Πέτσας: Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό

13/5/2020 18:01    κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η ελληνική κυβέρνηση χαιρετίζει το πλαίσιο κατευθυντήριων γραμμών και συστάσεων για τον τουρισμό και τις μεταφορές που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Υπογραμμίζοντας πως «στόχος είναι η σταδιακή, με κοινούς κανόνες και προϋποθέσεις, αποκατάσταση των μεταφορών και του τουρισμού σε όλη την ΕΕ», τονίζει πως «το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι σαν το περσινό».

Όπως επισημαίνει ο κ. Πέτσας, «η διαμόρφωση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου δεν ήταν αυτονόητη. Η Ελλάδα έθεσε πρώτη το ζήτημα του τουρισμού στον Ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο. Και σε συνεργασία με άλλες χώρες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλήξαμε στο σημερινό πλαίσιο που σέβεται μια από τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ΕΕ: την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων.

Στόχος είναι η σταδιακή, με κοινούς κανόνες και προϋποθέσεις, αποκατάσταση των μεταφορών και του τουρισμού σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η αποκατάσταση θα επιτρέψει την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο που παρουσιάστηκε σήμερα ενσωματώνονται πολλές από τις προτάσεις μας. Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει προτάσεις για υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, για εργαλεία ιχνηλάτισης, για κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και για μια πανευρωπαϊκή καμπάνια για την ανάδειξη της Ευρώπης ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού». 

Ο κ. Πέτσας αναφέρει σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως «συνεκτικός κρίκος του όλου πλαισίου είναι η “ αρχή της μη-διάκρισης”». Με βάση αυτή την αρχή, διευκολύνεται η μετακίνηση μεταξύ χωρών και περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και όχι με βάση τη γεωγραφική απόσταση, ή το μέσο μεταφοράς, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει: 

«Στην κατεύθυνση αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα στην οποία οι Ευρωπαίοι πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενος μπορούν να ενημερώνονται με διαφάνεια και εγκυρότητα για τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε χώρας. Όπως φαίνεται, η Ελλάδα χάρη στην ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, είναι από τις χώρες με τη χαμηλότερη διασπορά του ιού ανά 100.000 κατοίκους. Και αυτός είναι -ένας ακόμη- παράγοντας προσέλκυσης τουριστών στη χώρα μας.

Με το σημερινό πλαίσιο εμπεδώνεται η εμπιστοσύνη ότι οι μετακινήσεις θα είναι ασφαλείς, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού».

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι «ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η Ελλάδα είναι έτοιμη. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της απασχόλησης. Αλλά, ας μην έχουμε αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι σαν το περσινό».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Μαζική αποστολή μηνυμάτων που οφείλεται σε τεχνικούς λόγους

Μαζική αποστολή μηνυμάτων που οφείλεται σε τεχνικούς λόγους

18:00 9/4/2025

Ζητούμε συγγνώμη

Εορταστικό ωράριο - Πάσχα 2025: Πότε ξεκινά για τα καταστήματα

Εορταστικό ωράριο - Πάσχα 2025: Πότε ξεκινά για τα καταστήματα

16:00 9/4/2025

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με δωρεάν εξετάσεις και δράσεις σε κάθε γειτονιά

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με δωρεάν εξετάσεις και δράσεις σε κάθε γειτονιά

15:00 9/4/2025

8/04 - 8:00 πμ - 11/04 - 5:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 9/4/2025

Τετάρτη 9/4

Ημέρα Αφιερωμένη στο Ζεϊμπέκικο με 300 Χορευτές στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Ημέρα Αφιερωμένη στο Ζεϊμπέκικο με 300 Χορευτές στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

20:31 8/4/2025

Τετάρτη 9/4

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

18:00 8/4/2025

Τετάρτη 9/4

6th Rosé Grand Tasting

6th Rosé Grand Tasting

16:22 8/4/2025

Η ‘μεγάλη’ εκδήλωση των ροζέ κρασιών στο ξενοδοχείο Makedonia Palace

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 8/4/2025

Τρίτη 8/4

Θεσσαλονίκη: Απεργία ΟΑΣΘ την Τετάρτη

Θεσσαλονίκη: Απεργία ΟΑΣΘ την Τετάρτη

18:00 7/4/2025

Ποια λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

17:00 7/4/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας

Κλασικά Έπιπλα