Δίωρα μαθήματα σε όλα τα Λύκεια για την ενημέρωση των μαθητών για το Ψηφιακό Φροντιστήριο

24/1/2025 11:42    Τουλάχιστον δύο διδακτικές ώρες
Τουλάχιστον δύο διδακτικές ώρες καλούνται να αφιερώσουν οι εκπαιδευτικοί, που διδάσκουν στη Β΄και Γ’ Λυκείου σε κάθε τμήμα των ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ., Λυκείων Ε.Α.Ε., και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες για το Ψηφιακό Φροντιστήριο, όπως ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ειδικότερα, η ενημέρωση των μαθητών θα αφορά στην παρουσίαση της λειτουργίας του Ψηφιακού Φροντιστηρίου και την παρακολούθηση ενός μαθήματος ή διδακτικής ενότητας της επιλογής τους από τα ήδη βιντεοσκοπημένα μαθήματα μέσα από την πλατφόρμα, καθώς και για την περιήγηση στην πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης (moodle).

Επιπλέον, οι Διευθυντές των Λυκείων καλούνται να ενημερώσουν όλους τους υποψηφίους παρελθόντων ετών, οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025, για τη δυνατότητα που τους παρέχεται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του ψηφιακού φροντιστηρίου, είτε σύγχρονα είτε ασύγχρονα και να έχουν πρόσβαση στο υποστηρικτικό υλικό και τις ασκήσεις του κάθε μαθήματος. Στη συγκεκριμένη ομάδα υποψηφίων, οι Διευθυντές οφείλουν να μεριμνήσουν να αποσταλεί το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τον τρόπο σύνδεσής τους στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, καθώς και κωδικοί Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) για την πρόσβαση στα μαθήματα και στο υλικό.

Πώς γίνεται η πλοήγηση

Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Παιδείας, η πιστοποίηση στο σύστημα γίνεται με τους κωδικούς του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Τα απαραίτητα βήματα για την πλοήγηση είναι τα ακόλουθα:

1) εγγραφή όλων των μαθητών της Β ́ και Γ ́ Λυκείου στην πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης https://lms.digitalschool.gov.gr/login/index.php,

2) σύνδεση στην εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας https://streaming.digitalschool.gov.gr/

3) επιλογή τάξης: Γ ́ Λυκείου (Γενικού, Επαγγελματικού, Ε.Α.Ε.),

4) επιλογή μαθήματος και ακολούθως της διδακτικής ενότητας της επιλογής των εκπαιδευτικών. Το κάθε βίντεο, συνολικής διάρκειας περίπου 100 λεπτών, αποτελείται από δύο μέρη περίπου 45 λεπτών με δεκάλεπτο ενδιάμεσο διάλειμμα.

Σχετικά με το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, το Δημόσιο Ψηφιακό Φροντιστήριο λειτουργεί καθημερινά τις απογευματινές ώρες παρέχοντας υψηλής ποιότητας ζωντανές εξ αποστάσεως διδασκαλίες για το σύνολο της ύλης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ ́ τάξης των ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ., Λυκείων Ε.Α.Ε. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. συμπεριλαμβανομένων και όλων των ειδικών μαθημάτων, δηλαδή Γραμμικού και Ελεύθερου Σχεδίου, Ξένων Γλωσσών, Μουσικής, με σκοπό να υποστηρίζονται δωρεάν όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μαθήματα παρέχονται με διερμηνεία νοηματικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα όλης της εβδομάδας, με επαρκείς ώρες διδασκαλίας για κάθε μάθημα, βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://streaming.digitalschool.gov.gr/live-streaming/.


Παράλληλα, τα μαθήματα είναι αναρτημένα και προσφέρονται σε ασύγχρονο πλαίσιο (https://lms.digitalschool.gov.gr/login/index.php), ώστε κάθε μαθητής σε χρόνο, που επιλέγει και διευκολύνεται να μπορεί να τα παρακολουθήσει όσες φορές θέλει, ενώ σε περιβάλλον moodle παρέχονται και δραστηριότητες περαιτέρω μελέτης και εμβάθυνσης, επαναληπτικά διαγωνίσματα, καθώς και δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους καθηγητές, ενώ, σύντομα, θα προστεθούν διαγωνίσματα προσομοίωσης εξετάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι ο κάθε εκπαιδευτικός και μαθητής να έχει κωδικούς Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).

Τέλος, επισημαίνεται ότι τα βιντεοσκοπημένα μαθήματα προσφέρονται για συνεχή αξιοποίηση από τους εκπαιδευτικούς μέσω της μεθόδου της ανεστραμμένης τάξης.

Επόμενο Προηγούμενο
 

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς

11:54 21/2/2025

Παρασκευή 21/2

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:00 21/2/2025

Παρασκευή 21/2

Στεάουα Βουκουρεστίου – ΠΑΟΚ: Το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Στεάουα Βουκουρεστίου – ΠΑΟΚ: Το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

17:00 20/2/2025

Τι ώρα θα δείτε την καθοριστική ρεβάνς για το Europa League

Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται στη Νέα Παραλία το “Δέντρο της Μνήμης” για τα θύματα των Τεμπών

Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται στη Νέα Παραλία το “Δέντρο της Μνήμης” για τα θύματα των Τεμπών

13:56 20/2/2025

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την τοποθέτηση του μνημείου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 20/2/2025

Πέμπτη 20/2

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη Live στη Θεσσαλονίκη στο Deus Music Experience

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη Live στη Θεσσαλονίκη στο Deus Music Experience

20:00 19/2/2025

8 Φεβ - 8 Μαρ 2025

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

15:05 19/2/2025

Το πρόγραμμα

Σε εξέλιξη επιχείρηση εξαπάτησης επιχειρηματιών της εστίασης στον Δήμο Καλαμαριάς

Σε εξέλιξη επιχείρηση εξαπάτησης επιχειρηματιών της εστίασης στον Δήμο Καλαμαριάς

11:06 19/2/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει τους επιχειρηματίες της εστίασης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 19/2/2025

Τετάρτη 19/2

To… όνειρο μιας ντίβας στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

To… όνειρο μιας ντίβας στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

05:57 19/2/2025

19/02 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα