Καλαμαριά: Ένας γαστρονομικός προορισμός με γευστική μνήμη στην 37η Philoxenia

18/11/2022 12:39    Ανοίγει αύριο τις πύλες της η 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», στην οποία συμμετέχει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς.
Ανοίγει αύριο τις πύλες της η 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», στην οποία συμμετέχει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς.

Στο περίπτερο 13, stand B1, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομορφιά της πόλης, που απλώνεται δίπλα στο απέραντο γαλάζιο και είναι γνωστή για την ξεχωριστή κουζίνα της.

Δίνοντας λοιπόν και φέτος δυναμικό παρόν ο Δήμος Καλαμαριάς θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 17:00 στο κεντρικό stage του περιπτέρου εκδήλωση με θέμα «Καλαμαριά: ένας γαστρονομικός προορισμός με γευστική μνήμη», την οποία θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης. Επίτιμος Ambassador chef θα είναι ο Καλαμαριώτης Βασίλης Μουρατίδης, ενώ στη συμπαρουσίαση θα είναι η Ντίνα Τέρτση, ΓΓ Σωματείου Εστίασης Καλαμαριάς & Σύμβουλος Γαστρονομίας και η
Λία Μπουντιούκου, Συνεργάτιδα της εταιρείας Chef Stories.
Επιπλέον την Κυριακή 20/11 στις 13:00 θα γίνει ομιλία με θέμα “Τουρισμός Μνήμης και Σκοτεινός Τουρισμός στην Καλαμαριά”, με ομιλήτρια την  Ιωάννα Μυταφτσή, BSc in Economic Sciences MSc in Tourism and Local Development PhD(c) in Religious and Cultural Tourism. Στη συνέχεια μέλη των Πολιτιστικών-Χορευτικών Συλλόγων της περιοχής θα κάνουν τη γνωστή «πατινάδα», προσφέροντας κεράσματα στον κόσμο με παραδοσιακές φορεσιές.

«Κάναμε το πρώτο άνοιγμα στον τουρισμό το 2021 δημιουργώντας το δικό μας brand name Kalamaria–Thessaloniki sea more δείχνοντας στον κόσμο ότι η Καλαμαριά έχει να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες της. Είμαι περήφανος γιατί και φέτος συμμετέχουμε στη Philoxenia, μια χρόνια την οποία έχουμε συνδέσει με τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και στις παρουσιάσεις που θα κάνουμε θα υπάρχει η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον του τόπου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμαριάς προσφέρει  γαστρονομικό, θρησκευτικό, αθλητικό, πολιτιστικό, αλλά και σκοτεινό τουρισμό. Επιπλέον ως περιοχή, δίπλα στον αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλά και μία ανάσα από το κέντρο της πόλης, προσφέρεται για τη διοργάνωση συνεδρίων. Ταυτόχρονα, η θάλασσα που αγκαλιάζει την περιοχή, δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του υγρού στοιχείου να την επισκεφθούν με yachts, ενώ οι γάμοι στα εκκλησάκια με θέα τη θάλασσα, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος μπροστά στο ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα.

Η 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» θα διαρκέσει ως τις 20 Νοεμβρίου.
Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Εργασίες στα σχολεία ενόψει ανοίγματος - Γήπεδα, επισκευές, προμήθειες (φωτο)

Καλαμαριά: Εργασίες στα σχολεία ενόψει ανοίγματος - Γήπεδα, επισκευές, προμήθειες (φωτο)

20:15 10/8/2026

Στα σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων

Στον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής λειτουργεί ένας νέος πυρομετεωρολογικός σταθμός

Στον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής λειτουργεί ένας νέος πυρομετεωρολογικός σταθμός

15:08 10/8/2026

ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε 19χρονο – Τον χτύπησαν 4 νεαροί και πήγαν να τον ληστέψουν

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε 19χρονο – Τον χτύπησαν 4 νεαροί και πήγαν να τον ληστέψουν

15:02 10/8/2026

χθες το απόγευμα

Καλαμαριά: Εξελίξεις για το γεφυράκι του Φοίνικα

Καλαμαριά: Εξελίξεις για το γεφυράκι του Φοίνικα

14:49 10/8/2026

Θέμα συζήτησης έγινε το ζήτημα..

Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Φοίνικα - Περιφορά εικόνας και Ιερά Λείψανα Αγίων για προσκύνηση

Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Φοίνικα - Περιφορά εικόνας και Ιερά Λείψανα Αγίων για προσκύνηση

21:27 9/8/2026

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Θεσσαλονίκη: Τσουχτερό πρόστιμο σε άντρα που έκαιγε σκουπίδια στο οικοπεδό του

Θεσσαλονίκη: Τσουχτερό πρόστιμο σε άντρα που έκαιγε σκουπίδια στο οικοπεδό του

20:36 9/8/2026

από ανακριτικούς υπαλλήλους

Τη ζωή της έχασε 65χρονη λουόμενη στους Αμμόλοφους Καβάλας

Τη ζωή της έχασε 65χρονη λουόμενη στους Αμμόλοφους Καβάλας

20:19 9/8/2026

επιχειρήθηκε ΚΑΡΠΑ

Κλασικά Έπιπλα