Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε καφετέρια για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό

7/7/2020 22:39    Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας:

"Κατά το διάστημα 03-05.06.2020 η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διενήργησε ελέγχους σε 15 Δήμους σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του SARS COV-2. Συνολικά ελέγχθηκαν 195 σημεία ενδιαφέροντος (οργανωμένες παραλίες, υπεραστικά ΚΤΕΛ και ΚΥΕ) στα 19 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 9,74%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 33.150€ κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα καταστήματα. Επίσης επιβλήθηκε η κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 5 ΚΥΕ.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙΣΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ:

Οργανωμένες παράλιες:

Στον Δήμο Λευκάδας ελέγχθηκαν τρείς (3) παραλίες (Γύρα, Αγ. Ιωάννης, Κάθισμα) χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.

Στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας ελέγχθηκαν τρείς (3) παραλίες, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις .

Υπεραστικά ΚΤΕΛ:

Στον Δήμο Βόλου ελέγχθηκαν τρία (3) δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις στο σύνολό τους.

Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)

Δήμος Λάρισας:

Σε δύο (2) εστιατόρια επιβλήθηκαν τρία (3) πρόστιμα, συνολικού ύψους 450€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.
Σε ένα (1) εστιατόριο επιβλήθηκε ένα (1) πρόστιμο των 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών, για μη τήρηση απόστασης μεταξύ των τραπεζιών.
Σε ένα (1) μπαρ επιβλήθηκε (1) πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων / τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Δήμος Χαλανδρίου:

Σε δύο (2) μπαρ επιβλήθηκαν (2) πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση της αναλογία ατόμων / τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας στο καθένα.

Δήμος Κηφισιάς:

Σε τέσσερα (4) καταστήματα ΚΥΕ (καφέ–μπαρ, καφετέρια, μπαρ) επιβλήθηκαν τέσσερα (4) πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Δήμος Ηρακλείου:

Σε ένα (1)καφέ-μπαρ επιβλήθηκε (1) πρόστιμο 15.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων / τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Δήμος Βόλου:

Σε δύο (2) καταστήματα ΚΥΕ (καφέ-μπαρ και εστιατόριο) επιβλήθηκαν δύο (2) πρόστιμα συνολικού ύψους 300€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας:

Σε τρία (3) εστιατόρια και ένα (1) καφέ μπαρ επιβλήθηκαν είκοσι τρία (23) πρόστιμα συνολικής αξίας 3.450€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Σε ένα (1) ταχυφαγείο επιβλήθηκαν επτά (7) πρόστιμα συνολικού ύψους 1050€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Δήμος Θέρμης:

Σε μία (1) καφετέρια επιβλήθηκαν (δύο) 2 πρόστιμα συνολικού ύψους 300€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας".



Επόμενο Προηγούμενο
 

H NASA θα στείλει ελικόπτερο πάνω από τον Αρη

H NASA θα στείλει ελικόπτερο πάνω από τον Αρη

20:07 12/5/2018

Στην επόμενη αποστολή της

Πρόσληψη 200 ατόμων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, 13 θέσεις στη Θεσσαλονίκη

Πρόσληψη 200 ατόμων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, 13 θέσεις στη Θεσσαλονίκη

20:03 12/5/2018

δειτε την προκήρυξη

Πρόσληψη 441 ατόμων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ

Πρόσληψη 441 ατόμων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ

19:45 12/5/2018

δειτε το εντυπο αιτησης

Έρχονται αλλαγές στο νόμο Κατσέλη

Έρχονται αλλαγές στο νόμο Κατσέλη

19:43 12/5/2018

πρόθεση της κυβέρνησης

Πάνω από 200.000 ευρώ η οικονομική ζημιά για τους εκθέτες της Ανθοέκθεσης

Πάνω από 200.000 ευρώ η οικονομική ζημιά για τους εκθέτες της Ανθοέκθεσης

19:39 12/5/2018

στον αύλειο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Σύλληψη 35χρονης για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Σύλληψη 35χρονης για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

19:34 12/5/2018

πανω απο 5 κιλα ηρωίνης

Κατεδαφίζει το κέντρο πυρηνικών δοκιμών της η Βόρεια Κορέα

Κατεδαφίζει το κέντρο πυρηνικών δοκιμών της η Βόρεια Κορέα

19:26 12/5/2018

στο πλαίσιο υλοποίησης της δέσμευσης της

ΟΑΕΔ: Νέα εργαστήρια ενεργοποίησης ανέργων στη Θεσσαλονίκη

ΟΑΕΔ: Νέα εργαστήρια ενεργοποίησης ανέργων στη Θεσσαλονίκη

19:20 12/5/2018

και στην Αττική

Πλαστική σακούλα βρέθηκε ακόμη και στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών!

Πλαστική σακούλα βρέθηκε ακόμη και στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών!

19:06 12/5/2018

στην Τάφρο των Μαριανών

Είδες η ΔΕΗ; Είδες τα ΕΛΤΑ; Σε απόγνωση τα νοικοκυριά

Είδες η ΔΕΗ; Είδες τα ΕΛΤΑ; Σε απόγνωση τα νοικοκυριά

19:03 12/5/2018

Τι λεει το Ινστιτούτο Καταναλωτών

Κλασικά Έπιπλα