Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε καφετέρια για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό

7/7/2020 22:39    Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας:

"Κατά το διάστημα 03-05.06.2020 η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διενήργησε ελέγχους σε 15 Δήμους σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του SARS COV-2. Συνολικά ελέγχθηκαν 195 σημεία ενδιαφέροντος (οργανωμένες παραλίες, υπεραστικά ΚΤΕΛ και ΚΥΕ) στα 19 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 9,74%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 33.150€ κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα καταστήματα. Επίσης επιβλήθηκε η κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 5 ΚΥΕ.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙΣΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ:

Οργανωμένες παράλιες:

Στον Δήμο Λευκάδας ελέγχθηκαν τρείς (3) παραλίες (Γύρα, Αγ. Ιωάννης, Κάθισμα) χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.

Στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας ελέγχθηκαν τρείς (3) παραλίες, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις .

Υπεραστικά ΚΤΕΛ:

Στον Δήμο Βόλου ελέγχθηκαν τρία (3) δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις στο σύνολό τους.

Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)

Δήμος Λάρισας:

Σε δύο (2) εστιατόρια επιβλήθηκαν τρία (3) πρόστιμα, συνολικού ύψους 450€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.
Σε ένα (1) εστιατόριο επιβλήθηκε ένα (1) πρόστιμο των 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών, για μη τήρηση απόστασης μεταξύ των τραπεζιών.
Σε ένα (1) μπαρ επιβλήθηκε (1) πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων / τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Δήμος Χαλανδρίου:

Σε δύο (2) μπαρ επιβλήθηκαν (2) πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση της αναλογία ατόμων / τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας στο καθένα.

Δήμος Κηφισιάς:

Σε τέσσερα (4) καταστήματα ΚΥΕ (καφέ–μπαρ, καφετέρια, μπαρ) επιβλήθηκαν τέσσερα (4) πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Δήμος Ηρακλείου:

Σε ένα (1)καφέ-μπαρ επιβλήθηκε (1) πρόστιμο 15.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων / τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Δήμος Βόλου:

Σε δύο (2) καταστήματα ΚΥΕ (καφέ-μπαρ και εστιατόριο) επιβλήθηκαν δύο (2) πρόστιμα συνολικού ύψους 300€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας:

Σε τρία (3) εστιατόρια και ένα (1) καφέ μπαρ επιβλήθηκαν είκοσι τρία (23) πρόστιμα συνολικής αξίας 3.450€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Σε ένα (1) ταχυφαγείο επιβλήθηκαν επτά (7) πρόστιμα συνολικού ύψους 1050€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Δήμος Θέρμης:

Σε μία (1) καφετέρια επιβλήθηκαν (δύο) 2 πρόστιμα συνολικού ύψους 300€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας".



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εργάνη: Ρεκόρ με 143.515 νέες θέσεις εργασίας

Εργάνη: Ρεκόρ με 143.515 νέες θέσεις εργασίας

16:46 18/1/2018

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Δολοφονία Στεφανάκου: Το κενό που επέτρεψε το μαφιόζικο χτύπημα με 22 σφαίρες

Δολοφονία Στεφανάκου: Το κενό που επέτρεψε το μαφιόζικο χτύπημα με 22 σφαίρες

16:26 18/1/2018

Πληροφορίες ότι το καλάσνικοφ ήταν μέσα σε θήκη κιθάρας

Δείτε τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς για τα Σκόπια

Δείτε τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς για τα Σκόπια

16:17 18/1/2018

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από ΜΜΕ της ΠΓΔΜ

Καλαμαριά: Το Θέατρο Τέχνης στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Το Θέατρο Τέχνης στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

15:52 18/1/2018

«Μελίνα Μερκούρη»

Ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για την Μακεδονία

Ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για την Μακεδονία

15:47 18/1/2018

ως το μεγαλύτερο αθλητικό αλλά και κοινωνικό κίνημα της Βόρειας Ελλάδας

Γκάζια Σπίρτζη στην διοίκηση του ΟΑΣΘ

Γκάζια Σπίρτζη στην διοίκηση του ΟΑΣΘ

15:06 18/1/2018

Δήλωση Παππά (video)

Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

15:02 18/1/2018

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της Πέλλας

«Αντισυγκέντρωση» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία από αντιεξουσιαστές!

«Αντισυγκέντρωση» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία από αντιεξουσιαστές!

15:00 18/1/2018

στην περιοχή της Καμάρας

ΚΕΑ: Επιτέλους ανακοινώθηκε η ημερομηνία για την πληρωμή Ιανουαρίου!

ΚΕΑ: Επιτέλους ανακοινώθηκε η ημερομηνία για την πληρωμή Ιανουαρίου!

14:55 18/1/2018

Δείτε αναλυτικά

Απόλλων Πόντου:

Απόλλων Πόντου: " 2500 χρόνια Ελληνικής Μακεδονικής ιστορίας δεν παραγράφονται..''

14:48 18/1/2018

Ανακοίνωση

Κλασικά Έπιπλα