Θεσσαλονίκη: ''Μετέφεραν ασθενή με κορονοιό χωρίς καμιά προφύλαξη!''

16/3/2020 18:41    Παπανικολάου
Μια σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, από άτομο που βρέθηκε μπροστά σε μεταφορά ασθενούς με κορονοιό, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενος στη φύλαξη του νοσοκομείου Παπανικολάου, έκανε την παρακάτω καταγγελία: 

Καταγγελία για εγκληματική<<παράλειψη,απροσεξία>>του πληρώματος του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε το 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα <<Κωροναιού>> στο Γ.Ν.Θ.Γ.Παπανικολάου.

Το Σάββατο 14/3/2020 στις 04¨00 το συγκεκριμένο ασθενοφόρο (φωτογραφία)μετέφερε από το Νοσοκομείο Κατερίνης ηλικιωμένο επιβεβαιωμένο ασθενή στο Νοσοκομείο μας για εισαγωγή.

Κατά την άφιξη του ασθενοφόρου στην πύλη του Νοσοκομείου μας ανέλαβα να το οδηγήσω πεζός έξω από το κτίριο που θα γινόταν η εισαγωγή του ασθενούς.

Με το που φτάσαμε έξω από το κτίριο κράτησα απόσταση ασφαλείας όπως μας έχουν εκπαιδεύσει οι αρμόδιοι του Νοσοκομείου μας φορώντας φυσικά όλο τον ειδικό εξοπλισμό(μάσκα,γάντια και ολόσωμη ποδιά στολή).

Έμεινα έκπληκτος όταν το πλήρωμα άνοιξε και κατέβασε τον ασθενή ο οποίος δεν τηρούσε καμιά μα καμιά προφύλαξη,δεν φορούσε ούτε καν μάσκα,ούτε καν γάντια,ούτε τίποτα.

Η έκπληξη μου μεγάλωσε όταν από το ίδιο ασθενοφόρο κατέβηκε και η συνοδός σύζυγος του ασθενή επίσης με καμία προφύλαξη.

Αμέσως ειδοποίησα την κλινική η οποία έσπευσε αμέσως να χορηγήσει ειδικές μάσκες.Η σύζυγος συνοδός βρέθηκε μετά από εξετάσεις και αυτή θετική(πως θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι).

Αμέσως η διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε όπως και έγινε ειδική απολύμανση σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς που βρέθηκαν εκτεθιμένοι οι ασθενείς.Το ασθενοφόρο απολυμάνθηκε μετά το πέρας όπως ορίζουν οι κανονισμοί του Νοσοκομείου.

Λυπάμαι πολύ για το συγκεκριμένο γεγονός αλλά οφείλουμε όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή όπως μας έχουν εκπαιδεύσει οι ειδικοί.Τα λάθη δεν συγχωρούνται έστω και αν προέρχονται από <<μεμονωμένο γεγονός>>.

ΟΙ<<ΗΡΩΕΣ>>ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΑΞΊΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Βαγγέλης Χριστοφορίδης
Προσωπικό φύλαξης Γ.Ν.Θ.Γ.Παπανικολάου



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

20:00 4/3/2025

Χρύσας Αράπογλου με την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

17:00 4/3/2025

Τη φύλαξη εξωτερικών και εσωτερικών χώρων σχολικών κτηρίων στο κέντρο της πόλης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

12:00 4/3/2025

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις Πράσινων διαδρομών στον Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 4/3/2025

Τρίτη 4/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

10:00 3/3/2025

Δευτέρα 3/3

Η Καλαμαριά πάει για Κούλουμα στη θάλασσα

Η Καλαμαριά πάει για Κούλουμα στη θάλασσα

19:00 2/3/2025

Καθαρά Δευτέρα 3/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 2/3/2025

Κυριακή 2/3

Κυριακή Βράδυ στο Love Underground Live Club: Back to the ’80s Live Party

Κυριακή Βράδυ στο Love Underground Live Club: Back to the ’80s Live Party

18:00 1/3/2025

Κυριακή 2/3

«Τα πέντε αφηγήματα του Edgar Allan Poe» με διπλή παράσταση το Σάββατο 1/3 στο «Μελίνα Μερκούρη»

«Τα πέντε αφηγήματα του Edgar Allan Poe» με διπλή παράσταση το Σάββατο 1/3 στο «Μελίνα Μερκούρη»

14:00 1/3/2025

1/03 - 8:00 πμ - 5:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα