Προς έναρξη εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

29/9/2017 18:40    Μέσα στον Νοέμβριο του 2017...
Μέσα στον Νοέμβριο του 2017, με ορίζοντα αποπεράτωσης «το αργότερο στο πρώτο τρίμηνο του 2019», αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, όπως διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ, Αθανάσιος Σχίζας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Σχίζας, το επόμενο στάδιο -όπως αυτό προβλέπεται από τον σχετικό νόμο (σ.σ. Ν.3891)- «είναι η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα αναφέρει τους πολεοδομικούς όρους, καθώς και τους όρους δόμησης», κάτι που εκτιμάται ότι «θα έχει γίνει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους». Η συγκεκριμένη εξέλιξη σημαίνει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ, πως «μέσα στο 2017 θα έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες, ενώ πιθανό είναι να προηγηθούν άδειες για τα θέματα θεμελίωσης, ώστε τον Νοέμβριο να ξεκινήσουν να εκτελούνται τα πρώτα έργα εκσκαφών του συγκεκριμένου έργου».
 
Σύμφωνα με τη ΓΑΙΟΣΕ, η έναρξη των συγκεκριμένων πρόδρομων εργασιών, δηλαδή των «γεωτεχνικών μελετών και των εκσκαφών για τις θεμελιώσεις», θα σημαίνει και μια μεταμόρφωση του εκεί ευρισκόμενου εμπορικού σταθμού, αλλά και της δυτικής εισόδου της πόλης της Θεσσαλονίκης, όπως τονίζει ο κ. Σχίζας, ενώ ο στόχος παραμένει η ολοκλήρωση του συνόλου του έργου «τόσο σε επίπεδο εργασιών όσο και σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό του Μουσείου» το αργότερο στις αρχές του 2019, «όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 2016 στη γερμανική Βουλή».
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ δεν παρέλειψε τέλος να τονίσει πως στην ταχεία διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την εξέλιξη ενός έργου αυτού του μεγέθους συνέβαλε σε μέγιστο βαθμό και η συνάντηση που έγινε το περασμένο καλοκαίρι ανάμεσα στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ, στην οποία συζητήθηκε και η πορεία του σχετικού σχεδιασμού.
 
 
 
ΑΠΕ
Επόμενο Προηγούμενο
 

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς για την Ημέρα της Γυναίκας

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς για την Ημέρα της Γυναίκας

17:45 5/3/2025

6/03 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Κλειστός σταθμός του Μετρό

Κλειστός σταθμός του Μετρό

14:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Με προπληρωμένες κάρτες θα πληρώνονται τα επιδόματα

Με προπληρωμένες κάρτες θα πληρώνονται τα επιδόματα

10:54 5/3/2025

Από πότε ξεκινά

Διακοπή υδροδότησης στην Καλαμαριά

Διακοπή υδροδότησης στην Καλαμαριά

10:51 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

20:00 4/3/2025

Χρύσας Αράπογλου με την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

17:00 4/3/2025

Τη φύλαξη εξωτερικών και εσωτερικών χώρων σχολικών κτηρίων στο κέντρο της πόλης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

12:00 4/3/2025

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις Πράσινων διαδρομών στον Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 4/3/2025

Τρίτη 4/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

10:00 3/3/2025

Δευτέρα 3/3

Κλασικά Έπιπλα