Η επόμενη ημέρα της κακοκαιρίας «Bora» στην Καλαμαριά

3/12/2024 11:06    Αγώνας δρόμου για τον καθαρισμό της πόλης και την αποκατάσταση των ζημιών
Η επόμενη ημέρα της κακοκαιρίας «Bora» στην Καλαμαριά – Αγώνας δρόμου για τον καθαρισμό της πόλης και την αποκατάσταση των ζημιών


Επί ποδός βρίσκονται για δεύτερο 24ωρο συνεργεία και εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσε στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Bora».

Οι θυελλώδεις άνεμοι που χτύπησαν την Καλαμαριά από το βράδυ του Σαββάτου, άφησαν την πόλη πληγωμένη, καθώς προκάλεσαν δεκάδες συμβάντα εκριζώσεων δένδρων. Ο Δήμος Καλαμαριάς είχε τεθεί έγκαιρα σε επιφυλακή, λειτουργώντας κέντρο επιχειρήσεων στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τη Δήμαρχο, Χρύσα Αράπογλου.

Από το πρωί της Κυριακής καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν 120 συμβάντα πτώσεων δένδρων, ενώ έγινε άμεση επέμβαση από τις υπηρεσίες του Δήμου σε όσα κρίθηκαν άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Το πρωί της Δευτέρας βρήκε όλες οι υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου Καλαμαριάς σε έναν αγώνα δρόμου για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των συνεπειών της κακοκαιρίας, με προτεραιότητα τα σχολεία, καθώς και τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων και των φρεατίων. Παράλληλα, εκτελείται ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα κοπής και απομάκρυνσης όλων των εκριζωμένων δένδρων, καθώς και όσων κρίθηκαν ως επικίνδυνα. Ταυτόχρονα με την συντονισμένη επιχείρηση για την έκτακτη ανάγκη, πραγματοποιήθηκε κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Η κακοκαιρία που έπληξε την πόλη μας, βρήκε τον Δήμο Καλαμαριάς και τις υπηρεσίες του επί ποδός, ενώ η καλή προετοιμασία που έγινε με την έκδοση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, αποτυπώθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σχετικά με πλημμυρικά φαινόμενα. Οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν άψογα στις έκτακτες συνθήκες, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού, ενώ οι πολίτες του Δήμου μας συμπεριφέρθηκαν με υπευθυνότητα, ενισχύοντας το δύσκολο έργο του Δήμου. Δυστυχώς, η ένταση των ανέμων άφησε την πόλη μας πληγωμένη, ενώ ο απολογισμός της καταιγίδας είναι θλιβερός για το πράσινο στην Καλαμαριά. Ως δημοτική αρχή δεσμευόμαστε ότι αμέσως μετά την πλήρη αποκατάσταση κάθε ζημιάς που προκάλεσε η θύελλα του Σαββατοκύριακου και αφού αποδώσουμε την πόλη μας πλήρως καθαρή, λειτουργική και ασφαλή στους κατοίκους, θα εκπονήσουμε νέο σχέδιο, ώστε να αποκαταστήσουμε την ζημιά που προκάλεσε η καταιγίδα στο φυσικό μας περιβάλλον», είναι το μήνυμα της Δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς καρναβαλιού

Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς καρναβαλιού

14:00 7/2/2025

Αποκριάτικη συναυλία και παρέλαση

Θεσσαλονίκη πορείες συγκεντρώσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη πορείες συγκεντρώσεις σήμερα

12:38 7/2/2025

Παρασκευή 7/2

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:00 7/2/2025

Παρασκευή 7/2

Αποκριάτικη Παράσταση στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη: Ένας Κόσμος Βαριετέ

Αποκριάτικη Παράσταση στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη: Ένας Κόσμος Βαριετέ

21:00 6/2/2025

15 Φεβ - 2 Μαρ 2025

H Καλαμαριά ανταμώνει, θυμάται και τραγουδά για τη Λιζέτα Νικολάου

H Καλαμαριά ανταμώνει, θυμάται και τραγουδά για τη Λιζέτα Νικολάου

20:00 6/2/2025

15/02 - 7:00 μμ - 9:00 μμ

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

17:00 6/2/2025

9/02 - 6:30 μμ - 8:30 μμ

Η γιορτή της γαστρονομίας στην Καλαμαριά

Η γιορτή της γαστρονομίας στην Καλαμαριά

14:32 6/2/2025

Η πόλη του καλού φαγητού

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 6/2/2025

Πέμπτη 6/2

Η Παράσταση «Underground» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Παράσταση «Underground» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

19:00 5/2/2025

1 Φεβ - 8 Φεβ 2025

H Καλαμαριά πόλη της γαστρονομίας, Στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» τα βραβεία Flag Awards

H Καλαμαριά πόλη της γαστρονομίας, Στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» τα βραβεία Flag Awards

13:00 5/2/2025

5/02 - 7:00 μμ - 9:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα