Χαρδαλιάς: Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων Λέσβος και Ζάκυνθος

29/8/2020 01:34    Πολιτική Προστασία
Οι περιφερειακές ενότητες Λέσβου και Ζακύνθου, τίθενται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς. Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, επισήμανε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι δεν υπάρχει θέμα γενικευμένου lockdown, ενώ ακόμη γνωστοποίησε τη διακοπή από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 31ης Αυγούστου, των πτήσεων και από τα τρία αεροδρόμια της Καταλονίας, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων.

Όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα στη Λέσβο και τη Ζάκυνθο, αυτά είναι τα εξής: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, ενώ στους χώρους εστίασης, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι πρέπει να είναι έως τέσσερα άτομα, εκτός κι αν πρόκειται για συγγενείς α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα. Επίσης, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Ο υφυπουργός υπενθύμισε ακόμη, ότι είναι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 το πρωϊ, στα δύο νησιά.

Αμέσως μετά, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων παρατείνεται για δύο εβδομάδες στην Πάρο, την Αντίπαρο, την Μύκονο και στις περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής και Χανίων. Επιπρόσθετα, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές προστίθεται και η περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, όπου από αύριο στις 6 το πρωί ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 πρωϊ, καθώς και η συμμετοχή περισσοτέρων των 50 ατόμων σε όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές όπου εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως σε εστιατόρια, θέατρα και σινεμά.

Για δύο ακόμη εβδομάδες, όπως γνωστοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς, παρατείνονται και τα μέτρα στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας, καθώς και στους δήμους Σαντορίνης Βόλου, Ρόδου και Κω.

Επίσης, παρατείνεται έως τις 19 Σεπτεμβρίου η επιβολή προληπτικών ελέγχων, πριν από την άφιξη στη χώρα μας για όσους έρχονται με πτήσεις από Σουηδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ρουμανίοα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Ισπανία, ενώ συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα σχετικά με την είσοδο μόνιμων κατοίκων Ισραήλ. Ταυτόχρονα, αναστέλλεται η υποχρέωση για τεστ pcr για όσους έρχονται από την Ολλανδία.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, έκανε για μια ακόμη φορά, ειδική μνεία στη σημασία της ατομικής ευθύνης στη μάχη κόντρα στον κορονοϊό, ενώ επανέλαβε ότι δεν υφίσταται θέμα γενικού lockdown και πρόσθεσε πως η οποιαδήποτε έξαρση των κρουσμάτων αντιμετωπίζεται με μέτρα υπερτοπικού χαρακτήρα.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «αν όλοι μας φορούσαμε για δεκατέσσερις ημέρες μάσκα και κρατούσαμε τις αναγκαίες αποστάσεις, ο ιός θα εξαφανιζόταν».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

07:59 16/10/2017

στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις»

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

07:57 16/10/2017

Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO)

Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου

Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου

07:53 16/10/2017

16 Οκτωβρίου

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

10:11 15/10/2017

Walk for Freedom

Σπάνια σκάφη του περασμένου αιώνα παρουσιάζονται 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

Σπάνια σκάφη του περασμένου αιώνα παρουσιάζονται 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

10:05 15/10/2017

στη Νέα Ραιδεστό

Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τα Jumbo για τη διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τα Jumbo για τη διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

09:55 15/10/2017

ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

09:53 15/10/2017

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

09:47 15/10/2017

Εκατοντάδες αγνοούμενοι

Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί πάνω από 200.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί πάνω από 200.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

09:34 15/10/2017

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να δώσει αναβολή

Ξεκινούν οι

Ξεκινούν οι "λοταρίες" της εφορίας

09:28 15/10/2017

Υπεγράφη η σχετική απόφαση - Δείτε τι προβλέπει

Κλασικά Έπιπλα