Καλαμαριά: Συλλογή υπογραφών για επαναλειτουργία του Νοσοκομείου "Παναγία"

29/3/2020 19:13    τι αναφέρει το κείμενο
Συλλογή υπογραφών με αίτημα την επαναλειτουργία του πρώην νοσοκομείου Παναγία, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. 

Δείτε τι αναφέρει το κείμενο

Μπορείτε να υπογράψετε ΕΔΩ

Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο πιστεύουμε ότι σε μια δύσκολη περίοδο για τον λαό μας, λόγω της πανδημίας, χρειάζεται άμεσα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και στην περιοχή μας, αλλά και συνολικά. Ένα από αυτά είναι η άμεση επίταξη και ενεργοποίηση του Νοσοκομείου Παναγία στην Νέα Κρήνη.

Οι νοσοκομειακές μονάδες και συνολικά οι υπηρεσίες υγείας στην Θεσσαλονίκη, διατηρούν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις χωρίς να έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα για να θωρακιστεί όσο είναι δυνατόν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Είναι χαρακτηριστικά:

τα οργανικά κενά του προσωπικού πριν την πανδημία στα νοσοκομεία της περιοχής ήταν 30%, φτάνοντας και σε περιπτώσεις όπως στο "Γ. Παπανικολάου" και στο 40%.

δεν έχουν γίνει διορισμοί εδώ και πολλά χρόνια έχει οδηγήσει σε αύξηση της ηλικίας του προσωπικού (πάνω από 45 ετών) με συνέπεια μέρος του προσωπικού να ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ νοσοκομείων (πχ στον Πολύγυρο ή η νέα ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ) οι οποίες παραμένουν κλειστές γιατί δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό για να τις λειτουργήσει.

η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, έφτανε στην μείωση των προϋπολογισμών κατά 50%.

στο Κέντρο Υγείας Θέρμης, που έχει την ευθύνη και του αεροδρομίου, δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες, το ακτινολογικό δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό και στέλνουν τους ασθενείς στο Ιπποκράτειο. Καλύπτει λοιπόν πολύ βασικές εξετάσεις και τη συνταγογράφηση. Δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες, με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος των ασθενών να παραπέμπεται στη Θεσσαλονίκη και έτσι να αυξάνεται το βάρος στα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία της πόλης.

Πέρα από μια σειρά μέτρα που απαιτούμε να παρθούν από την κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, τονίζουμε την ανάγκη να επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο "Παναγία". Ένα νοσοκομείο που από το 2013 που έκλεισε με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δημιούργησε ένα μεγάλο έλλειμμα στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών για δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Απαιτούμε να επαναλειτουργήσει ως δημόσιο νοσοκομείο, μακριά από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, καλύπτοντας τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης.

Η ατομική ευθύνη, την οποία επικαλούνται συνεχώς, αν και αυτονόητη, αξιοποιείται για να κρύψει την κρατική, κυβερνητική ευθύνη.

Όσο και αν επιμένουν να μας επιβάλλουν τη σιωπή και την παθητική αναμονή πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας με όποιο μέσο έχουμε. Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή... Τη δυναμώνουμε!

Απαιτούμε λοιπόν να υπάρξει κεντρική παρέμβαση του Δήμου Καλαμαριάς προς την κυβέρνηση για την άμεση επίταξη του πρ. Νοσοκομείου “ΠΑΝΑΓΙΑ” έτσι ώστε σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες να επαναλειτουργήσει με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πάρε μέρος στην προσπάθεια, Υπόγραψε και συ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ




Επόμενο Προηγούμενο
 

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργο

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργο

18:00 12/7/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

17:00 12/7/2025

14 Ιούλ - 16 Αυγ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 12/7/2025

Σάββατο 12/7

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

11:32 11/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον εντατικό καθαρισμό και ευπρεπισμό σε κάθε γειτονιά της πόλης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 11/7/2025

Παρασκευή 11/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 10/7/2025

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

18:00 10/7/2025

Πρόγραμμα πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

16:00 10/7/2025

Γιατί να το επισκεφθείτε

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

14:00 10/7/2025

Για ανέλκυση/καθέλκυση μικρών σκαφών στη Νέα Κρήνη

Σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμαριάς για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμαριάς για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

11:14 10/7/2025

Οδηγίες προστασίας από τους ισχυρούς ανέμους

Κλασικά Έπιπλα