22 νεκροί - Πρώτος θάνατος στην Κρήτη από κορoνοϊό

25/3/2020 18:11    ΠΑΓΝΗ
Κατέληξε ο Γερμανός καθηγητής ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο ΠΑΓΝΗ. O άτυχος καθηγητής νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του ΠΑΓΝΗ και έδινε μάχη για τη ζωή του. Μάλιστα ο άτυχος άντρας σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

«Το άγνωστο σύνδρομο»

 Το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής ήταν σε καλή κατάσταση ωστόσο στη 13:30 εμφάνισε μια αιμοδυναμική αστάθεια  και οι γιατροί κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν. Στις 16:00 ξαφνικά κι ενώ οι γιατροί είχαν πέσει «πάνω» στον ασθενή με όλες τους τις δυνάμεις, ο επικεφαλής της ΜΕΘ, καθηγητής εντατικολογίας κ. Γεωργόπουλος παρατήρησε ένα άγνωστο σύνδρομο στους πνεύμονες. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα ζωτικά του όργανα κατέρρευσαν και ο ασθενής κατέληξε στις 16:12. Επίσημη αιτία θανάτου θεωρείται η πνευμονική εμβολή που προήλθε από σηψαιμικό σοκ στους πνεύμονες.

Πως βρέθηκε στην Κρήτη

O Γερμανός ήταν επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου.

Η επιδείνωση της κατάστασης

Αρχικά ο καθηγητής παρέμεινε στο σπίτι της φίλης του, που είναι καθηγήτρια, για 10 μέρες. Τη 10η μέρα παρουσίασε μια σχετική επιβάρυνση και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου εισήχθη στην ειδική μονάδα κορωνοϊού. Στη μονάδα παρέμεινε για δύο μέρες και στη συνέχεια η υγεία του επιβαρύνθηκε ραγδαία, διασωληνώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε μέχρι που ήρθε η επιδείνωσηκαι κατέληξε. Θεωρείται ότι ο καθηγητής κόλλησε  τον ιό πιθανότατα στη Γερμανία, μάλιστα όταν διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός ιχνηλατήθηκαν οι επαφές του και η βοηθός του στο εργαστήριο στη Γερμανία, βρέθηκε θετική στον ιό .

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη νησί είναι 8, στα οποία περιλαμβάνεται και ο καθηγητής που απεβίωσε.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά - Δημόσια κλήρωση μεταξύ των Δημοτικών συμβούλων

Καλαμαριά - Δημόσια κλήρωση μεταξύ των Δημοτικών συμβούλων

00:39 3/1/2018

για την συγκρότηση επιτροπών για το έτος 2018

Αλλαγές σε Ο.Τ.Α. και Νομικά Πρόσωπα αυτών με 2 νόμους

Αλλαγές σε Ο.Τ.Α. και Νομικά Πρόσωπα αυτών με 2 νόμους

00:34 3/1/2018

Ανάλυση

Εντός του μήνα η προκήρυξη για 8.171 μόνιμους στους δήμους

Εντός του μήνα η προκήρυξη για 8.171 μόνιμους στους δήμους

00:29 3/1/2018

ΑΣΕΠ

Τραγωδία στον Ολυμπο - Νεκρός ορειβάτης

Τραγωδία στον Ολυμπο - Νεκρός ορειβάτης

07:46 10/12/2017

έπεσε σε χαράδρα βάθους 200 μ.

«Κόλλησε» στη Θεσσαλονίκη το θωρηκτό «Αβέρωφ» -Δεν μπορεί να αποπλεύσει

«Κόλλησε» στη Θεσσαλονίκη το θωρηκτό «Αβέρωφ» -Δεν μπορεί να αποπλεύσει

07:42 10/12/2017

ανακοίνωση

Εορτή των Αγίων Μηνά του Καλλικέλαδου, Ερμογένους και Ευγράφου

Εορτή των Αγίων Μηνά του Καλλικέλαδου, Ερμογένους και Ευγράφου

07:26 10/12/2017

10 Δεκεμβρίου

Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρου

Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρου

07:23 10/12/2017

καθιερώθηκε το 2014

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

07:22 10/12/2017

1948

Το σπίτι της παράδοσης από την Μητρόπολη Καλαμαριάς

Το σπίτι της παράδοσης από την Μητρόπολη Καλαμαριάς

07:06 10/12/2017

δείτε πότε

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία Διακόνου στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία Διακόνου στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

07:03 10/12/2017

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς θα προεξάρχει..

Κλασικά Έπιπλα