Καβάλα: Βρέθηκαν τα θαμμένα 4,2 εκατ. ευρώ!

20/12/2019 15:42    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία για την υπόθεση της ληστείας με σκηνοθετημένη απαγωγή και λεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, στην Καβάλα. Οι τρεις συλληφθέντες που είχαν προσαχθεί χθες στην Ασφάλεια Καβάλας φέρονται να έχουν ομολογήσει, βρέθηκαν θαμμένα  στον περίβολο συνεργείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε καταπακτή στο συνεργείο στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας και σε σπίτι.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα, όταν καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του και θέλουν λύτρα να το απελευθερώσουν.

Συλληφθέντες φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων, ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι από την οποία  αρπάχθηκαν τα χρήματα. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι κουμπάροι. Κατά την ανάκριση έσπασαν και υπέδειξαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται θαμμένα τα χρήματα.

Οι αστυνομικοί εδώ και πολλούς μήνες συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση κι έφτασαν στην αιφνιδιαστική επιχείρηση.


Σημειώνεται ότι από την αρχή η υπόθεση είχε πολλά κενά και περίεργες παραμέτρους. Ο (πρώην) διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι είχε καταγγείλει ότι η ληστεία είχε γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και η λεία ήταν 4,2 εκατ. ευρώ, με δράστες ενόπλους που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες με τα πρόσωπα του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου!

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο αναζητούσαν απάντηση οι άνδρες της Ασφάλειας που ερευνούσαν κάτω από απόλυτη μυστικότητα την υπόθεση, είναι γιατί ο 43χρονος διευθυντής της εταιρείας δεν είχε διευκρινίσει αν οι δράστες που του είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του ήταν δύο ή τρεις. Το δεύτερο είναι για ποιο λόγο άρπαξαν 4.200.000 ευρώ όταν εκείνος τους άνοιξε το κεντρικό χρηματοκιβώτιο πιστεύοντας ότι κρατούν όμηρο την 5χρονη κόρη του, αλλά άφησαν πίσω τους... 100.000 ευρώ!

Ένα ακόμη ερώτημα αφορούσε την διαφυγή των δραστών με το Ι.Χ. μάρκας AUDI του επιχειρηματία, το οποίο εγκατέλειψαν στην παλιά εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης στο ύψος της Σαρακήνας, χωρίς να το πυρπολήσουν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, όπως συμβαίνει συνήθως.

Ερώτημα ήταν και το πώς γνώριζαν οι κακοποιοί ότι ο 43χρονος είχε παραλάβει τα χρήματα Παρασκευή με σκοπό να τα κατέθετε στις τράπεζες τη Δευτέρα, αλλά και ότι ήταν διαζευγμένος και η κορούλα του ζει με τη μητέρα της, άρα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εκείνη τη στιγμή αν έλεγαν αλήθεια ότι την απήγαγαν.

Ερωτήματα όμως, είχαν διατυπωθεί και για τα πρωτόκολλα ασφαλείας βάσει των οποίων ξεκλειδώνει το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας στο οποίο φυλάσσονται μεγάλα ποσά, καθώς δεν έχει εξηγηθεί αν ένας και μόνο άνθρωπος -έστω και διευθυντής- μπορούσε να το ανοίξει με κωδικούς, ούτε αν το ποσό που βρισκόταν μέσα ήταν μεγαλύτερο απ' ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο ότι καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.


protothema - kavalanews
Επόμενο Προηγούμενο
 

22χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στον Περιφερειακό!

22χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στον Περιφερειακό!

09:21 22/9/2017

σε πεζογέφυρα

Λύση η λεωφορειολωρίδα 2ης γενιάς από τον Φοίνικα μέχρι την ΧΑΝΘ

Λύση η λεωφορειολωρίδα 2ης γενιάς από τον Φοίνικα μέχρι την ΧΑΝΘ

09:18 22/9/2017

για τον «κόμβο» 6χλμ

Παγκόσμια Ημέρα Ρινόκερου

Παγκόσμια Ημέρα Ρινόκερου

08:31 22/9/2017

με πρωτοβουλία της WWF Νοτίου Αφρικής

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

08:22 22/9/2017

Ημέρα Μετακινήσεων

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά

08:19 22/9/2017

22 Σεπτεμβρίου

ΜΕΤΡΟ: Μονοδρομείται η Εγνατία, κλείνει για δύο χρόνια η Βενιζέλου

ΜΕΤΡΟ: Μονοδρομείται η Εγνατία, κλείνει για δύο χρόνια η Βενιζέλου

08:13 22/9/2017

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή του σταθμού «Βενιζέλου»

Διώροφο σχολικό λεωφορείο πήρε φωτιά στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Διώροφο σχολικό λεωφορείο πήρε φωτιά στην ανατολική Θεσσαλονίκη

16:43 21/9/2017

πριν από λίγο

Γονείς επιστρέφουν στο Υπ. Παιδείας τους Φακέλους των Θρησκευτικών

Γονείς επιστρέφουν στο Υπ. Παιδείας τους Φακέλους των Θρησκευτικών

13:40 21/9/2017

Δεν εμπνέουν την Ορθόδοξη πίστη

Ολες οι αλλαγές για την αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες

Ολες οι αλλαγές για την αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες

13:31 21/9/2017

Τι γίνεται με τα κοινόχρηστα

Tα Σκόπια θα αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου τους από ''Μέγας Αλέξανδρος''

Tα Σκόπια θα αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου τους από ''Μέγας Αλέξανδρος''

13:00 21/9/2017

η πολιτική κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται

Κλασικά Έπιπλα