Καλαμαριά: Μαθητές της θερινής απασχόλησης γέμισαν με λουλούδια τα σχολεία με τη βοήθεια του δήμου (φωτο)

10/7/2026 12:38    Μικροί κηπουροί στην Καλαμαριά
Το καλοκαίρι στην Καλαμαριά δεν είναι μόνο παιχνίδι, αλλά και και μια ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν τη φύση, να μάθουν να τη φροντίζουν και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από τη βιωματική εμπειρία.

Στα τρία από τα έξι σχολεία όπου υλοποιείται το πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης και συγκεκριμένα στο 2ο και το 10ο Δημοτικά Σχολεία καθώς και στο 9ο Νηπιαγωγείο τοποθετήθηκαν ήδη όμορφα ξύλινα παρτέρια, τα οποία γέμισαν χρώματα και αρώματα χάρη στα ίδια τα παιδιά.


Με την καθοδήγηση των στελεχών της Διεύθυνσης Πρασίνου και τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Κώστα Σεϊτανίδη, τα παιδιά φύτεψαν λεμονόχορτο, δενδρολίβανο, βασιλικό και δυόσμο, ανακαλύπτοντας μέσα από το παιχνίδι τη χαρά της φύτευσης και τη σημασία της φροντίδας των φυτών. Τα αρωματικά βότανα ευωδιάζουν πλέον στις σχολικές αυλές, δημιουργώντας μικρές πράσινες γωνιές που θα συνοδεύουν την καθημερινότητα των παιδιών καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος.



Παράλληλα, μέσα από αυτή τη δράση, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των φυτών, μαθαίνουν για τη σημασία του αστικού πρασίνου, της βιοποικιλότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος, καλλιεργώντας από νωρίς στάσεις και αξίες που τα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.

Η δράση θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα σχολεία του προγράμματος, μετατρέποντας τις αυλές τους σε μικρούς αρωματικούς κήπους, όπου η μάθηση συναντά τη δημιουργία και το παιχνίδι τη φροντίδα του περιβάλλοντος.




Επόμενο Προηγούμενο