''Ανοίγουν στόματα'' για την υπόθεση Γιακουμάκη

13/12/2018 10:41    Μάρτυρες γνωρίζουν
Τον Φεβρουάριο αρχίζει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουµάκη, ο οποίος είχε πέσει θύµα bullying από συµφοιτητές του.

Τέσσερα χρόνια µετά τον θάνατο του άτυχου 20χρονου από το Σέλι Ρεθύµνου, στο εδώλιο του κατηγορουµένου θα καθίσουν εννιά πρώην φοιτητές της σχολής µε καταγωγή από την Κρήτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήµατα της πρόκλησης σωµατικών βλαβών και της παράνοµης βίας.

Ο δρόµος για τον προσδιορισµό της δίκης άνοιξε την περασµένη εβδοµάδα, όταν τα εννιά άτοµα κλήθηκαν να καταθέσουν στον ανακριτή Ιωαννίνων. Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους», ο ένας από τους εννιά πρώην φοιτητές µίλησε «ανοιχτά», αναφέροντας ότι ο Βαγγέλης υπέφερε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη σχολή.

Το συγκεκριµένο άτοµο έβγαλε τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών, αλλά παραδέχθηκε ότι η κατάσταση για τον Γιακουµάκη ήταν ανυπόφορη.Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι κανείς από τους εννιά δεν οµολόγησε κάποιο από τα αδικήµατα που τους καταλογίζονται. Ενας εξ αυτών εµφανιζόταν στη δικογραφία ως «πρωταγωνιστής» των τραµπουκισµών σε βάρος του Βαγγέλη.

Στην κατάθεσή του, ωστόσο, ο «σκληρός» της σχολής ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για περιστατικά bullying. Κατά την παρουσία των πρώην φοιτητών στον ανακριτή, ξεχώρισε η αναφορά κατηγορουµένου στο πιο σκληρό από τα αναγραφόµενα στη δικογραφία συµβάν ψυχολογικής βίας σε βάρος του Γιακουµάκη, το οποίο ερµηνεύτηκε από τον φερόµενο ως δράστη ως µια «συνήθεια» της παρέας των Κρητικών.

«Υπήρχε µια γενική άρνηση για τις κατηγορίες, ωστόσο καταλάβαινες από κάποιες καταθέσεις ότι ο Βαγγέλης βασανιζόταν και ότι αυτό ήταν γνωστό σε πολλούς. Εκτιµάται ότι όταν ξεκινήσει η δίκη θα ανοίξουν στόµατα. Υπάρχουν συµφοιτητές του Γιακουµάκη που θα θελήσουν να µιλήσουν για άτοµα που έκαναν συστηµατικά bullying και άγριους τραµπουκισµούς σε βάρος του. Υπάρχουν µάρτυρες που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, οι οποίοι ακόµα δεν έχουν µιλήσει και έχουν εκδηλώσει άτυπα την πρόθεσή τους να το πράξουν» λέει στο «Εθνος» αρµόδια πηγή.

Σε δίκη που είχε γίνει για τις ευθύνες της διοίκησης της σχολής, είχε καταδικαστεί -σε πρώτο βαθµό- σε δύο χρόνια φυλάκιση µε τριετή αναστολή ο διευθυντής της Γαλακτοκοµικής Σχολής για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Αθώοι είχαν κριθεί οι υπεύθυνοι της εστίας και πρώην βουλευτής, που είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.


ethnos
Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Στα Κουριώτικα για μια βραδιά με πολύ χορό μας καλεί ο Ταξιάρχης

Καλαμαριά: Στα Κουριώτικα για μια βραδιά με πολύ χορό μας καλεί ο Ταξιάρχης

22:14 5/9/2026

Ο σύλλογος Μικρασιατών Κουριωτών

Καλαμαριά - Περσίδης για τα χαμόγελα με τον Μητσοτάκη: Ο Απόλλωνας δεν προσκυνά κανέναν!

Καλαμαριά - Περσίδης για τα χαμόγελα με τον Μητσοτάκη: Ο Απόλλωνας δεν προσκυνά κανέναν!

21:44 5/9/2026

σχόλια προκάλεσε το κλίμα στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους στην Τανάγρα - Νεκροί οι δύο πιλότοι

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους στην Τανάγρα - Νεκροί οι δύο πιλότοι

21:11 5/9/2026

κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις

Θεσσαλονίκη - Σφοδρό τροχαίο: Νεκρή 30χρονη με ηλεκτρικό ποδήλατο

Θεσσαλονίκη - Σφοδρό τροχαίο: Νεκρή 30χρονη με ηλεκτρικό ποδήλατο

21:08 5/9/2026

στον Εύοσμο

Ο Μητσοτάκης στο περίπτερο του Απόλλωνα Καλαμαριάς (βιντεο)

Ο Μητσοτάκης στο περίπτερο του Απόλλωνα Καλαμαριάς (βιντεο)

16:21 5/9/2026

τον είπανε γουρλή...«Δώσε μία μπάλα λοιπόν», απάντησε

«Κότσαρι με κιμονό»: Ο Ιάπωνας καθηγητής που μιλάει ελληνικά και χορεύει ποντιακά

«Κότσαρι με κιμονό»: Ο Ιάπωνας καθηγητής που μιλάει ελληνικά και χορεύει ποντιακά

12:37 5/9/2026

καλεσμένος του Ποντιακού Συλλόγου « οι Μίθριοι» Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Σχολικά είδη για παιδιά που έχουν ανάγκη μαζεύει η Μητρόπολη

Καλαμαριά: Σχολικά είδη για παιδιά που έχουν ανάγκη μαζεύει η Μητρόπολη

12:17 5/9/2026

για να μην υπάρχει κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη

Κλασικά Έπιπλα