Συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου για το Σκοπιανό

19/1/2018 11:27    Αρχιεπίσκοπος: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές αλλά εθνική συναίνεση
«Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία», είπε ο κ. Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας που είχαν το βράδυ στην Αρχιεπισκοπή, με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο real, συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας, στον απόηχο της συνάντησης του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους πρέσβεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στους οποίους παρουσίασε τις προτάσεις του.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. 

Ο Πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων. 

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον σεβασμό του τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. 

Του ζήτησε δε να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος διετύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους,εκ του Συντάγματος, καθ’ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. 

Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο Yngwie Malmsteen Live στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών

Ο Yngwie Malmsteen Live στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών

18:10 29/7/2025

Πέμπτη 7/8

Ο Πασχάλης στο The Piazza Project

Ο Πασχάλης στο The Piazza Project

15:29 29/7/2025

Παρασκευή 1/8

Παρέμβαση της Δημάρχου Καλαμαριάς στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ

Παρέμβαση της Δημάρχου Καλαμαριάς στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ

11:24 29/7/2025

Για τις επιπτώσεις από την κατάργηση των σχολικών επιτροπών

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 29/7/2025

Τρίτη 29/7

«Μίκης Θεοδωράκης και Σταύρος Κουγιουμτζής: Βίοι Παράλληλοι»

«Μίκης Θεοδωράκης και Σταύρος Κουγιουμτζής: Βίοι Παράλληλοι»

20:00 28/7/2025

Δύο μεγάλες συναυλίες έρχονται στην Καλαμαριά

Καθημερινός καθαρισμός και απολύμανση υπόγειων και πράσινων κάδων στην Καλαμαριά

Καθημερινός καθαρισμός και απολύμανση υπόγειων και πράσινων κάδων στην Καλαμαριά

16:05 28/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με συνέπεια τις εντατικές εργασίες καθαρισμού

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 28/7/2025

Δευτέρα 28/7

ΚΘΒΕ: Η «Μήδεια» του Μποστ στο Θέατρο Δάσους

ΚΘΒΕ: Η «Μήδεια» του Μποστ στο Θέατρο Δάσους

20:00 27/7/2025

Πέμπτη 31/07

Με ανανεωμένη όψη στην 89η ΔΕΘ ο Πύργος του ΟΤΕ

Με ανανεωμένη όψη στην 89η ΔΕΘ ο Πύργος του ΟΤΕ

13:10 27/7/2025

Κατεβαίνουν οι σκαλωσιές

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 27/7/2025

Κυριακή 27/7

Κλασικά Έπιπλα