Καλαμαριά - Παιδεραστής: Δε θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή - Τι είπε ο δικηγόρος του (βιντεο)

9/5/2020 19:25    τι είπε ο 56χρονος
“Μη με στείλετε πίσω, δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι για να τιμωρηθώ με αυτόν τον τρόπο”, είπε, μεταξύ άλλων, ο Ν.Σ. στην απολογία του ενώπιον της εισαγγελέως, σήμερα το πρωί (09.05.2020). Ο 56χρονος παιδεραστής του Ρεθύμνου, ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά από 8 χρόνια και πέντε μήνες παραμονής στις φυλακές Γρεβενών, στις 22 Απριλίου, συνελήφθη για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί. Η σύλληψη του έγινε με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βούλευμα με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισης του ο κατηγορούμενος ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς. Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του Ν. Σ.. Με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου και οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Ν.Σ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, ο 56 υποστήριξε στην απολογία του πως “είναι άδικο, δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο. Για την αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας μου, ενημέρωσα τη φυλακή Γρεβενών με email, το οποίο απευθυνόταν και στην εισαγγελία Γρεβενών. Την επόμενη ημέρα, η φυλακή μου είπε να επικοινωνήσω ο ίδιος με την Εισαγγελία. Πήρα τηλέφωνο, υπάρχει και η κλήση, και μου είπαν να πάω στο τμήμα Καλαμαριάς να κάνω υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλω στην Εισαγγελία. Ήμουν σε διαδικασία ενημέρωσης και με συνέλαβαν. Δεν έκανα κάτι παράνομο. Για ό,τι έχω κάνει, έχω καταδικαστεί. Μη με στείλετε πίσω, δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι για να τιμωρηθώ με αυτόν τον τρόπο”.





Ακούστε όσα είπε ο δικηγόρος του στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου:


 


Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον παιδεραστή του Ρεθύμνου

Να υπενθυμίσουμε πως στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είχε μπει η υπόθεση της αποφυλάκισης του Ν.Σ..

Ο Ν.Σ. είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών!

Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις, οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε τη δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.


newsit
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση με σπάνια κειμήλια της επανάστασης του 1821 στο ΥΜΑΘ

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση με σπάνια κειμήλια της επανάστασης του 1821 στο ΥΜΑΘ

17:00 19/3/2025

Τετάρτη 19/3 στις 20:00

Ομιλία με θέμα την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Καλαμαριάς

Ομιλία με θέμα την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Καλαμαριάς

12:45 19/3/2025

19/03 - 5:30 μμ - 6:30 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 19/3/2025

Τετάρτη 19/3

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην “Ώρα της Γης”

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην “Ώρα της Γης”

21:49 18/3/2025

Σάββατο 22/3

Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο του Μετρό

Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο του Μετρό

19:00 18/3/2025

16 έως τις 20/3

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

16:10 18/3/2025

20/03 - 6:30 μμ - 9:00 μμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

12:50 18/3/2025

Στο πλαίσιο των εργασιών για τις «Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών στο Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 18/3/2025

Τρίτη 18/3

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

19:00 17/3/2025

Δωρεάν Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

15:10 17/3/2025

H Καλαμαριά ως πόλη της μνήμης

Κλασικά Έπιπλα