Νέα πολιτική θύελλα πυροδοτεί η υπόθεση Καλογρίτσα

5/7/2020 16:16    Νέες αναταράξεις
Νέες αναταράξεις - που έρχονται να προστεθούν στο ήδη τεταμένο κλίμα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις στην Προανακριτική Επιτροπή - πυροδοτεί το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σχετικά με την κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και τις αναφορές του στον Νίκο Παππά και στελέχη της πρώην κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Καλογρίτσας σε δικαστική του αντιδικία με την λιβανέζικη εταιρεία, CCC, καταγγέλλει τον Νίκο Παππά και τους τότε ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, ότι προσπάθησαν να  επηρεάσουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016. Όπως αναφέρεται, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι είχε πάρει 3 εκατ. ευρώ εικονικό δάνειο  από την εταιρεία για να πληρώσει την τηλεοπτική άδεια.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ από στην τοποθέτησή του αποτυπώνεται η πρόθεση του Μαξίμου να συμπεριλάβει στο «κάδρο» της υπόθεσης και τον Αλ. Τσίπρα.

«Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ.Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί», όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας: «Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;  Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του».

Η Νέα Δημοκρατία μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της, στην οποία έκανε, μεταξύ άλλων, για «σοκαριστικές αποκαλύψεις που ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας», επανήλθε την Κυριακή, «περιμένοντας, απαντήσεις», όπως τονίζει. 

«Με τις αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως, συμπληρώνεται το παζλ του παρακράτους, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι Ελληνες μαθαίνουν, δια στόματος των πρωταγωνιστών, αυτά που υποψιάζονταν. Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις,από την πλευρά του  εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του «μαγαζιού», κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατα της διαπλοκής και η "ανεξάρτητη" δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη "βρώμικη δουλειά"  του ΣΥΡΙΖΑ.). Ο κ. Βαξεβάνης απαντά, ότι εκείνος δεν ήταν συνεταίρος αλλά ένας απλός εργαζόμενος! Ο οποίος, ώ του θαύματος,κατάφερε στη συνέχεια να γίνει ιδιοκτήτης», σημειώνει η Πειραιώς, προσθέτοντας:

«Για όλη αυτή τη δυσώδη ιστορία οφείλουν απαντήσεις ο Αλ. Τσίπρας και ο Ν. Παππάς που την έστησαν και όλοι οι εργολαβικά εμπλεκόμενοι. Πήγαν όντως τα 3 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση του Documento; Πως έγινε και ο εργαζόμενος σε μια εφημερίδα στην οποία μπήκαν τόσα εκατομμύρια, βρέθηκε ιδιοκτήτης; Η δικαιοσύνη παράλληλα οφείλει να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές, των εικονικών συμβάσεων, των εκατομμυρίων ευρώ και των μετοχών που άλλαζαν χέρια. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Στο ζήτημα, αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Ν.Δ,. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, κάλεσε τον κ. Παππά «να υποβάλει μήνυση σε βάρος του κ. Καλογρίτσα για συκοφαντική δυσφήμηση, εάν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του».

«Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συνέχεια μιας σειράς αποκαλύψεων που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες και είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος και ουσιαστικά από τη Δικαιοσύνη» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. «Κάθε πολίτης ο οποίος παρακολουθεί αναρωτιέται πόσο μεγάλο και πόσο πολυδαίδαλο είναι αυτό το σύστημα το οποίο έφτιαξε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και εάν αυτά τα έκανε ο κ. Παππάς μόνος του ή έδινε κάποιος άλλος εντολή, τι γνώριζε ο κ. Τσίπρας» σημείωσε, σχολιάζοντας πως «προφανώς ο παιδονόμος δεν έκανε δουλειά στο ΣΥΡΙΖΑ».

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ 

Για «μεγάλο πανικό» του πρωθυπουργού κάνει λόγο μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις παραπάνω κατηγορίες. «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό τόσο λόγω της οικονομίας, που την έχει  βουλιάξει, όσο και από τις σημερινές αποκαλύψεις για επίσημες καταγραφές από την ΕΥΠ», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση (σ.σ. αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento), κατηγορώντας παράλληλα τη Ν.Δ. για «φθηνούς και στημένους αντιπερισπασμούς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. 

«Ξαναλέμε λοιπόν: Τις δοσοληψίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία και τα ανεξόφλητα χρέη του προς τρίτους επιχειρηματίες ίσως τα γνωρίζουν καλύτερα ο κ. Θεοδωρικάκος, ως παλιός συνεργάτης και οικογενειακός συνέταιρος και ο κ. Λοβέρδος ως συνήγορός του», προσθέτει ακόμη. 


kathimerini

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Οργή Αράπογλου για την ΕΤΑΔ και το Παλατάκι - ξενοδοχείο

Καλαμαριά: Οργή Αράπογλου για την ΕΤΑΔ και το Παλατάκι - ξενοδοχείο

20:50 26/2/2024

Τι αναφέρει η δήμαρχος

Καλαμαριά - Νοτοπούλου: Θέλουν να κάνουν το Παλατάκι, ξενοδοχείο!

Καλαμαριά - Νοτοπούλου: Θέλουν να κάνουν το Παλατάκι, ξενοδοχείο!

18:42 26/2/2024

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

14:13 26/2/2024

Δευτέρα 26/02 και Τρίτη 27/02

Καλαμαριά: Τo βιβλίο πάει..Remezzo - Ξεκινούν οι δράσεις της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (το πρόγραμμα)

Καλαμαριά: Τo βιβλίο πάει..Remezzo - Ξεκινούν οι δράσεις της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (το πρόγραμμα)

13:12 26/2/2024

Ο κόσμος του βιβλίου συναντά την ομορφιά της θάλασσας

Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των Τεμπών (βίντεο)

Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των Τεμπών (βίντεο)

23:10 25/2/2024

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Παρουσίαση βιβλίου ''Το Αγνάντι''

Καλαμαριά: Παρουσίαση βιβλίου ''Το Αγνάντι''

19:34 24/2/2024

του Παναγιώτη Τσαμπαρλή

Καλαμαριά: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  (οδηγίες)

Καλαμαριά: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (οδηγίες)

19:23 24/2/2024

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Καλαμαριά: Υγιεινά γεύματα στα δημοτικά σχολεία του δήμου!

Καλαμαριά: Υγιεινά γεύματα στα δημοτικά σχολεία του δήμου!

15:41 24/2/2024

Ο Δήμος εντάσσεται στο πρόγραμμα

Γεύμα της δημάρχου Καλαμαριάς με τον υποπρόξενο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Γεύμα της δημάρχου Καλαμαριάς με τον υποπρόξενο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

23:06 23/2/2024

Karlo Chkhaidze

Καλαμαριά: Ξηλώνονται αφίσες - Έρχονται πρόστιμα στους παραβάτες

Καλαμαριά: Ξηλώνονται αφίσες - Έρχονται πρόστιμα στους παραβάτες

16:02 23/2/2024

Πρόβλημα η αφισορύπανση

Κλασικά Έπιπλα