Με μεγάλη συμμετοχή υλοποιείται η τηλεκπαίδευση στις σχολές του ΟΑΕΔ

12/5/2020 09:55    Επαγγελματικές Σχολές
   «Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εξελίσσεται η υλοποίηση της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας, στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις Σχολές ΑμεΑ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), αξιοποιώντας πλήρως τα ψηφιακά εργαλεία και τις υπηρεσίες της Google, μέσω της πλατφόρμας "G Suite for Education"», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

   Στο διάστημα από τις 22 Απριλίου έως και τις 11 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν 10.209 εξ αποστάσεως μαθήματα στις εκπαιδευτικές δομές του Οργανισμού.

   Ειδικότερα, στις 49 ΕΠΑΣ υλοποιήθηκαν 6.237 εξ αποστάσεως μαθήματα, στα 29 ΙΕΚ 3.165 και στις 2 Σχολές ΑμεΑ 807, τα οποία αντιστοιχούν σε 27.586  διδακτικές ώρες, με τη συμμετοχή 7.271 μαθητών και σπουδαστών και 1.342 εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, καλύφθηκε, μέσω τηλεκπαίδευσης, το 78% των προβλεπόμενων διδακτικών ωρών (θεωρητικών και μερικώς εργαστηριακών) σε ΕΠΑΣ και ΙΕΚ.

   Η διοίκηση του ΟΑΕΔ ευχαριστεί θερμά τους μαθητές και σπουδαστές για τη συμμετοχή τους, τους εκπαιδευτικούς για τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, που επιδεικνύουν, τα στελέχη πληροφορικής για την αποτελεσματική υποστήριξη, καθώς και τα αρμόδια στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για το σχεδιασμό και την επιτυχημένη υλοποίηση του όλου εγχειρήματος, καθ' όλη τη διάρκεια της αναστολής εκπαιδευτικής λειτουργίας, εξαιτίας της πανδημίας.

   Με αφορμή τα παραπάνω αποτελέσματα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, για την ταχύτατη και επιτυχημένη υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κατάρτισης, που αποτελεί προτεραιότητα του ΟΑΕΔ. Παρά το πολύ στενό χρονοδιάγραμμα, κατάφεραν μέσα από συντονισμένη και εντατική προσπάθεια να εμπεδώσουν και να εφαρμόσουν καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της επαφής μεταξύ τους, αλλά και με την εκπαιδευτική διαδικασία κατά την περίοδο των έκτακτων μέτρων. Η ενεργοποίηση της τηλεκπαίδευσης αποτελεί παρακαταθήκη για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση του ΟΑΕΔ και στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίησή της».

   Υπενθυμίζεται ότι η σταδιακή επαναλειτουργία των ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ θα ξεκινήσει στις 18 Μαΐου και η αναστολή λειτουργίας των Σχολών ΑμεΑ και των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Θεσσαλονίκη: Ευχάριστα νέα για τη μεταφορά μαθητών - Εγκρίθηκε η αύξηση του οικονομικού τιμήματος

Θεσσαλονίκη: Ευχάριστα νέα για τη μεταφορά μαθητών - Εγκρίθηκε η αύξηση του οικονομικού τιμήματος

20:31 4/8/2026

Σημαντική εξέλιξη..

Φρίκη: Κρατούσε τον νεκρό πατέρα του σε καταψύκτη για να παίρνει τη σύνταξή του

Φρίκη: Κρατούσε τον νεκρό πατέρα του σε καταψύκτη για να παίρνει τη σύνταξή του

19:32 4/8/2026

στο Μυστρά

Κρανίου τόπος εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, καμένα σπίτια και περιουσίες (βιντεο)

Κρανίου τόπος εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, καμένα σπίτια και περιουσίες (βιντεο)

19:25 4/8/2026

κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης για τις επιτυχίες των αθλητών ''Με βαθιά συγκίνηση, θερμά συγχαρητήρια''

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης για τις επιτυχίες των αθλητών ''Με βαθιά συγκίνηση, θερμά συγχαρητήρια''

19:12 4/8/2026

Ἡ θαλασσοκρατοῦσσα Καλαμαριά πανηγυρίζει..

Καλαμαριά: Απόψε παραδοσιακοί χοροί από Ποντιακούς συλλόγους μπροστά στο δημαρχείο

Καλαμαριά: Απόψε παραδοσιακοί χοροί από Ποντιακούς συλλόγους μπροστά στο δημαρχείο

18:48 4/8/2026

γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική κληρονομιά

Καλαμαριά: Τα Village Cinemas έρχονται στον Σκλαβενίτη στον Φοίνικα! (βιντεο)

Καλαμαριά: Τα Village Cinemas έρχονται στον Σκλαβενίτη στον Φοίνικα! (βιντεο)

15:38 4/8/2026

στο εμπορικό Μακεδονία

Καλαμαριά: Επικίνδυνη εστία ρύπανσης στο Κόδρα - Επέμβαση του δήμου (φωτο)

Καλαμαριά: Επικίνδυνη εστία ρύπανσης στο Κόδρα - Επέμβαση του δήμου (φωτο)

15:21 4/8/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς απευθύνει έκκληση...

Κλασικά Έπιπλα