Προφυλακιστέος ο καθηγητής που κατηγορείται ότι εκβίαζε σπουδαστές του

5/10/2018 19:23    ΤΕΙ Σερρών
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι χρηματιζόταν από σπουδαστές του Ιδρύματος προκειμένου να τους περνάει στα μαθήματά του. 

Το δρόμο προς τις φυλακές πήρε και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου που κατηγορείται για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση, ενώ η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδους από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, μια φορά το μήνα και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, ύψους 30.000 ευρώ.

Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή Σερρών, ο κατηγορούμενος καθηγητής αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται (δωροληψία και εκβίαση, σε βαθμό κακουργήματος) ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με το φροντιστήριο. Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος φέρεται να χαρακτήρισε "εκδικητικές" τις εις βάρος του καταγγελίες των σπουδαστών. "Όλα όσα μου προσάπτουν είναι για να με εκδικηθούν, επειδή ήμουν αυστηρός" φέρεται να απολογήθηκε. 

Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα  που ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Την ίδια τύχη είχε κι ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου με το οποίο ο καθηγητής φέρεται να συνεργαζόταν, ενώ αντίθετα, η σύζυγος του, συνιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η ίδια, μάλιστα, φέρεται να διέψευσε τα όσα ισχυρίστηκε ο συγκατηγορούμενός της καθηγητής για τις σχέσεις του τελευταίου με την επιχείρηση.   

Σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους "έκοβε" σκόπιμα στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι πράγματι απευθύνονταν στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση, ξεκινούσαν από 250 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ανεξάρτητα από το εάν παρακολουθούσαν ή όχι τα φροντιστηριακά μαθήματα, αλλά και το βαθμό ετοιμότητάς τους, οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση στο επαγγελματικό του γραφείο. 

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που βρίσκονται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών, ενώ ανάλογα με την πορεία της κύριας ανάκρισης δεν αποκλείεται στη συνέχεια να προκύψουν ποινικές ευθύνες και σε βάρος άλλων προσώπων. 


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 
Μετρό - Καλαμαριά όπως Μιλάνο: Έρχεται Culture Pass, καμπάνια στο αεροδρόμιο, φεστιβάλ «Ριβιέρα & Μνήμη»

Μετρό - Καλαμαριά όπως Μιλάνο: Έρχεται Culture Pass, καμπάνια στο αεροδρόμιο, φεστιβάλ «Ριβιέρα & Μνήμη»

10:20 7/9/2026

γράφει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

Καλαμαριά: Απόψε δωρεάν συναυλία δίπλα στη θάλασσα

Καλαμαριά: Απόψε δωρεάν συναυλία δίπλα στη θάλασσα

09:51 7/9/2026

ο έρωτας συναντά τη θάλασσα, η ποίηση γίνεται μουσική

Καλαμαριά: Συγκίνηση στην αναπαράσταση του ερχομού των προσφύγων (βιντεο)

Καλαμαριά: Συγκίνηση στην αναπαράσταση του ερχομού των προσφύγων (βιντεο)

00:01 7/9/2026

Τα καΐκια φάνηκαν ξανά στη θάλασσα...

Καλαμαριά: Πρωταθλητές Ευρώπης Χατζηαυγουστίδης και Μπούρκας! Μια ανάσα από το μετάλλιο η Λυκομήτρου

Καλαμαριά: Πρωταθλητές Ευρώπης Χατζηαυγουστίδης και Μπούρκας! Μια ανάσα από το μετάλλιο η Λυκομήτρου

18:46 6/9/2026

Η Καλαμαριά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Καλαμαριά - Θερινή απασχόληση: Δύο μήνες, 1.100 παιδιά, αμέτρητες εμπειρίες και χαμόγελα! Το ευχαριστώ του Αντιδημάρχου

Καλαμαριά - Θερινή απασχόληση: Δύο μήνες, 1.100 παιδιά, αμέτρητες εμπειρίες και χαμόγελα! Το ευχαριστώ του Αντιδημάρχου

16:04 6/9/2026

ο κος Γιαννακός ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς και συνεργάτες

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την τραγωδία στην Τανάγρα: «Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά σε έναν τέτοιο πόνο»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την τραγωδία στην Τανάγρα: «Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά σε έναν τέτοιο πόνο»

15:27 6/9/2026

Τρισάγιο στη μνήμη των δύο πιλότων

Καλαμαριά: 73 νέες θέσεις εργασίας στον δήμο - Τελευταίες ημέρες των αιτήσεων

Καλαμαριά: 73 νέες θέσεις εργασίας στον δήμο - Τελευταίες ημέρες των αιτήσεων

15:17 6/9/2026

αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κλασικά Έπιπλα