Πρύτανης ΑΠΘ: Τα μέτρα έφεραν μείωση της παραβατικότητας

12/2/2020 19:22    Πέρσι οι καταγγελίες είχαν ξεπεράσει τις 100
Σημαντική μείωση της παραβατικότητας στους χώρους του ΑΠΘ καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, μετά την λήψη μέτρων από τις Πρυτανικές αρχές. 

Όπως ανέφερε- μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”- ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου “ από 1η Σεπτεμβρίου έως σήμερα είχαμε μόνο δύο καταγγελίες, για κλοπές κινητών και πορτοφολιών και μια θραύση παραθύρου στο δρόμο που είναι μπροστά στο ΑΧΕΠΑ. Εκεί όμως είναι μια περιοχή όπου περιπολεί η αστυνομία. Εμείς εντός του campus, χωρίς αστυνόμευση καταφέραμε τα αυτονόητα. Πέρσι οι καταγγελίες είχαν ξεπεράσει τις 100”. 

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς τα έργα εντός του πανεπιστημίου για τον φωτισμό, τα οποία, σύμφωνα με τον κ.Παπαϊωάννου,  αναμένεται να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 4 μήνες και θα κάνουν όπως χαρακτηριστικά είπε “ τη νύχτα- μέρα” μέσα στο πανεπιστήμιο ενώ συμπληρωματικά θα γίνει και αποψίλωση των θάμνων.

Όπως είπε ο κ.Παπαϊωάννου, “ ενώ το ΑΠΘ  είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο και αποτελεί ναυαρχίδα των πανεπιστημίων της Ελλάδας, όπου παράγεται πολύ σημαντικό επιστημονικό έργο και όλη η οικογένεια του πανεπιστημίου είναι μια ατμομηχανή που πάει μπροστά, η μέχρι πρότινος καθημερινότητα έδινε μια διαφορετική εντύπωση στην κοινωνία”. 

“ Προχωρήσαμε λοιπόν σε ορισμένες απλές και λογικές παρεμβάσεις για να ελέγξουμε μία έκταση περίπου 320 στρεμμάτων, που είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη περιοχή, προκειμένου να νοιώθουν τόσο οι φοιτητές όσο και οι πολίτες που περνάνε μέσα από τους χώρους του πανεπιστημίου, ασφάλεια”, τόνισε ο πρύτανης και πρόσθεσε: “ Ενεργοποιήσαμε από τον Σεπτέμβριο την εταιρεία φύλαξης που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο για να κάνει σωστά τη δουλειά της και σε αυτό, τόνισε, είχαμε και την στήριξη των φοιτητών, οι οποίοι όταν βλέπουν κάποιον διακινητή το καταγγέλλουν. Πλέον, υπάρχει φύλαξη στις 3 μεγάλες πύλες του πανεπιστημίου και περιφρούρηση μέσα στους χώρους”.

Αναφερόμενος στην περίοδο της νέας διοίκησης και μετά την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν σημείωσε ότι“ το campus έχει 67 πόρτες. Στις τρεις μεγάλες εισόδους υπάρχει πάντα φύλαξη και το βράδυ, μετά τις 10, οι 65 από τις 67 πόρτες κλείνουν. Μένει ανοιχτή μέχρι τις 11 μμ εκείνη της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής και η κεντρική πύλη που δεν κλείνει ποτέ”, είπε ο κ. Παπαϊωάννου, διευκρινίζοντας ότι οι ερευνητές και οι άνθρωποι του πανεπιστημίου έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο, ότι δεν απαγορεύεται δηλαδή να μπει κάποιος και πως απλώς πρόκειται για ένα μέτρο που λειτουργεί αποτρεπτικά και δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει καλύτερος έλεγχος. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Κοπάδια αγριογούρουνων συνεχίζουν να… βολτάρουν σε κατοικημένες περιοχές

Κοπάδια αγριογούρουνων συνεχίζουν να… βολτάρουν σε κατοικημένες περιοχές

11:48 17/9/2017

Το πρόβλημα έχει οξυνθεί τις τελευταίες ημέρες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας

11:27 17/9/2017

Θεσσαλονίκη

Βρετανία: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό

Βρετανία: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό

11:08 17/9/2017

Έρευνα χθες σε σπίτι σε προάστιο του Λονδίνου

Χρωστάς και έχεις ακίνητο; Ξέχνα το «κούρεμα»

Χρωστάς και έχεις ακίνητο; Ξέχνα το «κούρεμα»

10:33 17/9/2017

Πώς θα λειτουργήσει ο εξωδικαστικός για όσους έχουν χρέη από 20-50.000 ευρώ

Το σχέδιο για τις ρυθμίσεις οφειλών χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 120 δόσεις

Το σχέδιο για τις ρυθμίσεις οφειλών χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 120 δόσεις

10:18 17/9/2017

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές

Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές

10:13 17/9/2017

υπουργείο Εργασίας

Αποφάσισαν task force για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

Αποφάσισαν task force για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

10:04 17/9/2017

συγκρότηση συντονιστικού οργάνου

Ειδικοί προειδοποιούν: Το Facebook μπορεί και να βλάπτει την υγεία

Ειδικοί προειδοποιούν: Το Facebook μπορεί και να βλάπτει την υγεία

10:01 17/9/2017

ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Regis

Ο Σεραφείμ Σίλας έρχεται Θεσσαλονίκη

Ο Σεραφείμ Σίλας έρχεται Θεσσαλονίκη

09:35 17/9/2017

«Η ιστορία του ελληνικού έθνους -αλλιώς»

Χωρίς νυχτερινή βάρδια το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Χωρίς νυχτερινή βάρδια το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

09:21 17/9/2017

κινητοποιήσεις

Κλασικά Έπιπλα