Συνελήφθη ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου - Έπρεπε να κυκλοφορεί στην Καλαμαριά!

8/5/2020 20:40    Παραβίασε τους όρους
Στα χέρια των αρχών έπεσε και πάλι ο Νίκος Σειραγάκης λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές Γρεβενών για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί. Η σύλληψη του έγινε  με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βούλευμα  με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του ο κατηγορούμενος  ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη  εντός του Δήμου Καλαμαριάς.  Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε  στην περιοχή της Μενεμένης.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του Ν. Σ.. Με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες  μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου  και οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Ν.Σ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες  μετά από αυτές τις εξελίξεις  αναμένεται να συνεδριάσει  το δικαστικό συμβούλιο και να αποφανθεί με βάση τα νέα δεδομένα κι για το αν ο κατηγορούμενος θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης.

Να υπενθυμίσουμε πως στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είχε μπει η υπόθεση  της αποφυλάκισης του Ν.Σ., ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά από 8 χρόνια και πέντε μήνες παραμονής στις φυλακές, στις 22 Απριλίου.

Ο Ν.Σ. είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών!

 Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις, οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε τη δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο, σε αυτό το στάδιο, μπορεί μέσα σε ένα μήνα να ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας μέχρι και τις 22 ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Ο Ν.Σ. είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών.

Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.


newsit
Επόμενο Προηγούμενο
 

Πώς ξεχωρίζουμε το κοινό κρυολόγημα από τη γρίπη

Πώς ξεχωρίζουμε το κοινό κρυολόγημα από τη γρίπη

07:52 15/10/2017

Oι τρόποι αντιμετώπισης

H Κατερίνα Στεφανίδη κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017!

H Κατερίνα Στεφανίδη κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017!

07:47 15/10/2017

Βίλνιους

Διακοπή ρεύματος σήμερα στην Καλαμαριά

Διακοπή ρεύματος σήμερα στην Καλαμαριά

05:07 15/10/2017

Δείτε σε ποιες οδούς...

Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

13:21 14/10/2017

αναλυτικά το κάθε Κ.Α.Π.Η

Ποιες μέρες θα λειτουργεί το γραφείο Εσόδων του Δήμου

Ποιες μέρες θα λειτουργεί το γραφείο Εσόδων του Δήμου

12:53 14/10/2017

μέχρι τέλος του έτους

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

12:50 14/10/2017

Σάββατο 14 Οκτωβρίου

Συγκοινωνιακές λύσεις χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος σε πόλεις της Μεσογείου

Συγκοινωνιακές λύσεις χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος σε πόλεις της Μεσογείου

11:53 14/10/2017

Πρόγραμμα ''REMEDIO''

Αιτήσεις για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων ηλικίας 18 -24 ετών

Αιτήσεις για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων ηλικίας 18 -24 ετών

11:27 14/10/2017

ΕΣΠΑ - ΣΕΠΒΕ

Προκήρυξη 99 θέσεων εργασίας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Προκήρυξη 99 θέσεων εργασίας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

11:19 14/10/2017

Ορισμένου Χρόνου

Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων (Τυποποίησης)

Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων (Τυποποίησης)

11:02 14/10/2017

14 Οκτωβρίου

Κλασικά Έπιπλα