Lockdown: Επαναλειτουργούν τα ΚΤΕΟ από Δευτέρα, πώς θα προσέρχονται τα οχήματα

11/12/2020 19:53    υπέγραψε ο υφυπουργός Μεταφορών
Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.

Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθορίστηκαν σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι όροι διενέργειας του τεχνικού ελέγχου προς αποφυγή συνωστισμού κατά το στάδιο της επαναλειτουργίας.

Συγκεκριμένα, ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η προθεσμία των 70 ημερολογιακών ημερών που είχε χορηγηθεί για όλα τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) που είχαν ισχύ έως τις 13 Δεκεμβρίου, εξακολουθεί να ισχύει.

Επίσης, οχήματα με Δελτίο χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης την 30η Οκτωβρίου 2020 και προγενέστερα, καθώς και οχήματα με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό, τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά την 30η Οκτωβρίου 2020 και προγενέστερα, δύνανται να ελεγχθούν μέσα στην παραπάνω προθεσμία (παράταση των 70 ημερών).

Οι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων οχημάτων για τα οποία έχει επιτραπεί η ταξινόμηση τους χωρίς την προσκόμιση ΔΤΕ, μπορούν να περάσουν τα οχήματα για τεχνικό έλεγχο έως την ημερομηνία που αναγράφεται επί της χορηγηθείσας αδείας.

Τα οχήματα των παραπάνω κατηγοριών για τα οποία είχε παραταθεί η διάρκεια ισχύος της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) υποχρεούνται να εφοδιαστούν με νέα ΚΕΚ, το αργότερο έως τη λήξη της παράτασης των 70 ημερών.

Μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης και φορτηγά μεικτού βάρους κάτω των 3,5 τόνων με αναγραφόμενη ημερομηνία ισχύος επί του ΔΤΕ ή με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο, για πρώτη φορά τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και μεταγενέστερα, ελέγχονται σύμφωνα με τη θεσμοθετημένη συχνότητα ελέγχου και τις κείμενες διατάξεις. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τα οχήματα που δεν αφορούσε η χορηγηθείσα παράταση.

Συστήνεται στους ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία είχε δοθεί η παράταση των 70 ημερών στα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) να επωφεληθούν του δικαιώματος αυτού και να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στα ΚΤΕΟ, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.


Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Φοίνικα - Περιφορά εικόνας και Ιερά Λείψανα Αγίων για προσκύνηση

Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Φοίνικα - Περιφορά εικόνας και Ιερά Λείψανα Αγίων για προσκύνηση

21:27 9/8/2026

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Θεσσαλονίκη: Τσουχτερό πρόστιμο σε άντρα που έκαιγε σκουπίδια στο οικοπεδό του

Θεσσαλονίκη: Τσουχτερό πρόστιμο σε άντρα που έκαιγε σκουπίδια στο οικοπεδό του

20:36 9/8/2026

από ανακριτικούς υπαλλήλους

Τη ζωή της έχασε 65χρονη λουόμενη στους Αμμόλοφους Καβάλας

Τη ζωή της έχασε 65χρονη λουόμενη στους Αμμόλοφους Καβάλας

20:19 9/8/2026

επιχειρήθηκε ΚΑΡΠΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής

20:15 9/8/2026

πεζών και τροχοφόρων οχημάτων

Καλαμαριά: Έρχεται ο Φέρρης στο γήπεδο του Απόλλωνα - Μια συναυλία που θα ταρακουνήσει την πόλη!

Καλαμαριά: Έρχεται ο Φέρρης στο γήπεδο του Απόλλωνα - Μια συναυλία που θα ταρακουνήσει την πόλη!

17:39 8/8/2026

στο πλαίσιο της περιοδείας «Όσο Θα Γυρίζει Η Γη»

Καλαμαριά: Σφραγίστηκε πάρκο, δεν έχει μέρος για τα παιδιά - ''Ο δήμος υποσχέθηκε λύση αλλά μπήκαν λαμαρίνες''

Καλαμαριά: Σφραγίστηκε πάρκο, δεν έχει μέρος για τα παιδιά - ''Ο δήμος υποσχέθηκε λύση αλλά μπήκαν λαμαρίνες''

16:05 8/8/2026

Υπογραφές κατοίκων για να παραμείνει χώρος πρασίνου

Θεσσαλονίκη: Είχε στην αυλή του δενδρύλλια κάνναβης!

Θεσσαλονίκη: Είχε στην αυλή του δενδρύλλια κάνναβης!

14:43 8/8/2026

τον συνέλαβαν

Κλασικά Έπιπλα