Με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, ζωντανά στον αέρα του Ράδιο Θεσσαλονίκη από τη Μίκρα, τον σταθμό που σύντομα φθάνει το Μετρό της Καλαμαριάς, η Δήμαρχος Καλαμαριάς κα Χρύσα Αράπογλου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα μεγάλα έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της περιοχής και διαμορφώνουν τη νέα εποχή της πόλης.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η οδός Πόντου, η οποία μετά από δεκαετίες αναμονής φαίνεται πως μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία. Η μεγάλη αρτηρία της Καλαμαριάς πρόκειται να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο αστικό δρόμο χαμηλών ταχυτήτων, με φαρδιά πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο δύο χιλιομέτρων και νέες δυνατότητες μετακίνησης που θα συνδέουν το κέντρο της πόλης με σημαντικούς εκπαιδευτικούς, αθλητικούς και περιβαλλοντικούς πόλους.
Παράλληλα, η Δήμαρχος ανέλυσε το εμβληματικό σχέδιο που θα συνδέσει τον Φοίνικα με τη θάλασσα, αναδεικνύοντας μια περιοχή που για χρόνια παρέμενε κρυμμένη πίσω από εγκαταστάσεις και περιφράξεις. Η Δασολογική Σχολή, η Εθνική Σχολή Δικαστών, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και σημαντικοί δημόσιοι χώροι αποκτούν πλέον προοπτική ένταξης σε έναν ενιαίο, ανοιχτό και λειτουργικό αστικό ιστό.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δήμαρχος ''η έλευση του Μετρό στην πόλη μας είναι η αφετηρία μιας συνολικής αναγέννησης για μια ολόκληρη περιοχή της Καλαμαριάς, με έργα που συνδέουν το πράσινο με τη θάλασσα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και δημιουργούν νέες αναπτυξιακές προοπτικές. Με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και με τα πρώτα κρίσιμα βήματα να έχουν ήδη γίνει, η Καλαμαριά βρίσκεται μπροστά σε μια από τις σημαντικότερες μεταμορφώσεις της σύγχρονης ιστορίας της''.