Καλαμαριά: Έρχεται το «Παρά θιν αλός» με Δωρεάν συναυλίες στο Παλατάκι!

10/8/2020 17:53    δείτε το πρόγραμμα
Αξιόλογοι καλλιτέχνες με  σημαντικά έργα φιλοξενούνται και  συναντιούνται φέτος με το κοινό της πόλης, στον εμβληματικό χώρο του Κυβερνείου, στη μουσική γιορτή που ανταποκρίνεται στο χαρακτήρα της και βάζει την ποιοτική σφραγίδα στις  εκδηλώσεις της πόλης.

Τέσσερις επιλεγμένες μουσικές εκδηλώσεις οι οποίες  χαρακτηρίζονται από την ποιότητα της καλλιτεχνικής δουλειάς των δημιουργών τους, περιλαμβάνονται  στο φετινό πρόγραμμα του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού του Δήμου Καλαμαριάς  «Παρά θιν αλός» που συμπληρώνει αισίως τρεις δεκαετίες ζωής.

Στόχος η  πολιτιστική ανάταξη και η  δημιουργική ψυχαγωγική αντεπίθεση στην ιδιαίτερα  δύσκολη  υγειονομική κρίση που βιώνουμε, καλύπτοντας   τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των περισσότερων πολιτών.

Η αυλαία του μουσικού φεστιβάλ ανοίγει τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Κυβερνείο με τη  συναυλία του Γιάννη Κότσιρα. Ο σπουδαίος αυτός ερμηνευτής μαζί με τους φίλους του, μια παρέα εξαιρετικών μουσικών και  κόντρα στο «γκρίζο» της εποχής, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα, που επιδιώκει τη γνήσια διασκέδαση και τις πάντα στοχευμένες αναφορές στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι. Θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια, παλιά και νεότερα από την επερχόμενη νέα δισκογραφική δουλειά του αλλά και εμπνευσμένες διασκευές και φιλοδοξεί μαζί με την Δήμητρα Μπουλούζου να διασκεδάσουν  το κοινό.

Η δεύτερη συναυλία  θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 27 Αυγούστου 9 το βράδυ στο Κυβερνείο, με τη Νατάσα Μποφίλιου και τίτλο  «Εν Λευκώ», ποντάροντας, όπως η ίδια είχε πει,  εν λευκώ στο συναίσθημα κι όσους δεν το φοβούνται. Μαζί της θα είναι ο Θέμης Καραμουρατίδης  που έχει κάνει τις ενορχηστρώσεις  και ο  Γεράσιμος Ευαγγελάτος ο οποίος  επιμελείται το πρόγραμμα.

Τα συναρπαστικά αυτά  τραγούδια της πιο δυναμικής και απρόβλεπτης τριάδας, από το «Σ΄ έχω βρει και σε χάνω» μέχρι το «Μέτρημα» κι από το «Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει» μέχρι τη «Βαβέλ»,  φιλοδοξούν να συναρπάσουν το κοινό  και να  χαρίσουν όμορφες στιγμές. Η νέα αυτή πρόταση, σε συνδυασμό με την εκρηκτική σκηνική ενέργεια της Νατάσσας Μποφίλιου, αποθεώθηκε όπου κι αν παρουσιάστηκε.

Η τρίτη μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Κυβερνείο  από το πολύ γνωστό  Trio Mousikanti.

Τρεις κορυφαίοι σολίστ, ο Θάνος Γκιουλετζής , ο Αχιλλέας Σοφούδης και ο Μανώλης Καραντίνης, υπόσχονται να μας παρασύρουν στον ρυθμό τους με μοναδικά σόλο και αγαπημένα τραγούδια... σε μια μαγική βραδιά. Οι τρείς δεξιοτέχνες έχοντας την άνεση και την εμπειρία καταφέρνουν να συνδυάσουν την κλασική τζαζ και την ελληνική λαϊκή μουσική με έναν περίτεχνο τρόπο, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και το ταλέντο τους. Έχουν εμφανιστεί στα σπουδαιότερα θέατρα και φεστιβάλ παγκοσμίως.

Για πρώτη φορά στα χρονικά το βιολί με το μπουζούκι και το πιάνο εναρμονίζονται με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζουν το κοινό. Έρχονται να μας παρασύρουν στον ρυθμό τους με μοναδικά σόλο και αγαπημένα τραγούδια... σε μια μαγική βραδιά!

Η αυλαία του φετινού «Παρά θίν Αλός» κλείνει την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, με τη  συναυλία  του Νίκου Ξυδάκη. με τίτλο «Tο πέρασμα του χρόνου» που ενσωματώνει όλη  την εξελικτική δύναμη του καλλιτέχνη.

 Έργα εμπνευσμένα από τον κοσμοπολίτικο αέρα της Ανατολής, και ενταγμένα  στη λαϊκή μας μουσική, στίχοι ποιημάτων που έγιναν πολύχρωμες ή ασπρόμαυρες μελωδικές εικόνες και ιδέες, που διαμορφώνουν  το ύφος του και το αποτύπωμά του και ευφάνταστες διασκευές οι οποίες  σε βάθος χρόνου, αποδεικνύουν την ευφυΐα του δημιουργού. Μαζί του επί σκηνής  οι POLIS ENSEMBLE.

Συνοδοιπόροι του, οι εξαιρετικοί Polis Ensemble, που συνδυάζουν την παιδεία τόσο της ανατολικής, όσο και της δυτικής μουσικής και προσδίδουν μια νέα ενορχηστρωτική ματιά σε ένα αγαπημένο μουσικό υλικό.

Μαζί με τον Νίκο Ξυδάκη ερμηνεύει κομμάτια  η αισθαντική Νάνα Μπινοπούλου -μόνιμη συνεργάτης σε παραστάσεις του συνθέτη-  ο σολίστας και ιδρυτικό μέλος των Polis Ensemble, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, που είναι παράλληλα και εξαιρετικός ερμηνευτής, καθώς και οι Πλειάδες, ένα ταλαντούχο γυναικείο πολυφωνικό σύνολο.

Το μουσικό φεστιβάλ  «Παρά θίν  αλός» του Δήμου Καλαμαριάς, ο εδραιωμένος αυτός  πολιτιστικός  θεσμός με όλα εκείνα τα στοιχεία που τον  κάνουν να ξεχωρίζει  για την ποιότητα και τον πλουραλισμό του,  έχει μακρά ιστορία και  συμπληρώνει φέτος τρεις δεκαετίες  ζωής. Είναι  στενά συνδεδεμένος με την πόλη της Καλαμαριάς και  αναπόφευκτα φορτισμένος  με υψηλές προσδοκίες. Ξεκίνησε να πραγματοποιείται  το 1991 και η  αγάπη με την οποία ο κόσμος το αγκαλιάζει, διατηρεί το όραμά του ζωντανό και το καθιστά πιστό στο ετήσιο ραντεβού με το κοινό του. Οι μουσικές εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται κάθε χρόνο,  κλείνουν τη θερινή περίοδο στην Καλαμαριά.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

(με αριθμημένα δελτία, η παραλαβή των οποίων θα γίνεται από το Τμήμα Πολιτισμού, Κομνηνών 60 - πεζόδρομος Καλαμαριάς)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (31/7/2020)

Κατά τη διεξαγωγή όλων των συναυλιών θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις  ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και με τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Τα κυριότερα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του κοινού είναι τα εξής: 

Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές.
- Ανά δύο θέσεις πρέπει να υπάρχει κενός χώρος.
- Θα πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων μεταξύ της σκηνής και της πρώτης σειράς θεατών.
- Κατά την είσοδο και έξοδο του κοινού, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται, θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.
- Ο συντονισμός της ροής και η τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους γίνεται υποχρεωτικά από ταξιθέτες.
- Η χρήση μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.
- Δεν προβλέπεται διάλειμμα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

15:23 28/3/2024

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:08 27/3/2024

Τετάρτη 27/03 και Πέμπτη 28/03

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

21:19 25/3/2024

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:46 22/3/2024

Παρασκευή 22/03, Σάββατο 23/03 και Κυριακή 24/03

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

23:18 20/3/2024

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

23:03 20/3/2024

έπεσαν οι υπογραφές

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:52 20/3/2024

Τετάρτη 20/03 και Πέμπτη 21/03

Θεσσαλονίκη: 1292 παραβάσεις σημείωσε η τροχαία σε δύο μέρες!

Θεσσαλονίκη: 1292 παραβάσεις σημείωσε η τροχαία σε δύο μέρες!

00:00 20/3/2024

αναλυτικά στοιχεία

Καλαμαριά: Δεκάδες κεραίες τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία! Τί καταγγέλλουν οι γονείς

Καλαμαριά: Δεκάδες κεραίες τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία! Τί καταγγέλλουν οι γονείς

23:49 19/3/2024

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας»

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

23:22 19/3/2024

«Μελίνα Μερκούρη»

Κλασικά Έπιπλα