Αρχίζουν τα «ραντεβού» με την εφορία - Πόσα θα πληρώσουμε και πότε

14/7/2018 04:08    Τέλη Ιουλίου ξεκινά ο Γολγοθάς
Από το τέλος του μήνα, μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου του 2019, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να περνούν από τα «γκισέ» της εφορίας προκειμένου να πληρώσουν τους φόρους τους.

Τέλη Ιουλίου ξεκινά ο «Γολγοθάς» με τις πληρωμές για εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να εξοφλούν κάποια μεγάλη ή μικρότερη φορολογική υποχρέωση.

Τα «ραβασάκια» για την πληρωμή φόρων και τελών θα έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Συνολικά, από τον Ιούλιο έως και το τέλος Ιανουαρίου 2019 τα φυσικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν το ποσό των περίπου 7,5 δισ. ευρώ.

Φόρος εισοδήματος: Στις 31 Ιουλίου θα γίνει η καταβολή της πρώτης δόσης που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Η δεύτερη δόση του σχετικού φόρου θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου. Στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων ενσωματώνονται μέχρι και πέντε διαφορετικοί φόροι: φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και προκαταβολή φόρου.

ΕΝΦΙΑ: Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Ο φετινός θα πληρωθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2019.

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας που όπως φαίνεται δεν θα έχουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι. Το συνολικό ποσό των τελών που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Μαζί με αυτά θα πρέπει να εισπραχθούν με βάση τον προϋπολογισμό άλλα 2,4 δισ.ευρώ από τους λοιπούς άμεσους φόρους και ένα υπόλοιπο περίπου 450 εκατ. ευρώ από ρυθμίσεις οφειλών παρελθόντων οικονομικών ετών.

Όσοι καθυστερήσουν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεων και η οφειλή τους υπερβαίνει τα 500 μπαίνουν στην μαύρη λίστα της ΑΑΔΕ και στα περίπου 4,1 εκ φορολογούμενων που έχουν οφειλές στην εφορία και κινδυνεύουν με κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Και ραντεβού για έλεγχο

Με ραντεβού θα πηγαίνουν πλέον στην Εφορία οι φορολογούμενοι που καλούνται για έλεγχο.

Στα άμεσα σχέδια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι η τήρηση ενός πρωτόκολλου επισκέψεων. Κάθε ελεγχόμενος φορολογούμενος που θα επισκέπτεται την Εφορία θα «καταγράφεται».

Ο έφορος θα γνωρίζει σε ποιο τμήμα πήγε, ποιον υπάλληλο - ελεγκτή είδε, ποια είναι η υπόθεσή του και τι στοιχεία προσκόμισε στις ελεγκτικές Αρχές. Ο διοικητής του ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής σύντομα θα δώσει οδηγίες στους εφόρους για το πρωτόκολλο των επισκέψεων που θα τηρείται γιατί, όπως λέει, «δεν θέλουμε περιφερόμενους στις Εφορίες».



fpress

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

22:00 22/1/2025

Πέμπτη 23/1

Με τις χάρτινες μηνιαίες κάρτες του ΟΑΣΘ και τον Φεβρουάριο

Με τις χάρτινες μηνιαίες κάρτες του ΟΑΣΘ και τον Φεβρουάριο

19:33 22/1/2025

Συνεχίζεται η διάθεση των κλασικών, χάρτινων μηνιαίων καρτών

Θεατροφρένεια: H ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

Θεατροφρένεια: H ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

16:31 22/1/2025

14,15,16/02 στο θέατρο Σοφούλη

Απεργούν αύριο 22/1 οι εργαζόμενοι στην efood

Απεργούν αύριο 22/1 οι εργαζόμενοι στην efood

11:39 22/1/2025

Στις 11 π.μ. θα συγκεντρωθούν έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 22/1/2025

Τετάρτη 22/1

Θεατρική Παράσταση «Το Ατελιέ» από το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας του Δήμου Καλαμαριάς

Θεατρική Παράσταση «Το Ατελιέ» από το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας του Δήμου Καλαμαριάς

17:00 21/1/2025

23/01 - 2/02

Υποδοχή αφθάρτου δεξιού ποδός Αγίου Στεφάνου στην Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Υποδοχή αφθάρτου δεξιού ποδός Αγίου Στεφάνου στην Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

11:46 21/1/2025

Στις 21 Ιανουαρίου εκάστου έτους τιμάται η μνήμη του αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου πολιούχου και προστάτου του ποντιακού ελληνισμού

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 21/1/2025

Τρίτη 21/1

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης στο Μύλος Club στη Θεσσαλονίκη

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης στο Μύλος Club στη Θεσσαλονίκη

20:00 20/1/2025

Σάββατο 25/1

ΟΣΕΘ: 22.500 αιτήσεις για έκδοση καρτών μετακίνησης

ΟΣΕΘ: 22.500 αιτήσεις για έκδοση καρτών μετακίνησης

18:00 20/1/2025

Περισσότερες από 22.500 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης

Κλασικά Έπιπλα