Δήμος Καλαμαριάς και Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών «τρέχουν» για την επέκταση του Μετρό στην Καλαμαριά

4/2/2025 12:13    
Η σύνδεση της οδού Πόντου με τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής και η οργάνωση, μελέτη και λειτουργία του Σταθμού Μετεπιβίβασης του Μετρό στην περιοχή της Μίκρας, δύο υψηλής σπουδαιότητας ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την ορθή λειτουργία της γραμμής του Μετρό στην Καλαμαριά, τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η γενική γραμματέας Μεταφορών Δέσποινα Παληαρούτα, η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου, Ελπίδα Καλπίδου, ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕΘ Γιάννης Καλογερούδης, Γιάννης Τόσκας και Φυγαλία Παπαγεωργίου, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου Καλαμαριάς, Ευδοξία Δέννη και Κώστας Κίτσος, η πολεοδόμος του Δήμου, Ελένη Κολομόνδου και η νομική υπηρεσία του Δήμου Καλαμαριάς.

Στην σύσκεψη στο Δημαρχείο, που ήρθε ως συνέχεια της συνάντησης μεταξύ της Δημάρχου Καλαμαριάς και του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Νίκου Ταχιάου την περασμένη Παρασκευή και της δέσμευσης και των δύο πλευρών να εργαστούν με εντατικούς ρυθμούς και σε αγαστή συνεργασία ώστε το Μετρό να φθάσει στην Καλαμαριά μέσα στο 2025, έγινε αναλυτική συζήτηση του συνόλου των προβλημάτων που σχετίζονται με τα δύο κρίσιμα ζητήματα, εκτιμήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και οι βέλτιστες λύσεις, αλλά και τα χρονοδιαγράμματα και οι διαδικασίες υλοποίησης.

«Για τη διοίκηση του Δήμου υπάρχουν δύο σημαντικά θέματα που αφορούν στον σταθμό της Μίκρας και ενέχουν κινδύνους για την πόλη κατά τη λειτουργία του Μετρό. Το πρώτο είναι η πρόσβαση και είναι απόλυτα αναγκαία η σύνδεση της Πόντου με την Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής. Το δεύτερο είναι να οργανωθεί σωστά ο σταθμός μετεπιβίβασης των λεωφορείων, όπως και το πάρκινγκ, προκειμένου να μην αναιρεθεί στην πράξη η βιώσιμη κινητικότητα, ο λόγος δηλαδή που κατασκευάζεται το Μετρό», τόνισε η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προλάβουμε τις προθεσμίες και στις 30 Νοεμβρίου να έχουμε όλα όσα πρέπει, προκειμένου να λειτουργήσει ο τερματικός στη Μίκρα. Συζητάμε και για τη διάνοιξη της οδού Πόντου και για τον τερματικό σταθμό μετεπιβίβασης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι, γι’ αυτό και έχει δημιουργηθεί αυτή η ομάδα εργασίας. Θέλουμε να δούμε πώς τα λεωφορεία θα τροφοδοτούν το σταθμό του Μετρό, πώς θα μπορέσει ο πολίτης να εξυπηρετηθεί και να μην ταλαιπωρείται, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει το Μετρό» δήλωσε η γ.γ. Μεταφορών, Δέσποινα Παληαρούτα.

Η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε και εργάζεται εντατικά για τη λειτουργία της γραμμής του Μετρό στην Καλαμαριά θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, με πιο διευρυμένη σύνθεση, καθώς τα δύο αυτά ζητήματα αφορούν και τον γειτονικό Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και φυσικά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Κάρτα Ανεργίας: 5 προσφορές που μάλλον δε γνώριζες!

Κάρτα Ανεργίας: 5 προσφορές που μάλλον δε γνώριζες!

23:30 13/9/2017

ΟΑΕΔ

Πως θα γίνεται η επιλογή των σημαιοφόρων στα δημοτικά

Πως θα γίνεται η επιλογή των σημαιοφόρων στα δημοτικά

22:27 13/9/2017

Στα σχολεία η εγκύκλιος

120 εκατ. ευρώ για δωρεάν WiFi στην Ευρώπη

120 εκατ. ευρώ για δωρεάν WiFi στην Ευρώπη

21:32 13/9/2017

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ανακαλύφθηκε φαραωνικός τάφος από το 1.000 π.Χ.

Ανακαλύφθηκε φαραωνικός τάφος από το 1.000 π.Χ.

21:26 13/9/2017

ΦΩΤΟ

Μοναδική στην Ευρώπη η νέα αρχαιολογική ανακάλυψη στην Θεσσαλονίκη

Μοναδική στην Ευρώπη η νέα αρχαιολογική ανακάλυψη στην Θεσσαλονίκη

21:04 13/9/2017

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα

45χρονος έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

45χρονος έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

20:58 13/9/2017

νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος

"Αυτοκτόνησε" η Εθνική κι αποκλείστηκε - Φεύγει ο Μίσσας

20:29 13/9/2017

ηττήθηκε από τη Ρωσία

Σε Παρίσι (2024) και Λος Άντζελες (2028) οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Σε Παρίσι (2024) και Λος Άντζελες (2028) οι Ολυμπιακοί Αγώνες

20:21 13/9/2017

ΔΟΕ

Παιδιατρικό νοσοκομείο θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη

Παιδιατρικό νοσοκομείο θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη

20:10 13/9/2017

χάρη σε δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”

ΟΑΣΘ: Μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων μέχρι τον Οκτώβριο

ΟΑΣΘ: Μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων μέχρι τον Οκτώβριο

20:01 13/9/2017

υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Κλασικά Έπιπλα