Κορονοϊός: Έως τα τέλη του 2020 στην ευρωπαϊκή αγορά το βρετανικό εμβόλιο

13/6/2020 19:43    AstraZeneca
Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία για να προμηθεύσει την Ευρώπη με ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με τις παραδόσεις να αρχίζουν έως τα τέλη του 2020.

Το συμβόλαιο προβλέπει έως 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέφερε η εταιρία, που πρόσθεσε ότι επιδιώκει να διευρύνει την παραγωγή του εμβολίου, το οποίο δεσμεύθηκε να προμηθεύσει χωρίς κέρδος στη διάρκεια της πανδημίας.

«Καθώς η ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα μας αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή, ελπίζουμε ότι θα καταστήσουμε το εμβόλιο ευρέως και γρήγορα διαθέσιμο», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής Πασκάλ Σόριοτ σε μια ανακοίνωση.

Η πειραματική φάση του εμβολίου είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να τελειώσει το φθινόπωρο, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η AstraZeneca κατέληξε σε διάφορες συμφωνίες παραγωγής προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο της παραγωγής 2 δισεκ. δόσεων του εμβολίου, περιλαμβανομένων δύο κοινοπραξιών με την υποστήριξη του Μπιλ Γκέιτς και μιας συμφωνίας ύψους 1,2 δισεκ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή για την COVID-19, την πολύ μεταδοτική αναπνευστική ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

«Πολλές χώρες στον κόσμο έχουν ήδη εξασφαλίσει εμβόλια. Η Ευρώπη δεν το έχει κάνει ακόμη. Η ταχεία συντονισμένη δράση μιας ομάδας κρατών μελών θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για όλους τους πολίτες της ΕΕ σε αυτή την κρίση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε εντολή από τις κυβερνήσεις της ΕΕ την Παρασκευή να διαπραγματευθεί εκ των προτέρων αγορές υποσχόμενων εμβολίων για τον κορονοϊό, ωστόσο δεν είναι σαφές αν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα χρήματα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Σήμερα βλέπουμε ταινία στη Θεσσαλονίκη μόνο με 2 ευρώ!

Σήμερα βλέπουμε ταινία στη Θεσσαλονίκη μόνο με 2 ευρώ!

09:45 18/10/2017

CINEPLEXX DAY 2017!

Τραμπ - Τσίπρας: Επενδύσεις, χρέος και εξοπλιστικά

Τραμπ - Τσίπρας: Επενδύσεις, χρέος και εξοπλιστικά

09:43 18/10/2017

Πρόεδρος ΗΠΑ: Η Ελλάδα παρέχει ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις

Στην Καλαμαριά για τα προβλήματα των εργατικών κατοικιών ο κ. Νεφελούδης

Στην Καλαμαριά για τα προβλήματα των εργατικών κατοικιών ο κ. Νεφελούδης

09:12 18/10/2017

Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Το 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS

Το 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS

07:56 18/10/2017

«Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών»

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

07:33 18/10/2017

Τετάρτη

Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

07:20 18/10/2017

EU Anti-Trafficking Day

Διεθνής Ημέρα Γραβάτας

Διεθνής Ημέρα Γραβάτας

07:15 18/10/2017

Cravat Day

Εορτή του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού

Εορτή του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού

07:09 18/10/2017

18 Οκτωβρίου

Μπαράζ Μουντιάλ: Με την Κροατία η Εθνική Ελλάδας

Μπαράζ Μουντιάλ: Με την Κροατία η Εθνική Ελλάδας

15:27 17/10/2017

Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε θα παλέψει και για ένα ρεκόρ

Οικονομίδης: «Οι διώξεις εναντίον μου δεν έχουν βασιμότητα»

Οικονομίδης: «Οι διώξεις εναντίον μου δεν έχουν βασιμότητα»

13:46 17/10/2017

ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς

Κλασικά Έπιπλα