Προφυλακιστέος ο 76χρονος που κατηγορείται οτι ασέλγησε στις εγγονές του

20/5/2020 17:33    2η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 2η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 76χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος των ανήλικων εγγονών του. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων Θεσσαλονίκης που οδήγησε στη σύλληψή του, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στην περιοχή της Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του, οι καταγγελίες έγιναν από περίοικους και έκαναν λόγο για άσεμνες ενέργειες («θωπεία στήθους πάνω από τα ρούχα» όπως περιγράφεται στα διωκτικά έγγραφα) στην περίπτωση της 9χρονης εγγονής του. Ανάλογες πράξεις κατέθεσαν πως βίωσαν και οι τρεις αδελφές της, ηλικίας από 9 (δίδυμη) έως 16 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος στην απολογία του στην ανακρίτρια αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «σφικτό εναγκαλισμό» που συνήθιζε να κάνει στις εγγονές του, χωρίς ίχνος ερωτικής διάθεσης. Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του κατέθεσαν στην ανακρίτρια οι γονείς των ανήλικων κοριτσιών που φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι ο 76χρονος είναι «εκδηλωτικός άνθρωπος» και εκφράζει κατ’ αυτό τον τρόπο -«παρεξηγήσιμο» για κάποιους- την αγάπη του.

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο των καταθέσεων κι άλλων συγγενικών προσώπων του ηλικιωμένου που βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για να του συμπαρασταθούν. Οι παραπάνω ισχυρισμοί όμως δεν έπεισαν την ανακρίτρια και την εισαγγελέα που ομόφωνα γνωμοδότησαν υπέρ της προφυλάκισής του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ηλικιωμένος-πατέρας πολύτεκνης οικογένειας που αριθμεί 9 παιδιά- ζει μόνιμα στην Αλβανία και τους προηγούμενους μήνες βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί κάποια από τα παιδιά που ζουν στην πόλη. Λόγω των περιορισμών μετακίνησης εξαιτίας του κορονοϊού δεν κατάφερε να επιστρέψει στην πατρίδα του και έμεινε στη Θεσσαλονίκη.

Για την παραπομπή του (ή μη) σε δίκη θα αποφανθεί το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο αφού περατωθεί το στάδιο της κύριας ανάκρισης.
Επόμενο Προηγούμενο
 

H Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται Θεσσαλονίκη

H Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται Θεσσαλονίκη

20:00 29/6/2025

Δευτέρα 30/6

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

15:00 29/6/2025

Δευτέρα 30/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 29/6/2025

Κυριακή 29/6

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

18:00 28/6/2025

24-25/7

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

12:00 28/6/2025

Μπαίνουν φανάρια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 28/6/2025

Σάββατο 28/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

20:00 27/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:00 27/6/2025

Από Τετάρτη 27 Ιουνίου έως και Τετάρτη 2 Ιουλίου

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

14:13 27/6/2025

H οικονομική δύναμη και η φιλία με Αντετοκούνμπο

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

14:01 27/6/2025

Ξεκινάει από Δευτέρα 30 Ιουνίου

Κλασικά Έπιπλα