Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα, 73 διασωληνωμένοι - Στοπ στις επισκέψεις σε συγγενείς

13/4/2020 19:02    νεα ενημέρωση
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 31 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2145, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

73 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 99 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Χαρδαλιάς: Οι εκκλησίας θα είναι κλειστές για το κοινό σε όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας - Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα

Οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Εκκλησίας και των πιστών ακολούθησαν τις συστάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και τους νόμους της Πολιτείας, δίνοντας μήνυμα ευθύνης και πραγματική αγάπης, «με δύο μόνο δυστυχώς εξαιρέσεις».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι πέρα των νομικών συνεπειών κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους.

Κατέστησε σαφές ακόμα πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, με μόνο μέλημά μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης της νόσου. Περαιτέρω προσέθεσε ότι αυτή η δοκιμασία θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση, για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό τον εφιάλτη.

Επίσης, ενημέρωσε ότι χθες έγιναν έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο, όχι μόνο στη Νέα Μάκρη και διαμήνυσε ότι η προστασία της υγείας και διαφύλαξης της ζωής των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και κάλεσε όσους έχουν την ευθύνη λειτουργίας  των συγκεκριμένων οίκων ή μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων να τηρούν κάθε πρωτόκολο προστασίας.  Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και ενδελεχείς, υπογράμμισε.

Ανακοίνωσε ακόμα σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι ολοκληρώνεται αύριο η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Καρκίνος μαστού: Βρέθηκε νανομόριο που εμποδίζει τη μετάσταση

Καρκίνος μαστού: Βρέθηκε νανομόριο που εμποδίζει τη μετάσταση

03:46 22/5/2018

Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν ένα..

Κατερίνη: 33χρονη μητέρα αυτοκτόνησε πέφτοντας από ταράτσα

Κατερίνη: 33χρονη μητέρα αυτοκτόνησε πέφτοντας από ταράτσα

03:43 22/5/2018

Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος

Οικογενειακή τραγωδία: Εσφαξε την σύζυγό του μπροστά στα παιδιά του

Οικογενειακή τραγωδία: Εσφαξε την σύζυγό του μπροστά στα παιδιά του

03:37 22/5/2018

στα Τρίκαλα

Νεκρός 78χρονος σε τροχαίο στη Χαλκιδική

Νεκρός 78χρονος σε τροχαίο στη Χαλκιδική

03:32 22/5/2018

στη δημοτική οδό Μουδανιών - Διονυσίου

«Αθλούμαι στην Καλαμαριά» Δεξιοτεχνία ποδηλάτου σήμερα

«Αθλούμαι στην Καλαμαριά» Δεξιοτεχνία ποδηλάτου σήμερα

02:07 22/5/2018

δειτε λεπτομέρειες

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

01:35 22/5/2018

Τρίτη 22 Μαιου

Εορτή του Αγίου Βασιλίσκου

Εορτή του Αγίου Βασιλίσκου

01:30 22/5/2018

22 Μαΐου

Χάρρυ Κλυνν: Η λατρεία του για τον Απόλλωνα και το ποδόσφαιρο

Χάρρυ Κλυνν: Η λατρεία του για τον Απόλλωνα και το ποδόσφαιρο

01:23 22/5/2018

αγαπούσε το ποδόσφαιρο και λάτρευε τον Απόλλωνα

Αυτός είναι ο 81χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης

Αυτός είναι ο 81χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης

17:21 21/5/2018

Θεσσαλονίκη

Δήλωση Δημάρχου Καλαμαριάς για την απώλεια του ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

Δήλωση Δημάρχου Καλαμαριάς για την απώλεια του ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

12:10 21/5/2018

Θεοδόσης Μπακογλίδης

Κλασικά Έπιπλα