Δύο νέες λαϊκές αγορές στη Νέα Ραιδεστό και τον Τρίλοφο

19/1/2018 11:44     Δήμος Θέρμης
Δύο  νέες  λαϊκές  αγορές, στη Νέα Ραιδεστό και τον Τρίλοφο  του Δήμου Θέρμης στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, τίθενται σε πλήρη λειτουργία τις επόμενες μέρες.

Στις νεοϊδρυθείσες λαϊκές αγορές θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν συνολικά εκατό (100) πωλητές.
 
Ήδη έχει εκδοθεί  από τη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η δημόσια πρόσκληση για την  κάλυψη  των εκατό  νέων  θέσεων που  δημιουργούνται.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παραγωγοί και επαγγελματίες που διαθέτουν νόμιμες άδειες πώλησης προϊόντων σε λαϊκές αγορές, αλλά δεν έχουν ικανό αριθμό θέσεων που να τους εξασφαλίζει  πενθήμερη εργασία. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=36&newsid=6039
 
Η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει αποδώσει σύμφωνα με το cityportal, άλλες 116 κενές θέσεις σε κατόχους νόμιμων αδειών σε 11 λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να  ενισχύσει και ταυτόχρονα να βελτιώσει τις συνθήκες άσκησης της βιοποριστικής τους δραστηριότητας, με επέκταση της σε περισσότερες μέρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
 
«Σε μια εποχή που o θεσμός  των λαϊκών αγορών παίζει καθοριστικό ρόλο στο εβδομαδιαίο τραπέζι κάθε νοικοκυριού, σεβόμενοι τους καταναλωτές, τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς, λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών και ένα άνετο, οργανωμένο περιβάλλον που να πληροί τους κανόνες υγιεινής, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και τις προσιτές τιμές.
 
Είναι ειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αλλάξει την εικόνα των λαϊκών αγορών και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Στις δύο νεοϊδρυθείσες λαϊκές αγορές, στη Νέα Ραιδεστό και τον Τρίλοφο, με τις διαγραμμίσεις που έχουν γίνει,  όλοι  οι πωλητές θα γνωρίζουν εξαρχής το χώρο που επιτρέπεται να καταλαμβάνει ο πάγκος τους, ενώ οι έλεγχοι που διενεργούμε θα διασφαλίσουν και σε αυτή την περίπτωση τόσο τα δικαιώματα των πωλητών όσο και τα δικαιώματα των καταναλωτών», υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. Κώστας Γιουτίκας.



Επόμενο Προηγούμενο
 

ΟΑΣΘ: Συμβολικά μόνο 57 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 28 Φεβρουαρίου

ΟΑΣΘ: Συμβολικά μόνο 57 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 28 Φεβρουαρίου

17:00 27/2/2025

Με προσωπικό ασφαλείας και τη δρομολόγηση 57 λεωφορείων

Αλλαγές στην αποκομιδή απορριμμάτων λόγω πανελλαδικής απεργίας και τριημέρου

Αλλαγές στην αποκομιδή απορριμμάτων λόγω πανελλαδικής απεργίας και τριημέρου

15:00 27/2/2025

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (3/3)

O Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία για τα Τέμπη

O Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία για τα Τέμπη

12:10 27/2/2025

Κλείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου μετά τις 10 π.μ. την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 27/2/2025

Πέμπτη 27/2

Το Μουσικό Σχήμα Mob Art Live στη Θεσσαλονίκη στον Πολυχώρο Soul skg

Το Μουσικό Σχήμα Mob Art Live στη Θεσσαλονίκη στον Πολυχώρο Soul skg

18:01 26/2/2025

Κυριακή 2/3

Νέος Κανονισμός Καθαριότητας στον Δήμο Καλαμαριάς

Νέος Κανονισμός Καθαριότητας στον Δήμο Καλαμαριάς

14:37 26/2/2025

«Σκεφτόμαστε υπεύθυνα, σκεφτόμαστε καθαρά»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 26/2/2025

Τετάρτη 26/2

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ στις 28/2

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ στις 28/2

20:00 25/2/2025

Παρασκευή 28/2

27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

17:00 25/2/2025

6-16/3

Δεκαπέντε καινούργια λεωφορεία του ΟΑΣΘ στους δρόμους

Δεκαπέντε καινούργια λεωφορεία του ΟΑΣΘ στους δρόμους

12:00 25/2/2025

Δεκαπέντε καίνουργια λεωφορεία

Κλασικά Έπιπλα