Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα σε φαντάρο

30/3/2020 19:02    Αναστάτωση και μεγάλη ανησυχία
Αναστάτωση και μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των φαντάρων οι οποίοι υπηρετούν στο στρατόπεδο της Ασσήρου, αλλά και των γονέων τους, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα το οποίο διαγνώστηκε σε φαντάρο του 507 Μ/Κ ΤΠ της 34ης Μ/Κ ταξιαρχίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr από νωρίς χθες υπήρχε στο στρατόπεδο έντονη φημολογία περί ύπαρξης κρούσματος σε άτομο του στρατοπέδου, με τους αρμόδιους ωστόσο, να καθησυχάζουν τους φαντάρους ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Τελικά, αργά χθες το βράδυ, μετά τις 10, υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τον λοχαγό ενός εκ των λόχων του 507 Μ/Κ ΤΠ ότι πράγματι εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε έναν φαντάρο ο οποίος ανήκε στον συγκεκριμένο λόχο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο φαντάρος εκδήλωσε συμπτώματα ήδη από τις 25 με 26 Μαρτίου και για το λόγο αυτό ήταν υπό περιορισμό στο αναρρωτήριο του στρατοπέδου. Χθες έγινε και μια πρόχειρη απολύμανση σε χώρους του στρατοπέδου, ενώ σήμερα επρόκειτο να πάνε ειδικά συνεργεία για να απολυμάνουν όλους τους χώρους.

Όπως ανέφερε πηγή του στρατοπέδου, από χθες δόθηκε άδεια μόνον σε 15 από τους συνολικά 55 φαντάρους οι οποίοι διαμένουν στον ίδιο χώρο με τον συνάδελφό τους που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Τους επιτράπηκε να φύγουν από το στρατόπεδο και να πάνε στα σπίτια τους ή σε άλλους χώρους, με την υποχρέωση να παραμείνουν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις υπηρεσίες αυτών των 15 φαντάρων οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το στρατόπεδο, κλήθηκαν να αναπληρώσουν άλλοι συνάδελφοί τους, από άλλο τάγμα, γεγονός που ενδέχεται να ανοίξει και άλλο τον κύκλο των ανθρώπων που μπορεί να εκτεθούν στον ιό.
 
Ωστόσο, στις τάξεις των φαντάρων, όπως και των γονέων τους, επικρατεί τεράστια ανησυχία καθώς, στον ίδιο χώρο με τον λόχο στον οποίο ανήκει ο προσβληθείς φαντάρος, συγχρωτίζονται δεκάδες άλλοι οι οποίοι ανήκουν στα δύο τάγματα, στο 507 και στο 501. «Είμαστε μαζί στο εστιατόριο, κάνουμε μαζί περιπολίες και σκοπιές, ερχόμαστε διαρκώς σε επαφή», δήλωσε στην Voria.gr ένας εκ των φαντάρων. Αναφέρει, επίσης, ότι οι συνάδελφοί του έχουν ζητήσει αφενός να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης της νόσου και επιπλέον, να τους δοθεί άδεια ώστε να φύγουν από το στρατόπεδο για τις επόμενες 15 ημέρες, παραμένοντας σε κατ' οίκον καραντίνα.

Άλλος φαντάρος δήλωσε ότι ο συγχρωτισμός είναι καθημερινός. «Κατ' αρχάς κοιμόμαστε περί τα σαράντα με πενήντα άτομα στον ίδιο θάλαμο, σε κουκέτες οι οποίες απέχουν μισό μέτρο μεταξύ τους. Επιπλέον, τις προηγούμενες ημέρες που έβρεχε συνεχώς, είτε μέναμε όλοι στους θαλάμους είτε μαζευόμασταν στο ΚΨΜ, δεκάδες άτομα σε έναν μικρό χώρο κι ενώ στο μεταξύ υπήρχε ήδη κρούσμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες το τηλεφωνικό κέντρο του στρατοπέδου έχει δεχθεί πολλές κλήσεις από γονείς οι οποίοι ζητούσαν ενημέρωση και απαιτούσαν να τους επιτραπεί να πάρουν τα παιδιά τους στο σπίτι προκειμένου να προφυλαχθούν. Η Voria.gr αναζήτησε τον διοικητή του στρατοπέδου ο οποίος απουσίαζε και όπως δηλώθηκε από το τηλεφωνικό κέντρο «για το θέμα αυτό η εντολή που έχουμε είναι να σας μιλήσει μόνον ο διοικητής, γι' αυτό σας παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε αργότερα, το μεσημέρι, όταν θα επιστρέψει».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Στη Θεσσαλονίκη ξανά την άλλη εβδομάδα Τσίπρας – Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη ξανά την άλλη εβδομάδα Τσίπρας – Μητσοτάκης

16:33 27/9/2017

Thessaloniki Summit

Εκτάκτως συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο απόψε

Εκτάκτως συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο απόψε

16:24 27/9/2017

για τη μεταφορά ή μη των διαθεσίμων του Δήμου Καλαμαριάς

Το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη

16:18 27/9/2017

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο κ.κ. Βαρθολομαίος

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «Το πρώτο μου σχολείο» ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «Το πρώτο μου σχολείο» ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ

15:45 27/9/2017

υπάρχουν θέσεις VOUCHERS

"Όχι" στη μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας

15:41 27/9/2017

ΠΕΔ-ΚΜ

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

15:34 27/9/2017

τακτική συνεδρίαση

Επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών από το χώρο του Κόδρα

Επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών από το χώρο του Κόδρα

15:28 27/9/2017

«επιχείρηση σκούπα»

Στα ΕΠΑΛ Λαγκαδά κάνουν κατάληψη επειδή δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στην αυλή!

Στα ΕΠΑΛ Λαγκαδά κάνουν κατάληψη επειδή δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στην αυλή!

15:15 27/9/2017

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκρίζωση πρέμνων κ την φύτευση νέων δέντρων

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκρίζωση πρέμνων κ την φύτευση νέων δέντρων

13:41 27/9/2017

Τμήμα Προμηθειών

Έκθεση «100 χρόνια από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917»

Έκθεση «100 χρόνια από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917»

01:19 27/9/2017

στον εκθεσιακό χώρο του ΚΙΘ

Κλασικά Έπιπλα