Πρωτομαγιά: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. - Μπλόκα και «τσουχτερά» πρόστιμα

27/4/2020 12:07    «σφράγισμα» των διοδίων
Στο ίδιο μήκος κύματος με τα μέτρα που ελήφθησαν την περίοδο του Πάσχα θα κινηθεί ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Πρόκειται για ένα τριήμερο, το οποίο χαρακτηρίζεται κρίσιμο από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και την Πολιτική Προστασία. Και αυτό διότι θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία, λίγο πριν από την έναρξη της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού.

Γι’ αυτό και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία του σχεδίου που θα μπορούσε να έχει την κωδική ονομασία… «δεν πιάνουμε τον Μάη». Βασικό κομμάτι του σχεδιασμού αφορά στο «σφράγισμα» των διοδίων και όλων των παράδρομων των Εθνικών Οδών. Όπως έγινε και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, κανένα όχημα δεν θα διέρχεται από τους σταθμούς διοδίων χωρίς έλεγχο.

Στόχος  είναι να περιοριστούν και οι άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου πολλοί έχουν εξοχικές ή παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και για την αποφυγή συγκεντρώσεων σε άλση, παραλίες και άλλα μέρη πιθανών συναθροίσεων.

Στο τραπέζι σύμφωνα με το ethnos.gr, βρίσκεται και πάλι το ενδεχόμενο λήψης μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας όπως αυτά που ζήσαμε το τριήμερο του Πάσχα, δηλαδή πιο «τσουχτερά» πρόστιμα για μετακίνηση ακόμη και στην ίδια περιφερειακή ενότητα και εξονυχιστικός έλεγχος των μετακινήσεων τύπου «Β4» που αφορούν παροχή βοήθειας σε άτομο.

Το βάρος θα πέσει σε περιοχές όπως Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Ραφήνα, Λαύριο, Σούνιο κ.ά. όπου θα υπάρχουν δεκάδες μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά περίπου 3.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν στα μέτρα για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, ενώ ιδιαίτερα εμφανής θα είναι και η παρουσία περιπολικών και μηχανών σε κομβικά σημεία που οδηγούν προς τα Μεσόγεια.

Εντατικοί θα είναι για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί έλεγχοι σε Εθνικές Οδούς (παράδρομους και παλαιές), Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.ά.

Εκτός αυτού, περιπολίες με μεγάφωνα θα γίνονται στις πόλεις για την αποφυγή «μαζώξεων» για γλέντια σε αυλές σπιτιών, πυλωτές και ταράτσες. Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση για συνωστισμό άνω των 10 ατόμων. Πηγές από την Πολιτική Προστασία σημειώνουν ότι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, το συγκεκριμένο τριήμερο θα είναι το πιο κρίσιμο των επόμενων μηνών.



Επόμενο Προηγούμενο
 

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

13:00 20/6/2025

Με την παρότρυνση «ελάτε όσο γυμν* τολμάτε»

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

11:16 20/6/2025

Με χρώματα

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

20:00 17/6/2025

Τα VW Beetle στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22/6

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

15:00 17/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

11:16 17/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

19:00 16/6/2025

Ένα δυναμικό και γεμάτο ενέργεια Σαββατοκύριακο έζησε η Καλαμαριά

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

14:00 16/6/2025

Mια ιστορική περιβαλλοντική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στην Καλαμαριά

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

17:00 15/6/2025

15/06

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

15:36 15/6/2025

Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 15/6/2025

Κυριακή 15/6

Κλασικά Έπιπλα