Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση

14/4/2020 16:26    για το Πασχα
Μήνυμα μηδενικής χαλάρωσης στα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό στέλνουν οι ειδικοί και ενόψει του Πάσχα, καθώς η καλή πορεία της χώρας μας στην καμπύλη του κορονοϊού θα μπορούσε εύκολα να ανατραπεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα, προκειμένου να τηρηθούν απαρεγκλίτως τα μέτρα.

Εάν το μέτρο τελικώς υιοθετηθεί, θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οπότε και κλείνουν τα καταστήματα.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι δεν γνωρίζει αν θα ληφθούν τέτοια μέτρα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ μεγάλο κρίμα «αν φτάσουμε στην πηγή και δεν πιούμε νερό». Σε κανέναν δεν αρέσουν αυτά τα σκληρά μέτρα, απεδείχθη όμως ότι όσοι τα έλαβαν κέρδισαν, σημείωσε.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος αναφερόμενος στο Μεγάλο Σάββατο και στην Κυριακή του Πάσχα είπε πως «δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε μαζί». 

«Δείξαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ο πόλεμος όμως δεν κερδήθηκε ακόμα. Η παραμικρή επανάπαυση μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό αποτέλεσμα», τόνισε στο τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιχείρηση «πασχαλινό τραπέζι» από την ΕΛ.ΑΣ

Η αστυνομία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ θέτει σε εφαρμογή όλη την Μεγάλη Εβδομάδα τρια ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για την αποφυγή του συνωστισμού και την τήρηση του μέτρου περιορισμού των μετακινήσεων.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει αυξημένες περιπολίες σε καταστήματα τροφίμων. Στα κρεοπωλεία, τις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ θα υπάρξει αύξηση των περιπολιών για την τήρηση των αποστάσεων και την αποτροπή των ληστειών καθώς θα υπάρχει συσσώρευση μεγάλων χρηματικών ποσών σε καταστήματα τροφίμων.

Στη Βαρβάκειο Αγορά, η είσοδος θα γίνεται από την οδό Αρμοδίου ανά 10 άτομα και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος. Όσοι βγαίνουν τόσοι θα εισέρχονται. Μάλιστα οι αστυνομικοί θα βρίσκονται έξω από την αγορά προκειμένου να παρακολουθούν την τήρηση των μέτρων.

Την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή θα τεθεί σε εφαρμογή η επιχείρηση ναός, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται «αντάρτικο» στις απαγορεύσεις της περιφοράς του Επιταφίου και της λήψης της Θείας Κοινωνίας, όπως συνέβη πρόσφατα σε Κουκάκι και Κέρκυρα. Έτσι προβλέπονται αυξημένες περιπολίες έξω από ναούς και έλεγχοι διαδικτυακών συνδέσμων για μαζικά καλέσματα πιστών όπως είχαμε δει το προηγούμενο διάστημα.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα λάβει χώρα η επιχείρηση... οβελίας και θα περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους για μεγάλες οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιδιώκουν να αποτρέψουν μία μεγάλη πασχαλινή έξοδο εντός της πόλης και θα γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις με συστάσεις για συγκεντρώσεις σε αυλές και ταράτσες.

Ενδεικτική του προβληματισμού που αναπτύσσεται στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ο οποίος αναφερόμενος στο Μεγάλο Σάββατο και στην Κυριακή του Πάσχα είπε πως «δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε μαζί». Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών από τα μέτρα και εάν η απόφαση ληφθεί, θα είναι η τελευταία πριν από τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιορισμών από τον Μάιο.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Τι προβλέπει η συμφωνία σε εργασιακά, συντάξεις και επιδόματα

Τι προβλέπει η συμφωνία σε εργασιακά, συντάξεις και επιδόματα

04:46 20/5/2018

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Έκλεισε η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς - «Κλείδωσε» ο νέος ΕΝΦΙΑ

Έκλεισε η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς - «Κλείδωσε» ο νέος ΕΝΦΙΑ

04:44 20/5/2018

ΤΟ ΔΝΤ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ

Έργα στον περιφερειακό από Δευτέρα

Έργα στον περιφερειακό από Δευτέρα

04:41 20/5/2018

εως και την Πέμπτη

Αγνοείται 65χρονος στη Θεσσαλονίκη

Αγνοείται 65χρονος στη Θεσσαλονίκη

04:38 20/5/2018

Μπορείτε να βοηθήσετε;

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκάλυψε το μετρό

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκάλυψε το μετρό

04:35 20/5/2018

Από την ίδρυσή της έως και τη μεγάλη φωτιά του 1917

Πού θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Πού θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

04:31 20/5/2018

αναλυτικός πίνακας

Θεσσαλονίκη – Σποράδες: Εταιρεία θέλει να επαναφέρει την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Θεσσαλονίκη – Σποράδες: Εταιρεία θέλει να επαναφέρει την ακτοπλοϊκή σύνδεση

04:27 20/5/2018

Για ποιες ημερομηνίες ενδιαφέρεται

Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας

Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας

04:25 20/5/2018

η Συνθήκη του Μέτρου

Εορτή της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας

Εορτή της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας

04:23 20/5/2018

20 Μαΐου

Εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων από το 1ο Λύκειο Καλαμαριάς

Εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων από το 1ο Λύκειο Καλαμαριάς

04:10 20/5/2018

video

Κλασικά Έπιπλα