Μητέρες SOS αναζητά το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης

17/5/2018 01:28     και σε άλλες τρεις περιοχές
Μητέρες SOS αναζητούν τα τέσσερα Παιδικά Χωριά SOS, που λειτουργούν στη Βάρη, το Πλαγιάρι στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «το τελευταίο διάστημα τα Παιδικά Χωριά SOS δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον αριθμό αιτημάτων που έχουν δεχτεί για την προστασία και φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς ο αριθμός των Μητέρων SOS είναι περιορισμένος».

Ειδικότερα, αυτήν την περίοδο υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον 10 νέες θέσεις εργασίας για τον ρόλο της Μητέρας SOS. Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να είναι 35-50 ετών, χωρίς δικά τους παιδιά μικρής ηλικίας που έχουν την ανάγκη από την καθημερινή φροντίδα της μητέρας τους, να είναι απόφοιτοι Λυκείου, με καλή σωματική και ψυχική υγεία και με δυνατότητα σταθερής παραμονής στο Χωριό.

Σημειώνεται ότι τα Παιδικά Χωριά SOS παρέχουν ικανοποιητικό μισθό και ασφάλιση, ετήσια άδεια και οχτώ ρεπό τον μήνα, διαμονή σε σύγχρονη κατοικία, καθώς επίσης συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση. «Το πιο σημαντικό όμως που προσφέρεται είναι η αδιαπραγμάτευτη αγάπη των παιδιών που έχουν τόσο ανάγκη μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «για τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, η Μητέρα SOS είναι το βασικό πρόσωπο αναφοράς. Είναι ο άνθρωπος που ζει μαζί τους σ’ ένα σπίτι του Παιδικού Χωριού SOS, προσφέροντας με τη σταθερή και ζεστή παρουσία της και με την υποστήριξη εξειδικευμένου παιδαγωγικού προσωπικού, αγάπη, φροντίδα, στήριξη και σιγουριά για να μεγαλώσουν σ’ένα περιβάλλον ασφάλειας που θα καλύπτει όλες τις φυσικές, συναισθηματικές και κοινωνικές τους ανάγκες.

Η Μητέρα SOS αναλαμβάνει υπεύθυνα την ανατροφή παιδιών που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μεγαλώσουν κοντά στη βιολογική οικογένειά τους. Υποκαθιστά το μητρικό πρότυπο, δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς με αποδοχή και σεβασμό για την προσωπικότητα κάθε παιδιού και τα βοηθά να αναπτυχθούν, προκειμένου να ενταχθούν ως ενήλικα και ανεξάρτητα άτομα δημιουργικά στη κοινωνία».

«Το “επάγγελμα” της Μητέρας SOS δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να ζήσουν “κοινωνικά” τη μητρότητα και να βρουν ένα καινούργιο νόημα σε μια ζωή προσφοράς και συναισθηματικής πληρότητας μέσω της ενασχόλησης με παιδιά».

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να στείλουν βιογραφικό σημείωμα στο soshr@sos-villages.gr, με την υποσημείωση «Για τη θέση Μητέρας SOS» ή να επικοινωνήσουν στο 210 3238048, καθημερινά από τις 10:00 ως τις 17:00, έως την 1η Ιουνίου.



ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: 27χρονη ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της και φοβόταν να το πει στους αστυνομικούς

Καλαμαριά: 27χρονη ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της και φοβόταν να το πει στους αστυνομικούς

18:38 17/8/2026

συνελήφθη ο 29χρονος σύντροφος

Στην Ιταλία πηγαίνουν οι πρωταθλητές της Καλαμαριάς - Καλή επιτυχία Ηλία, Ιφιγένεια και Πέτρο!

Στην Ιταλία πηγαίνουν οι πρωταθλητές της Καλαμαριάς - Καλή επιτυχία Ηλία, Ιφιγένεια και Πέτρο!

18:12 17/8/2026

Με τις ευχές όλης της Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Πέντε συλλήψεις και τραυματισμός αστυνομικού στον Φοίνικα!

Καλαμαριά: Πέντε συλλήψεις και τραυματισμός αστυνομικού στον Φοίνικα!

11:10 17/8/2026

Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τρεις μεθυσμένους οδηγούς

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τρεις μεθυσμένους οδηγούς

14:30 16/8/2026

Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Μετρό: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά - Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά

Μετρό: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά - Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά

14:23 16/8/2026

τελευταίες δοκιμές

Καλαμαριά: Συνελήφθη 35χρονη που πούλησε αλκοόλ σε επτά ανήλικους

Καλαμαριά: Συνελήφθη 35χρονη που πούλησε αλκοόλ σε επτά ανήλικους

14:07 16/8/2026

ελέγχθηκαν συνολικά 41 ανήλικοι

ΕΟΔΥ για ιό Δυτικού Νείλου: Από τις πιο δύσκολες η φετινή περίοδος - Συμβουλές προστασίας

ΕΟΔΥ για ιό Δυτικού Νείλου: Από τις πιο δύσκολες η φετινή περίοδος - Συμβουλές προστασίας

13:55 16/8/2026

Η Ελλάδα καταγράφει σημαντική επιβάρυνση

Κλασικά Έπιπλα