Αναστέλλονται όλες οι στρατιωτικές ασκήσεις

9/5/2020 22:20    κρίσιμο 15ήμερο
Αναστέλλονται όλες οι ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων με πρώτη την «Καταιγίδα '20», η οποία επρόκειτο να αρχίσει τη Δευτέρα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της Kathimerini. 

Αυτό γίνεται καθώς, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, το επόμενο 15ήμερο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και για αυτό επιβάλλεται η συνέχιση και για το επόμενο τουλάχιστον δεκαπενθήμερο της πρόσκαιρης αναστολής των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης μεγάλης κλίμακας, προς διαφύλαξη του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού κρουσμάτων COVID-19 στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ποσοστό το οποίο στην κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας δεν ανήλθε πέραν του 0,05% της δύναμης τους. 

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές «η διασφάλιση της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψίστης σημασίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Η σχεδόν βέβαιη επιστροφή της υβριδικής απειλής της Τουρκίας στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας, όπως αυτή ομολογείται και διαρκώς επαναλαμβάνεται από τα χείλη Τούρκων αξιωματούχων σε κάθε ευκαιρία, επιβάλλει σύνεση προς διασφάλιση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των ΕΔ στον ύψιστο βαθμό για να μείνουν αλώβητες έναντι της πανδημίας».  

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «οι επιχειρησιακές δραστηριότητες μεγάλης και μεσαίας κλίμακας και τα αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν σε εύθετο χρόνο και όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Και πάντα με γνώμονα τη διατήρηση και προστασία του υψηλού επιπέδου της μαχητικής ικανότητας, της υγείας του προσωπικού και της διαθεσιμότητας των Μονάδων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εν μέσω της πανδημίας, αυτό επετεύχθη στον ύψιστο βαθμό με κόπο και στερήσεις, κατατάσσοντας τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μεταξύ των ελαχίστων παγκοσμίως που κατάφεραν κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι η «Καταιγίδα ’20», επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε τρεις διαδοχικές φάσεις από τις 11 έως και τις 19 Μαΐου. Η πρώτη φάση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε Σποράδες και Κυκλάδες, η δεύτερη σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και η τρίτη και τελική θα έχει μια ιδιαίτερα ευρεία έκταση στον άξονα Δωδεκάνησα-Κρήτη-Κύθηρα-Ανατολική Μεσόγειος. Μάλιστα, στην τελευταία φάση της άσκησης είχε σχεδιαστεί να συμμετάσχουν δυνάμεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Η Αγκυρα εμφανιζόταν τις τελευταίες ημερες να προαναγγέλλει ασκήσεις σε θαλάσσιες εκτάσεις που ήδη είχαν  δεσμευθεί από την Αθήνα μέσω NAVTEX για τη διεξαγωγή της «Καταιγίδας ’20».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Δημοτικός Κινηματογράφος cine ΑΥΡΑ

Δημοτικός Κινηματογράφος cine ΑΥΡΑ

18:00 18/8/2025

Από Πέμπτη 14 Αυγούστου έως και Τετάρτη 20 Αυγούστου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 18/8/2025

Δευτέρα 18/8

Ioulia Kallimani Grand Premiere στο EDEN Thessaloniki

Ioulia Kallimani Grand Premiere στο EDEN Thessaloniki

20:57 17/8/2025

Παρασκευή 5/9

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 17/8/2025

Κυριακή 17/8

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

18:10 16/8/2025

30 Αυγ - 3 Σεπ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 16/8/2025

Σάββατο 16/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 15/8/2025

Παρασκευή 15/8

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

18:00 14/8/2025

Τα τελευταία χρόνια, κάτι … ιδιαίτερο συνδέει τον Manu Chao με τη Θεσσαλονίκη!

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

16:00 14/8/2025

Πού θα δείτε τον αγώνα και τι ώρα

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

11:14 14/8/2025

«Ερμής» και «Ίριδα – Κέντρο Γυναικών»

Κλασικά Έπιπλα