«Βραδιά του Ερευνητή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

29/9/2017 18:42    ένας θεσμός που κρατά 12 χρόνια
1.500.000 επισκέπτες σε 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη στη Βραδιά Ερευνητή, σε ένα θεσμό που κρατά 12 χρόνια.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.

Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι συνεπής στο ραντεβού της αναλαμβάνοντας ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την έναρξη του θεσμού το 2005.

Σκοπός της Βραδιάς Ερευνητή είναι να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία και να παροτρύνει περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Φέτος, σχεδιάζονται 11 εκδηλώσεις σε 9 ελληνικές πόλεις καλύπτοντας γεωγραφικά όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις στις εξής πόλεις: Αθήνα (α. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και β. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»), στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο (α. Ίδρυμα Τεχνολογίας κ Έρευνας και β. Θαλασσόκοσμος), στο Ρέθυμνο, στην Καρδίτσα, στην Ξάνθη, στην Κόρινθο και στην Καλαμάτα.

Όποια εκδήλωση και αν διαλέξετε, ετοιμαστείτε να εξοικειωθείτε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, να λάβετε μέρος σε πειράματα, να γνωρίσετε και να συνομιλήσετε με ερευνητές και να διασκεδάσετε με μουσική και άλλα ψυχαγωγικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ξεκινούν το απόγευμα και περιλαμβάνουν δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Μη χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τη μαγεία της έρευνας!

«Βραδιά του Ερευνητή»
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017,  17:00 - 22.00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1)

Ζήστε και φέτος μια συναρπαστική βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά πειράματα, μουσική, ομιλίες, συζητήσεις, διαγωνισμούς, δράσεις για παιδιά και πολλά ακόμη.

Παρακολουθείστε ένα μουσικο-επιστημονικό δρώμενο πλαισιωμένο με Blues-Rock μουσική, διασκεδάστε με νεανικά μουσικά σχήματα και ανακαλύψτε τα φυσικά μαγικά που εξηγούν τα ανεξήγητα.
Η «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με ώρα έναρξης στις 17:00 και Ελεύθερη Είσοδο.

Η Βραδιά του Ερευνητή συμπράττει με την ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση (17:00 – 22:00) θα συλλέγονται τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη πρώτης ανάγκης σε χώρο του Μεγάρου Μουσικής για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη.
Η δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντών πολιτών «ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και η Βραδιά του Ερευνητή δε θα μπορούσε να μην συμπράξει στην ενέργεια αυτή.
Λίγα Λόγια για την «ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι μία ομάδα εθελοντών πολιτών που σκοπό έχει να συνδράμει πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους.
Αυτοί οι πολίτες πρέπει να νιώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη άλλων πολιτών για να μπορέσουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Δραστηριοποιούμαστε στη Θεσσαλονίκη από τον Μάιο του 2012 και ήδη η ομάδα μας μεγάλωσε πολύ. Έχουμε εθελοντές πολίτες που μας βοηθάνε σε αυτή μας την προσπάθεια, αλλά και πολλούς που συνδράμουν σε τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη πρώτης ανάγκης, ωστε να καταφέρουμε να παραδίδουμε ολοκληρωμένα πακέτα στις οικογένειες που έχουμε αναλάβει και συνεχώς αναλαμβάνουμε.
ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις μεταξύ μας σχέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Facebook: https://www.facebook.com/arogithessalonikis.gr/
email: arogithessalonikis@gmail.com
Τηλ.επικοινωνίας : 6933298020 και 6977484676




Επόμενο Προηγούμενο
 

20.000 συμμετοχές στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

20.000 συμμετοχές στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

02:01 26/9/2017

νέο ρεκόρ ατομικών συμμετοχών

Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό στην ανατολική Θεσσαλονίκη

01:59 26/9/2017

Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στη Θεσσαλονίκη το Euro Pride 2020

Στη Θεσσαλονίκη το Euro Pride 2020

01:54 26/9/2017

Μπουτάρης: Περήφανοι που το φέραμε

Εκδόθηκε η Ενοριακή Φλόγα

Εκδόθηκε η Ενοριακή Φλόγα

01:33 26/9/2017

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Γιορτή Νεολαίας – Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς

Γιορτή Νεολαίας – Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς

01:29 26/9/2017

Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο

Δραστηριότητες στις Παιδικές Βιβλιοθήκες τον μήνα Οκτώβριο

Δραστηριότητες στις Παιδικές Βιβλιοθήκες τον μήνα Οκτώβριο

01:26 26/9/2017

δειτε αναλυτικα το πρόγραμμα

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

01:12 26/9/2017

σήμερα Τρίτη

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

01:06 26/9/2017

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί...

Εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

01:04 26/9/2017

26 Σεπτεμβρίου

Γιορτή έναρξης ενοριακών δράσεων Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Γιορτή έναρξης ενοριακών δράσεων Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

22:36 25/9/2017

Το πρόγραμμα

Κλασικά Έπιπλα