2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης

23/5/2018 21:19    8ος Μαραθώνιος Παραμυθιού στη Χαλκιδόνα
Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας διοργανώνει, υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την υποστήριξη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσ/νίκης και της ΔΕΘ HELXPO καθώς και τη στήριξη ελληνικών και διεθνών ιδρυμάτων και οργανισμών το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2018 και τον 8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού στις 1 - 2 & 3 Ιουνίου 2018, στήνοντας ένα «παραμυθένιο» σκηνικό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του συλλόγου με οικοδεσπότες τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.

Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και των αφηγήσεων ξεκινάει  με λέξεις, εικόνες, μουσικές. Μαζί  θα ταξιδέψουμε στο χρόνο σε τόπους αλλοτινούς ίσως και μελλοντικούς, εκεί που λογικό και παράλογο, δεν αντιτίθενται αλλά συνυπάρχουν αρμονικά για να συνθέσουν μνήμες ξεχασμένες, που κόντρα στην καθημερινότητα διεκδικούν την έκφρασή τους ως αναπόσπαστα κομμάτια της ανθρώπινης ψυχής.

Ο Μαραθώνιος Παραμυθιού και το Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης οκτώ χρόνια συνεχόμενα αναδεικνύουν και τονίζουν τη διαχρονικότητα της λαϊκής προφορικής παράδοσης και αποτελούν  έναν χώρο συνάντησης πολιτισμών και διαπολιτισμικής ανταλλαγής, μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών ειδών τέχνης, που συνομιλούν και εκφράζονται με θεματικό άξονα το παραμύθι και την αφήγηση.

Αφηγητές παραμυθιών, παραμυθάδες, συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικοί, μουσικοί  αλλά και απλός κόσμος από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συγκεντρωθούν και φέτος στην Χαλκηδόνα, για να μεταφέρουν ιστορίες από διάφορους πολιτισμούς και παραδόσεις.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά αλλά και μεγάλους  που περιλαμβάνει αφηγήσεις - παρουσιάσεις παραμυθιών με θεατρικό τρόπο και την βοήθεια μουσικών οργάνων, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ζωγραφική, μουσικές συναυλίες εμπνευσμένες από τον χώρο των παραμυθιών, κουκλοθέατρο, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές άλλες  εκπλήξεις για παιδιά αλλά και για μεγάλους.

Στον  8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού ταξιδεύουμε στην χώρα των παραμυθιών για  να βρούμε ποιο το ψέμα και ποια η αλήθεια μέσα από τα παραμύθια. 60 ώρες ασταμάτητα παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, 60 ώρες παραμύθια από όλο τον κόσμο και από όλους τους πολιτισμούς.

60 ώρες ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ.

Όλοι μας, μικροί μεγάλοι μπορούμε να γίνουμε παραμυθάδες, φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι ή να μοιραστούμε παραμύθια που μας έλεγαν οι παλιότεροι και τ’ ακούγαμε εκστασιασμένοι, απογειωμένοι στο άρμα της φαντασίας. Κι όσο ξεδιπλωνόταν ο παραμυθένιος ιστός, μέχρι να μάθουμε το τέλος, δε σταματούσαμε στιγμή να ρωτάμε, να γελάμε, να το διασκεδάζουμε με την ψυχή μας.

Γι΄ αυτό η  οργανωτική επιτροπή καλεί τους δημιουργούς παιδικών θεμάτων, τους συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικούς αλλά και όλους όσοι θέλουν να ζήσουν το δικό τους  παραμύθι  να  συμμετάσχουν στο ταξίδι του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης  και του 8ου Μαραθωνίου Παραμυθιού.

Έναρξη: Πέμπτη 9:00 π.μ. - Λήξη:  Κυριακή  9:00 μ.μ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλ. & e-mail:

6977.025.356 - Κων/νος Στογιαννάρης

23910.23970 - Μορφωτικός Σύλλογος (10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00), radiohalkidona@gmail.com
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του  Μορφωτικού και  Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας. (στην πλατεία Χαλκηδόνας κάτω από την αίθουσα του Κ.Α.Π.Η Χαλκηδόνας)

Και φυσικά η Είσοδος είναι Ελεύθερη



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Φοίνικα - Περιφορά εικόνας και Ιερά Λείψανα Αγίων για προσκύνηση

Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Φοίνικα - Περιφορά εικόνας και Ιερά Λείψανα Αγίων για προσκύνηση

21:27 9/8/2026

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Θεσσαλονίκη: Τσουχτερό πρόστιμο σε άντρα που έκαιγε σκουπίδια στο οικοπεδό του

Θεσσαλονίκη: Τσουχτερό πρόστιμο σε άντρα που έκαιγε σκουπίδια στο οικοπεδό του

20:36 9/8/2026

από ανακριτικούς υπαλλήλους

Τη ζωή της έχασε 65χρονη λουόμενη στους Αμμόλοφους Καβάλας

Τη ζωή της έχασε 65χρονη λουόμενη στους Αμμόλοφους Καβάλας

20:19 9/8/2026

επιχειρήθηκε ΚΑΡΠΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής

20:15 9/8/2026

πεζών και τροχοφόρων οχημάτων

Καλαμαριά: Έρχεται ο Φέρρης στο γήπεδο του Απόλλωνα - Μια συναυλία που θα ταρακουνήσει την πόλη!

Καλαμαριά: Έρχεται ο Φέρρης στο γήπεδο του Απόλλωνα - Μια συναυλία που θα ταρακουνήσει την πόλη!

17:39 8/8/2026

στο πλαίσιο της περιοδείας «Όσο Θα Γυρίζει Η Γη»

Καλαμαριά: Σφραγίστηκε πάρκο, δεν έχει μέρος για τα παιδιά - ''Ο δήμος υποσχέθηκε λύση αλλά μπήκαν λαμαρίνες''

Καλαμαριά: Σφραγίστηκε πάρκο, δεν έχει μέρος για τα παιδιά - ''Ο δήμος υποσχέθηκε λύση αλλά μπήκαν λαμαρίνες''

16:05 8/8/2026

Υπογραφές κατοίκων για να παραμείνει χώρος πρασίνου

Θεσσαλονίκη: Είχε στην αυλή του δενδρύλλια κάνναβης!

Θεσσαλονίκη: Είχε στην αυλή του δενδρύλλια κάνναβης!

14:43 8/8/2026

τον συνέλαβαν

Κλασικά Έπιπλα