Αλλάζει το όριο επιβατών στα ταξί

7/5/2020 10:26    κ. Καραμανλής
Σύντομα θα επιτρέπεται και δεύτερος επιβάτης στα ταξί, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1.

Ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε ειδικότερα ότι θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ώστε τις επόμενες ημέρες να μπορεί να μπαίνει και δεύτερος επιβάτης στα ταξί, καθώς είναι κατανοητό πως ένα ζευγάρι ή δύο άνθρωποι που μένουν στο ίδιο σπίτι και θέλουν να μετακινηθούν, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ισχύουσα ρύθμιση.

Ερωτηθείς πότε θα αρχίσουν ξανά οι αεροπορικές πτήσεις προς την Ελλάδα από το εξωτερικό, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προηγούμενη εβδομάδα κάλεσε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει μέχρι τα μέσα Μαΐου ένα συγκεκριμένο πανευρωπαϊκό σχέδιο, το οποίο θα ξεκαθαρίσει πότε θα ανοίξουν οι αερομεταφορές. Καθώς, όμως, μία πανευρωπαϊκή συμφωνία είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Ελλάδα ήδη έχει αρχίσει συνομιλίες για διμερείς συμφωνίες με χώρες όπως το Ισραήλ και η Κύπρος, δηλαδή χώρες όπου υπάρχουν λίγα κρούσματα, προκειμένου να βρεθούν διακρατικές πρακτικές λύσεις για ασφαλή μεταφορά ταξιδιωτών στην Ελλάδα. «Θέλουμε μία χρυσή τομή: Την ασφαλή μεταφορά των επιβατών και να μη βάλουμε σε ρίσκο τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, όσον αφορά στις πτήσεις εξωτερικού.

Όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία οδηγία (ΝΟΤΑΜ) με ισχύ μέχρι τις 18 Μαΐου και προανήγγειλε ότι στις 18 ή στις 25 Μαΐου, ανάλογα με την εξάπλωση του ιού και τις εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει θέσει την ανάγκη ύπαρξης ενός συγκεκριμένου ευρωπαϊκού σχεδίου για αεροπορικές μετακινήσεις με ασφάλεια. Υπενθύμισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει προτείνει υγειονομικό πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή ο ταξιδιώτης να έχει κάνει ένα τεστ 48 ή 72 ώρες πριν πετάξει, για να μειωθεί η πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει και στο θέμα των εκδοθέντων εισιτηρίων μία χρυσή τομή, ώστε και να μην υποστούν περισσότερες ζημιές οι αεροπορικές εταιρείες και να προστατευθούν τα δικαιώματα των καταναλωτών. «Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω το καταναλωτικό κοινό και τους επιβάτες, είναι ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματά τους».

Όσον αφορά στη διαφωνία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών με το ενδεχόμενο να μένουν κάποιες θέσεις κενές στα αεροπλάνα, σημείωσε ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να εξετασθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε άλλες χώρες όπως στη Γαλλία και στη Γερμανία έχουν δοθεί κρατικές ενισχύσεις πολλών δισεκατομμυρίων στις αεροπορικές εταιρείες με την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης Live στο Principal Club Theatre στη Θεσσαλονίκη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης Live στο Principal Club Theatre στη Θεσσαλονίκη

18:28 6/4/2025

Πέμπτη 10/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 6/4/2025

Κυριακή 6/4

Η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου της Κεντρικής Μακεδονίας χτυπά στην Καλαμαριά στο «Μελίνα Μερκούρη» το φεστιβάλ «Θυμέλη»

Η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου της Κεντρικής Μακεδονίας χτυπά στην Καλαμαριά στο «Μελίνα Μερκούρη» το φεστιβάλ «Θυμέλη»

20:06 5/4/2025

7/04 - 8:00 μμ - 13/04 - 11:00 μμ

Yoga με την Πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη στο Περίπτερο 6 Δ.Ε.Θ.

Yoga με την Πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη στο Περίπτερο 6 Δ.Ε.Θ.

17:24 5/4/2025

Δευτέρα 14/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 5/4/2025

Σάββατο 5/4

Θεσσαλονίκη: Εντός του Απριλίου η ηλεκτρονική πληρωμή για την έκδοση εισιτηρίου στο Μετρό

Θεσσαλονίκη: Εντός του Απριλίου η ηλεκτρονική πληρωμή για την έκδοση εισιτηρίου στο Μετρό

19:17 4/4/2025

Μέσα στον Απρίλιο

Ο Δήμος Καλαμαριάς κοντά στους νέους!

Ο Δήμος Καλαμαριάς κοντά στους νέους!

17:02 4/4/2025

Get Political

Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

14:50 4/4/2025

Εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης υδροδότησης στις 14:00

Ξεκινά σήμερα η Λατρευτική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά σήμερα η Λατρευτική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

13:00 4/4/2025

Παρασκευή 4/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 4/4/2025

Παρασκευή 4/4

Κλασικά Έπιπλα