Ανατροπή- σοκ στη δολοφονία της εφοριακού

3/2/2018 10:27    Το DNA στα νύχια της είναι άλλου άνδρα και όχι του κατηγορουμένου
Ανατροπή–σοκ στην υπόθεση της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που δολοφονήθηκε άγρια στο Β’ νεκροταφείο, έφεραν τα αποτελέσματα ανάλυσης του DNA που αποκάλυψε η εκπομπή «Τούνελ».

Στα νύχια της άτυχης Δώρας δεν εντοπίστηκε το DNA του φερόμενου ως δράστη, αλλά ισχυρό μείγμα γενετικού υλικού άγνωστου μέχρι σήμερα άνδρα! Τα ευρήματα δείχνουν ότι η άτυχη κοπέλα πάλεψε την ώρα της δολοφονίας της με έναν άνδρα, που δεν ήταν ο Σοροπίδης!

Τις αποκλειστικές πληροφορίες του «Τούνελ» επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική της επικοινωνία η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιάννα Παναγοπούλου.

Μεικτό γενετικό προφίλ του Σοροπίδη και του θύματος βρέθηκε περιμετρικά στις δύο χαρτοπετσέτες στο χώρο του νεκροταφείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Τούνελ», DNA του φερόμενου ως δράστη δεν υπάρχει κάπου αλλού.

Στο χώρο του κοιμητηρίου βρέθηκαν και μείγματα άλλου γενετικού υλικού, αλλά δεν είναι καλής ποιότητας και δεν μπορούν να δώσουν σαφές αποτέλεσμα.

Εμφανίζεται σαν πειστήριο ένα κρητικό μαχαίρι που φέρει αποτυπώματα μόνο στη θήκη του. Με αυτό φέρεται ο Σοροπίδης να σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη. Κανείς όμως ειδικός δεν απάντησε στο καυτό ερώτημα αν τα θανατηφόρα τραύματα στην εφοριακό, είναι συμβατά με το συγκεκριμένο μαχαίρι .

Ο 58χρονος πρόκειται να κληθεί σε νέα απολογία την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με το αίτημα για αναπαράσταση του εγκλήματος που έχει στείλει η οικογένεια στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Τι ισχυρίστηκε στον Ανακριτή

Ο Μανώλης Σοροπίδης που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού μετά την ομολογία του για την εν ψυχρώ δολοφονία της Δώρας, σχεδόν τρεις μήνες μετά το στυγερό έγκλημα κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον Ανακριτή και έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Στο πρώτο υποστήριξε ότι δύο άνδρες τους οποίους αποκάλεσε «Χάρη και «Ψηλό» του έταξαν πως θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη, που ήταν στο στόχαστρο τους για υποθέσεις που χειριζόταν.

Στο δεύτερο κατονόμασε έναν νομικό ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της εφοριακού. Πληροφορίες του «Τούνελ» λένε πως πιθανά να τον καθοδήγησε άλλος φυλακισμένος που έχει προηγούμενα με τον δικηγόρο που υπέδειξε. Αυτό που σύμφωνα με τον ίδιο ήθελαν οι εντολείς του, ήταν να πάρει ο Σοροπίδης με κάθε τρόπο τα USB στικάκια που είχε πάντα στη τσάντα της, τα οποία περιείχαν σημαντικά γι αυτούς αρχεία. Υποστήριξε ότι αυτός απλώς την τραυμάτισε και οι άλλοι δύο τη σκότωσαν.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 1/4/2025

Τρίτη 1/4

Η Σχολή Μαγείας και το Βασίλειο των Δράκων στη Θεσσαλονίκη – Artbox Fargani Theater

Η Σχολή Μαγείας και το Βασίλειο των Δράκων στη Θεσσαλονίκη – Artbox Fargani Theater

20:01 31/3/2025

16 Μαρ - 6 Απρ 2025

Μετρό Θεσσαλονίκης: Έρχονται νέοι συρμοί

Μετρό Θεσσαλονίκης: Έρχονται νέοι συρμοί

18:55 31/3/2025

Πότε θα έχουμε δρομολόγια ανά 1,5 λεπτό

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο

14:00 31/3/2025

Δύο υπουργεία

Δήμος Καλαμαριάς, ΕΠΑΛ και Cleaningans έβαλαν… σκούπα στο Κόδρα

Δήμος Καλαμαριάς, ΕΠΑΛ και Cleaningans έβαλαν… σκούπα στο Κόδρα

13:05 31/3/2025

Το Κόδρα, το πάρκο υπερτοπικής σημασίας στην καρδιά της Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:53 31/3/2025

Δευτέρα 31/3

Η Παράσταση «Η Ιεροτελεστία των Δακρύων» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Η Παράσταση «Η Ιεροτελεστία των Δακρύων» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

19:00 30/3/2025

2 Απρ - 3 Απρ 2025

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2025

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2025

11:20 30/3/2025

11 Απρ - 14 Απρ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 30/3/2025

Κυριακή 30/3

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην οδό Ι. Πασαλίδη

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην οδό Ι. Πασαλίδη

17:00 29/3/2025

Κυριακή 30/3

Κλασικά Έπιπλα