Νέα ρεκόρ θερμοκρασίας έσπασαν σήμερα - Ο καιρός την Κυριακή

16/5/2020 20:47    δειτε τις μέγιστες θερμοκρασίες
Νέα ρεκόρ θερμοκρασίας για μήνα Μάιο στην Ελλάδα σημειώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας καταγράφηκε στην Πλώρα Ηρακλείου και ήταν 41,8 βαθμοί Κελσίου (C), ενώ ακολούθησαν η Γόρτυνα Ηρακλείου (40,8) και η Σπάρτη (40,3).

Τα σημαντικότερα τοπικά ρεκόρ του Σαββάτου ήταν:

Μοίρες 40,2 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)

Μεγαλόπολη 39,3 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)

Ψυχικό Αθηνών 39,3 C (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας)

Μολάοι Λακωνίας 38,9 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)

Νεμέα 38,6 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)

Μαρούσι 37,6 C (ρεκόρ 10 ετών λειτουργίας)

Πύργος Ηλείας 36,8 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)

Αθήνα - Γκάζι 35,4 C (ρεκόρ 13 ετών λειτουργίας)

Τζερμιάδων Λασιθίου 34,9 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)

Στην Αττική η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε σήμερα, ήταν στο σταθμό Ψυχικού Αθηνών (39,3 C), ενώ η χαμηλότερη μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο σταθμό Φαλήρου - ΣΕΦ (28 C).

Την Κυριακή αναμένονται αραιές νεφώσεις, που στα βόρεια θα είναι τοπικά πυκνότερες από το πρωί έως το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στη ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και θα συμβάλουν στο περιορισμό της ορατότητας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 32, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 17 έως 36, στα νότια ηπειρωτικά από 19 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 35, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 38, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 16 έως 30 και στην Κρήτη από 16 έως 38 (τοπικά στα νότια έως 39-40).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως το πρωί έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως τρία μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς.


ΑΜΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 
Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που νάρκωνε και βίαζε ανήλικα κορίτσια!

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που νάρκωνε και βίαζε ανήλικα κορίτσια!

20:44 18/8/2026

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής..

Τι αλλάζει στις σχολικές εκδρομές - Περισσότερες εκδρομές - Περιορισμός στα κινητά

Τι αλλάζει στις σχολικές εκδρομές - Περισσότερες εκδρομές - Περιορισμός στα κινητά

19:46 18/8/2026

ένα νέο πλαίσιο για τις σχολικές εκδρομές

Περιφερειακός: Διακοπή κυκλοφορίας από το βράδυ της Τετάρτης

Περιφερειακός: Διακοπή κυκλοφορίας από το βράδυ της Τετάρτης

19:37 18/8/2026

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Μετρό Καλαμαριάς: Εγκαίνια 27 Αυγούστου (βιντεο)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Μετρό Καλαμαριάς: Εγκαίνια 27 Αυγούστου (βιντεο)

18:05 18/8/2026

βίντεο ανέβασε ο Νίκος Ταχιάος

Δήμος Καλαμαριάς: Προσοχή στα μπάρμπεκιου και μην παρκάρετε σε ξερά χόρτα - κίνδυνος πυρκαγιάς

Δήμος Καλαμαριάς: Προσοχή στα μπάρμπεκιου και μην παρκάρετε σε ξερά χόρτα - κίνδυνος πυρκαγιάς

17:52 18/8/2026

συμμετέχοντας στην καμπάνια ενημέρωσης

Χαλκιδική: Τροχαίο δυστύχημα με έναν 29χρονο νεκρό

Χαλκιδική: Τροχαίο δυστύχημα με έναν 29χρονο νεκρό

15:31 18/8/2026

στη Ε.Ο. Μουδανιών- Συκιάς

Καλαμαριά: Ένταξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση - Ποιους αφορά - Τι γίνεται με τα voucher

Καλαμαριά: Ένταξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση - Ποιους αφορά - Τι γίνεται με τα voucher

15:18 18/8/2026

Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής

Κλασικά Έπιπλα