Κραυγή απόγνωσης για τους παιδότοπους : «Αν δεν βρεθούν λύσεις πάμε σε λουκέτο»

9/5/2020 10:16    ηχητικό
Οι επιχειρηματίες στον κλάδο των παιδότοπων κρούουν το κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι αν δεν βρεθούν άμεσα λύσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, μίλησε η Ειρήνη Βαβούσκου, μέλος της Συντονιστικής επιτροπής για τους παιδότοπους της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αντίστοιχη επιτροπή παιδότοπων Αθήνας.
 
«Αυτή τη στιγμή όλοι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται στο πορτοκαλί. Δεν γνωρίζουμε τι μέτρα θα παρθούνε και δεν γνωρίζουμε το χρονοδιάγραμμα αυτών των μέτρων. Αυτή την στιγμή  τα έξοδα τρέχουν, μιλάμε για υπέρογκα  έξοδα, γιατί έχουμε να συντηρήσουμε μεγάλα καταστήματα λόγω της ιδιαιτερότητας του παιδότοπου, τρέχουν όλοι οι λογαριασμοί, είμαστε δεσμευμένοι με το προσωπικό που είχαμε τον Μάρτιο, ενώ αν ανοίξουμε το καλοκαίρι οι ανάγκες δεν είναι οι ίδιες, τόσο σε εργατοώρες όσο και σε αριθμό εργαζομένων οπότε βρισκόμαστε σε πλήρη μεσάνυχτα».
 
Σύμφωνα με την κα Βαβούσκου αυτή την στιγμή πανελλαδικά υπάρχουν 800 παιδότοποιοι οποίοι απασχολούν περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ στη  Θεσσαλονίκη έχουμε περισσότερους από 60 και σε κάθε παιδότοπο απασχολούνται 10 με 12 εργαζόμενοι.
 
«Πρέπει να παρθούν μέτρα από την κυβέρνηση, και για αυτό πιέζουμε για ένα ραντεβού με τον υπουργό, τον κο Θεοδωρικάκο για να δούμε τι θα γίνει με τον κλάδο μας. Αυτή την στιγμή πραγματικά βρισκόμαστε κάτω από το χείλος του γκρεμού, είναι θέμα χρόνου κατά πόσο θα συντηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας είτε είναι μικρές είτε είναι μεγάλες, χωρίς να έχουμε έσοδα. Έχουμε ξεφύγει από τον προϋπολογισμό μας με όλα αυτά που πρέπει να πληρώσουμε και πρέπει να δοθούν λύσεις. Εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες αφορούν το ενοίκιο των καταστημάτων, ζητάμε επιδότηση ενοικίου, επιδότηση που να φτάνει το εκατό τοις εκατό, να βρεθεί μια λύση όχι εις βάρος του ιδιοκτήτη του ακίνητου, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε την βιωσιμότητά μας. Ένα πολύ μεγάλο έξοδο είναι το ενοίκιο, ένα άλλο κόστος είναι το μισθολογικό, πρέπει να δούμε πως θα πάρουμε επιδοτήσεις για αυτούς τους υπαλλήλους, επίσης ίσως χρειαστεί να αναπροσαρμόσουμε τον εξοπλισμό μας, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δοθούν κάποια ΕΣΠΑ. Ο δικός μας κλάδος έχει πολλά χρόνια να δει ΕΣΠΑ, από το 2013, και αυτά τα εφτά χρόνια υπήρξε ανενεργή ανάπτυξη. Αν αυτό συνεχιστεί σε βάθος χρόνου, θα έχουμε λουκέτα».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Στη Βουλή το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

Στη Βουλή το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

16:32 2/7/2025

Το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

Η Καλαμαριά υπερασπίζεται τις δίκαιες κατανομές των μαθητών στα σχολεία

Η Καλαμαριά υπερασπίζεται τις δίκαιες κατανομές των μαθητών στα σχολεία

13:30 2/7/2025

Με μια ξεκάθαρη και ηχηρή φωνή

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

11:00 2/7/2025

Τετάρτη 2/7

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 2/7/2025

Τετάρτη 2/7

Η Μαρίνα Σάττι στο Γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς

Η Μαρίνα Σάττι στο Γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς

20:00 1/7/2025

Τετάρτη 2/7

Προσωπικός Αριθμός για την έκδοση ταυτότητας

Προσωπικός Αριθμός για την έκδοση ταυτότητας

15:00 1/7/2025

Τι αλλάζει από σήμερα και ποιες εξαιρέσεις προβλέπονται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

11:26 1/7/2025

Τρίτη 1/7

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 1/7/2025

Τρίτη 1/7

Latin Street Party με τους Cubanos falsos

Latin Street Party με τους Cubanos falsos

20:00 30/6/2025

Παρασκευή 4/6

Με παιδικά χαμόγελα ξεκίνησε η Θερινή Δημιουργική Απασχόληση

Με παιδικά χαμόγελα ξεκίνησε η Θερινή Δημιουργική Απασχόληση

17:00 30/6/2025

Στα σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς

Κλασικά Έπιπλα