Θεσσαλονίκη: Νέος διαγωνισμός για τους υπόγειους κάδους

9/1/2020 17:53     δήμος Θεσσαλονίκης
Την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσει το έργο, το οποίο έχει σταματήσει τους τελευταίους μήνες.

Ο εργολάβος που είχε αναλάβει την προμήθεια και τοποθέτηση των 80 υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων, πρόκειται να κηρυχθεί έκπτωτος από τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς από τον περασμένο Νοέμβριο ο ανάδοχος δεν προχώρησε σε καμία εργασία για την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων, με αποτέλεσμα το έργο να βρίσκεται στον αέρα.

Σύμφωνα με το voria.gr έκπτωση του εργολάβου πρόκειται να εγκριθεί την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έργο.

Στον συγκεκριμένο εργολάβο είχαν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις, ωστόσο, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια ούτε για την προμήθεια των κάδων ούτε για την τοποθέτησή τους. Η τελευταία παράταση έληξε στις 20 Δεκεμβρίου, οπότε πλέον λύθηκαν τα χέρια της διοίκησης για να κινήσει τις διαδικασίες και να ξεπαγώσει το έργο.

Μέσα στο επόμενο διάστημα ο δήμος αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού. Στόχος της διοίκησης όπως αναφέρει ο κ. Ζεϊμπέκης είναι να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στην πόλη 50 ορύγματα, έτοιμα για την υπογειοποίηση των κάδων.

Σημειώνεται ότι το έργο υπογειοποίησης των κάδων θα υλοποιούνταν μέσα από δύο εργολαβίες, η μία για την κατασκευή των ορυγμάτων και η  άλλη για την προμήθεια και τοποθέτηση των υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων. Οι συμβάσεις με τους αναδόχους είχαν υπογραφεί στο τέλος του 2018 από τη διοίκηση Μπουτάρη μετά από πολυετείς καθυστερήσεις.

Η εκσκαφή των ορυγμάτων σε επιλεγμένες θέσεις στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης έχει προχωρήσει και έχουν ήδη ετοιμαστεί περίπου 50 ορύγματα από τα 80 που προβλέπονταν, παρά τα εμπόδια που υπήρχαν κατά τη διάρκεια των εργασιών από τον εντοπισμό αρχαίων και δικτύων κοινής ωφέλειας.


Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Πότε θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα ΣΤ΄ διμήνου 2017

Καλαμαριά: Πότε θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα ΣΤ΄ διμήνου 2017

12:43 18/1/2018

Αντιδημαρχία Κονωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας

«Επίπεδο θάλασσας» από υδρογονάνθρακες βρέθηκε στον Τιτάνα!

«Επίπεδο θάλασσας» από υδρογονάνθρακες βρέθηκε στον Τιτάνα!

12:39 18/1/2018

ΦΩΤΟ NASA

Έρχεται το VAR στη Superleague!

Έρχεται το VAR στη Superleague!

12:37 18/1/2018

Video Assistant Replay

Οι επαγγελματίες της Καλαμαριάς δεν κάνουν εκπτώσεις στο θέμα της Μακεδονίας

Οι επαγγελματίες της Καλαμαριάς δεν κάνουν εκπτώσεις στο θέμα της Μακεδονίας

12:20 18/1/2018

εμπορικός σύλλογος ΕΡΜΗΣ

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

10:02 11/1/2018

1η τακτική συνεδρίαση

Καλαμαρια - Κατάρτιση του Στρατολογικού Πίνακα των Αρρένων που γεννήθηκαν 2002

Καλαμαρια - Κατάρτιση του Στρατολογικού Πίνακα των Αρρένων που γεννήθηκαν 2002

09:58 11/1/2018

Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι μαθητές...

Νέο πληροφοριακό σύστημα «ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Νέο πληροφοριακό σύστημα «ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ»

09:24 11/1/2018

22/1/2018 ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Καλαμαριά - Δημόσια κλήρωση μεταξύ των Δημοτικών συμβούλων

Καλαμαριά - Δημόσια κλήρωση μεταξύ των Δημοτικών συμβούλων

00:39 3/1/2018

για την συγκρότηση επιτροπών για το έτος 2018

Αλλαγές σε Ο.Τ.Α. και Νομικά Πρόσωπα αυτών με 2 νόμους

Αλλαγές σε Ο.Τ.Α. και Νομικά Πρόσωπα αυτών με 2 νόμους

00:34 3/1/2018

Ανάλυση

Εντός του μήνα η προκήρυξη για 8.171 μόνιμους στους δήμους

Εντός του μήνα η προκήρυξη για 8.171 μόνιμους στους δήμους

00:29 3/1/2018

ΑΣΕΠ

Κλασικά Έπιπλα