Κλειστά τα κοιμητήρια την Μ. Παρασκευή

14/4/2020 21:55    Νίκος Χαρδαλιάς
Σύνεση και αποφασιστικότητα ζήτησε να δείξουν οι πολίτες τα επόμενα 24ωρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και να μην αφήσουν όπως είπε, «την ανυπομονησία να μας στερήσει ότι έχουμε καταφέρει έως σήμερα».

Ο υφυπουργός είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, «την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας». Υπογράμμισε ότι οι επιλογές μας τις επόμενες μέρες θα καθορίσουν τις εξελίξεις, «θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και αν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον τελικό μας στόχο και επιτέλους να πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Φέτος, πρόσθεσε, το Πάσχα είναι διαφορετικό και «με επιμονή, με υπομονή, με υπευθυνότητα, με περισσή καρτερικότητα θα το περάσουμε στο σπίτι. Ούτε σε άλλα σπίτια θα πάμε ούτε θα μαζευτούμε σε ταράτσες και πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όλα αυτά που έχουμε καταφέρει με σκληρή προσπάθεια».

Κλειστά την Μ. Παρασκευή τα κοιμητήρια

Σχετικά με τα κοιμητήρια είπε ότι συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας και ως εκ τούτου υπόκειντο σε σχετικούς περιορισμούς. Ειδικά την Μ. Παρασκευή τα κοιμητήρια θα είναι σε όλη τη χώρα κλειστά.

Για 6ώρες ανοιχτά τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή

Την Μ. Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για έξι ώρες από τις 13:00 έως τις 19:00.

Αρνητικά τα δείγματα από καταυλισμούς Ρομά στην Ξάνθη

Όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς και τα 326 δείγματα είναι αρνητικά, όπως αρνητικά είναι και τα 15 δείγματα του προσωπικού της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης. «Αποφύγαμε μια κατάσταση δύσκολη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή και εγρήγορση, καθώς η Ξάνθη έχει υψηλά φορτία». Κάλεσε τους κατοίκους μέχρι τις 27 Απριλίου να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται από τις μικρές και μεγάλες απαγορεύσεις που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως να μείνουν σπίτι τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης και στην αποστολή εγγράφων και πιστοποιητικών από τα ΚΕΠ στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα, χωρίς χρέωση. Πρόκειται για μια νέα διαδικασία που υλοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επίσης με απόφαση του πρωθυπουργού η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εμβληματικής δράσης για επιδημιολογική μελέτη του SARS-Cov-2 στην Ελλάδα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος

10:31 13/11/2017

World Pancreatic Cancer Day

Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης

Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης

10:29 13/11/2017

World Kindness Day

«Ευρυδίκη»: Έρχεται η δεύτερη ισχυρή κακοκαιρία του φθινοπώρου

«Ευρυδίκη»: Έρχεται η δεύτερη ισχυρή κακοκαιρία του φθινοπώρου

10:20 13/11/2017

Αναλυτικά η πρόβλεψη για ολόκληρη τη χώρα

Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κ.Α.Π.Η. Καλαμαριάς

Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κ.Α.Π.Η. Καλαμαριάς

10:37 12/11/2017

Ένα πλούσιο και ποικίλο διήμερο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

10:30 12/11/2017

σε τακτική συνεδρίαση

Συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη μαθητών- γονέων στην Καλαμαριά

Συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη μαθητών- γονέων στην Καλαμαριά

10:25 12/11/2017

Δήμος Καλαμαριάς

Απειλούνται με κατασχέσεις 730.000 οφειλέτες της εφορίας - Οι 4 τρόποι «άμυνας»

Απειλούνται με κατασχέσεις 730.000 οφειλέτες της εφορίας - Οι 4 τρόποι «άμυνας»

09:49 12/11/2017

Τι πρέπει να γνωρίζουν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους

ΕΚΑΣ τέλος για 140.000 συνταξιούχους από το 2018

ΕΚΑΣ τέλος για 140.000 συνταξιούχους από το 2018

09:37 12/11/2017

Σοκ έρχεται για το ΕΚΑΣ με τη νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας

Τα πράσινα δάνεια των τραπεζών –Τι προσφέρουν ποιοι μπορούν να τα πάρουν

Τα πράσινα δάνεια των τραπεζών –Τι προσφέρουν ποιοι μπορούν να τα πάρουν

09:36 12/11/2017

Κινητικότητα ενόψει της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»έ

Η τελική ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Η τελική ρύθμιση για τις 120 δόσεις

09:22 12/11/2017

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Κλασικά Έπιπλα