Έκκληση του Δήμου Καλαμαριάς στους πολίτες

19/7/2024 11:43    Συμμετοχή και αλληλεγγύη, τα «όπλα» ενάντια στα ακραία καιρικά φαινόμενα
Έκκληση του Δήμου Καλαμαριάς στους πολίτες – Συμμετοχή και αλληλεγγύη, τα «όπλα» ενάντια στα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ο Δήμος Καλαμαριάς ταυτόχρονα με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας των πολιτών από τον καύσωνα που επιμένει, απευθύνει έκκληση προς όλους, κατοίκους και επισκέπτες, τις δύσκολες αυτές ημέρες και όχι μόνο, να γίνουν συμμέτοχοι και συνεργάτες στη δημιουργία μίας Καλαμαριάς, πραγματικής κοινότητας, δείχνοντας αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπο.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, έχουν καταστήσει την ατμόσφαιρα στην πόλη μας, αποπνικτική. Η κατάσταση γίνεται αφόρητη και εν δυνάμει απειλητική για την ίδια την ανθρώπινη ζωή για τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και ειδικά τους αστέγους, οι οποίοι υπό αυτές τις θερμοκρασίες και με το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς.

Ο Δήμος Καλαμαριάς από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης των επικίνδυνων φαινομένων, διέθεσε στο κοινό κλιματιζόμενες αίθουσες σε κάθε περιοχή της πόλης, ενώ οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίζουν με τη δέουσα προσοχή, αλλά και ευαισθησία περιστατικά συμπολιτών που χρήζουν βοήθειας. Όπως έπραξαν στην περίπτωση γυναίκας που είχε βρει καταφύγιο σε προαύλιο ιερού ναού της πόλης και η οποία παρουσίαζε σημάδια θερμικής καταπόνησης. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς ανέλαβαν τη φροντίδα της, μεταφέροντάς την στο νοσοκομείο, κατόπιν ειδοποίησης από πολίτη, που επέδειξε τα αντανακλαστικά της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Αυτό το δύσκολο καλοκαίρι της κλιματικής κρίσης, αλλά και σε όλα όσα ακολουθούν, ο Δήμος Καλαμαριάς καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθειά του για μία πόλη ανοιχτή, μία πόλη για όλους.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Οκτώβριος: μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Οκτώβριος: μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

16:43 1/10/2017

Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας..

Ξεκινά το Erasmus για νέους επιχειρηματίες

Ξεκινά το Erasmus για νέους επιχειρηματίες

00:34 1/10/2017

πανευρωπαϊκό πρόγραμμα

Καρφιά Γαβρόγλου για θρησκευτικά: ΄΄ Η Εκκλησία δέχθηκε όλες τις αλλαγές ΄΄

Καρφιά Γαβρόγλου για θρησκευτικά: ΄΄ Η Εκκλησία δέχθηκε όλες τις αλλαγές ΄΄

00:28 1/10/2017

ο υπουργός Παιδείας

Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας

Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας

00:26 1/10/2017

πρωτογιορτάστηκε στις ΗΠΑ το 1977

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

00:25 1/10/2017

Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990

Εορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού

Εορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού

00:24 1/10/2017

1 Οκτωβρίου

Αρχαιότερος από όσο πιστεύαμε ο Homo sapiens

Αρχαιότερος από όσο πιστεύαμε ο Homo sapiens

18:45 30/9/2017

Νέα ευρήματα υποδεικνύουν...

Γη και ζωή γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα

Γη και ζωή γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα

18:42 30/9/2017

Νέα μελέτη

ΕΟΠΥΥ: Όλα όσα αλλάζουν από την 1η Οκτωβρίου στις επισκέψεις των γιατρών

ΕΟΠΥΥ: Όλα όσα αλλάζουν από την 1η Οκτωβρίου στις επισκέψεις των γιατρών

18:35 30/9/2017

Νέα δεδομένα για τους ασφαλισμένους

Η βάση της Σούδας κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση Τράμπ - Τσίπρα

Η βάση της Σούδας κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση Τράμπ - Τσίπρα

18:31 30/9/2017

Τον Οκτώβριο στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός

Κλασικά Έπιπλα