«Βγήκαν» από την καραντίνα οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας

24/4/2020 14:07    Μετά από είκοσι τέσσερις ημέρες
Μετά από είκοσι τέσσερις ημέρες καραντίνας, λόγω κορονοϊού, οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας Καστοριάς επέστρεψαν από σήμερα και πάλι στην κανονικότητα. Από του πρωϊ ακούγονται και πάλι οι χαρούμενες φωνές παιδιών στις αυλές των σπιτιών, οι γεωργοκτηνοτρόφοι επιστρέφουν στις δουλειές τους, ορισμένα καταστήματα άνοιξαν, ενώ πολλοί από τους 3.000 κατοίκους της ακριτικής μικρής πόλης, εφαρμόζοντας τα μέτρα μετακίνησης, επισκέφθηκαν την πόλη της Καστοριάς για ψωνίσουν και να διευθετήσουν υποθέσεις τους, σε εφορίες, τράπεζες, κ.α. υπηρεσίες.

«Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την περιοχή μας, μετά απ΄όσα βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, υπογραμμίζοντας ότι τα περιοριστικά μέτρα ήταν αυστηρά, αλλά έφεραν αποτέλεσμα, ενώ, απευθυνόμενος στους κατοίκους, συνέστησε υπομονή ως προς την σταδιακή επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα. «Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας» σημείωσε ο κ. Κορεντσίδης και κάλεσε τους πολίτες να κρατήσουν ψηλά, όπως και έκαναν το προηγούμενο διάστημα, «το στοιχείο της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης».

Ο κτηνοτρόφος Κυριάκος Κοτανίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, αναφέρει ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι να καλύψει λογαριασμούς οφειλές και υποχρεώσεις σε άλλους επαγγελματίες και προμηθευτές που πήγαν πίσω". Διαθέτει μια σύγχρονη μονάδα με 300 πρόβατα και σημείωσε ότι με την άρση της καραντίνας θα μπορεί να κάνει καλύτερα τις καθημερινές του εργασίες και να περιποιηθεί τα ζώα της φάρμας του.

Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μεσοποταμίας, δήλωσε ότι οι κάτοικοι αισθάνονται κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι. "Έφυγε από μπροστά μας ένα μεγάλο βάρος, αλλά το μυαλό των περισσοτέρων είναι πως θα επιστρέψουν στην επόμενη ημέρα στις εργασίες και τα καταστήματά τους», πρόσθεσε. Η Μεσοποταμία είναι μια κωμόπολη των 3.000 κατοίκων που διαθέτει σε μικρογραφία όλα τα οικονομικά χαρακτηριστικά μιας μικρής πόλης.

Ο Δημήτρης Ματσκαλίδης, κτηνοτρόφος, δηλώνει ότι δεν ένοιωσε σε έντονο βαθμό την πίεση της καραντίνας, καθότι ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του δύο φορές την ημέρα ημέρα μπορούσαν να βγαίνουν από το σπίτι και να βρίσκονται στη μονάδα τους. «Η καραντίνα ήταν σκληρή για τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας που δεν μπορούσαν να ξεμυτίσουν από την πόρτα», είπε και σημείωσε ότι η πρώτη εικόνα που αντίκρισε το πρωί, βγαίνοντας από το σπίτι για την φάρμα του, ήταν τα παιδιά στις αυλές των σπιτιών να παίζουν απολαμβάνοντας τον πρωινό ήλιο. «Ήταν κάτι που μας έλλειψε τις τελευταίες 25 ημέρες» κατέληξε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ανέφερε, ότι τις τελευταίες οκτώ ημέρες δεν έχει καταγραφεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και εκτιμά ότι ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας «θα πρέπει να εντάξουν συνολικά την Καστοριά στα μέτρα που ισχύουν για όλη την Ελλάδα». Εξήγησε, ότι ο αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας, από 8 μμ έως 8 πμ, είναι πρόβλημα για όσους πρέπει να βρίσκονται στις δουλειές τους και ότι το μέτρο «θα πρέπει να αρθεί άμεσα, αφού έτσι η αλλιώς δεν κυκλοφορεί κανείς με δεδομένο ότιτα καταστήματα της πόλης είναι κλειστά». Τέλος, ανέφερε ότι «τις τελευταίες 10 ημέρες έγιναν 197 τεστ σε πολίτες που υπήρχε υποψία για έκθεση τους στον ιό και βγήκαν όλα αρνητικά».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς για την Ημέρα της Γυναίκας

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς για την Ημέρα της Γυναίκας

17:45 5/3/2025

6/03 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Κλειστός σταθμός του Μετρό

Κλειστός σταθμός του Μετρό

14:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Με προπληρωμένες κάρτες θα πληρώνονται τα επιδόματα

Με προπληρωμένες κάρτες θα πληρώνονται τα επιδόματα

10:54 5/3/2025

Από πότε ξεκινά

Διακοπή υδροδότησης στην Καλαμαριά

Διακοπή υδροδότησης στην Καλαμαριά

10:51 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

20:00 4/3/2025

Χρύσας Αράπογλου με την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

17:00 4/3/2025

Τη φύλαξη εξωτερικών και εσωτερικών χώρων σχολικών κτηρίων στο κέντρο της πόλης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

12:00 4/3/2025

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις Πράσινων διαδρομών στον Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 4/3/2025

Τρίτη 4/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

10:00 3/3/2025

Δευτέρα 3/3

Κλασικά Έπιπλα