Πρόταση-σεισμός: Υποβιβασμός για Ολυμπιακό, ισόβιος αποκλεισμός για Μαρινάκη!

24/4/2020 16:52    Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ
Η εισήγηση από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ είναι επίσημη και ρίχνει τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη στα... σχοινιά. Υποβιβασμό, 3 εκατ. ευρώ πρόστιμο και ισόβιο αποκλεισμό στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ προτείνει η Παναγιώτα Σπανού, κάτι που φέρνει την ομάδα του Πειραιά σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς απέχει ένα… σκαλοπάτι πριν από τη Σούπερ Λιγκ 2.

Σύμφωνα με το ethnos, η εισήγηση από το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας που διέρρευσε την Τετάρτη (22/4) είναι επίσημη και αναφέρει μεταξύ άλλων: Να υποβιβαστούν οι «ερυθρόλευκοι», να αποκλειστεί δια βίoυ από το ποδόσφαιρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και να επιβληθεί πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ που αναφέρεται σε «προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους» και παραπέμπει για τις ποινές στο άρθρο 29 («επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα») και περιλαμβάνει τις πιο βαριές τιμωρίες των πειθαρχικών κανονισμών.

Επί της ουσίας, το μέλος της ανεξάρτητης Επιτροπής της ΕΠΟ, θεωρεί, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει χειραγώγηση του επίμαχου αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου το 2015 για στοιχηματικούς λόγους. Ανάλογη είναι η εισήγηση και για την ομάδα του Περιστερίου (υποβιβασμός) και πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ, ενώ προτείνεται και ο ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο και για τον ιδιοκτήτη του Ατρόμητου, Γιώργο Σπανό.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έπειτα από μήνες έρευνας, που άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο κατέληξε σε μια εισήγηση που προκαλεί σεισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς πέραν του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου στο εδώλιο του κατηγορουμένου φέρνει, κατά πληροφορίες, και 15 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, στελέχη της Ομοσπονδίας την περίοδο 2012-2015 αλλά και πρόσωπα που κάθονται ήδη στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των 28 ή της αποκαλούμενης «Συμμορίας» που βρίσκεται σε εξέλιξη (έχει παγώσει προσωρινά λόγω κορονοϊού).

Αξίζει να τονιστεί πως η Επιτροπή Δεοντολογίας που υπάγεται στην ΕΠΟ, κινείται ανεξάρτητα από την έκβαση του ποινικού δικαστηρίου, που, ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να έχει λάβει απόφαση πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μάλιστα, η εισήγηση από την ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει βαρύνουσα σημασία. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του ΟΦΗ και του Αιγινιακού, που είχαν  κατηγορηθεί για χειραγώγηση του μεταξύ τους αγώνα τον Νοέμβριο του 2017, η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας έκανε λόγο για υποβιβασμό και των δύο ομάδων. Κι έπειτα από την ακροαματική διαδικασία, το Δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας την είχε κάνει δεκτή τιμωρώντας με υποβιβασμό. Οι δύο ΠΑΕ ωστόσο, και τα κατηγορούμενα πρόσωπα, είχαν προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και είχαν αθωωθεί.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Οι εργαζόμενοι του δήμου θα συναντηθούν με την Δήμαρχο για νέες θέσεις εργασίας

Καλαμαριά: Οι εργαζόμενοι του δήμου θα συναντηθούν με την Δήμαρχο για νέες θέσεις εργασίας

19:58 11/8/2026

''οι θέσεις να ανταποκρίνονται στις ανάγκες''

Καλαμαριά: Γεμίζει λουόμενους η Πλαζ Αρετσούς - Κοντινή και οικονομική επιλογή

Καλαμαριά: Γεμίζει λουόμενους η Πλαζ Αρετσούς - Κοντινή και οικονομική επιλογή

19:45 11/8/2026

Βουτιές για όσους δεν έφυγαν από την πόλη

Καλαμαριά: ''Η Μαλβίνα'' από τον Φοίνικα συναντήθηκαν με την Δήμαρχο - Νέες δράσεις στην στήριξη των γυναικών

Καλαμαριά: ''Η Μαλβίνα'' από τον Φοίνικα συναντήθηκαν με την Δήμαρχο - Νέες δράσεις στην στήριξη των γυναικών

16:14 11/8/2026

Μια ουσιαστική συνάντηση

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς επισκέφτηκε στρατιωτικές δομές που εδρεύουν στην Μητρόπολη (φωτο)

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς επισκέφτηκε στρατιωτικές δομές που εδρεύουν στην Μητρόπολη (φωτο)

16:02 11/8/2026

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής διακονίας..

Θεσσαλονίκη: 88 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΓΝΘ «Παπανικολάου»

Θεσσαλονίκη: 88 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΓΝΘ «Παπανικολάου»

15:55 11/8/2026

ανάρτηση του υπουργού Υγείας

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή επέμβαση σε ασθενή με καρδιακή ανεπάρκεια

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή επέμβαση σε ασθενή με καρδιακή ανεπάρκεια

15:51 11/8/2026

στο ΑΧΕΠΑ

Καλαμαριά: Παραδοσιακό γλέντι στον Φοίνικα και δράσεις για τα παιδιά στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

Καλαμαριά: Παραδοσιακό γλέντι στον Φοίνικα και δράσεις για τα παιδιά στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

15:32 11/8/2026

δράσεις από τον τοπικό σύλλογο

Κλασικά Έπιπλα