4 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία - Και στη Θεσσαλονίκη οι έρευνες

28/6/2026 16:03    επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αιγίς»
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος Βορείου Ελλάδος οργανώθηκε και υλοποιήθηκε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αιγίς» για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα από 11 έως 26 Ιουνίου 2026, αστυνομικοί και των δύο υπηρεσιών προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες, κατά τις οποίες συνελήφθησαν 4 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, και σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος ακόμη -3-ατόμων.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, καθώς και με τη χρήση εξειδικευμένου εργαλείου ανάλυσης, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι φέρονται να απέκτησαν πρόσβαση και να διέθεταν προς διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ακολούθησε η ταυτοποίηση των εμπλεκομένων, ενώ σε έρευνες σε οικίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Άμφισσα, Ηράκλειο Κρήτης, Σαντορίνη και Ξάνθη, με τη συνδρομή τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών και παρουσία δικαστικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
-4 κάρτες SIM,
-2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
-2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet,
-2 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, εξωτερικός σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης (microSD).

Κατά την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα πειστήρια -4- εμπλεκομένων εντοπίστηκε πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθησαν. Σημειώνεται ότι δύο εξ αυτών ήταν ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων επιπλέον εντοπίστηκε υλικό με πράξεις αυτοτραυματισμού ατόμων (σχετικό το από 20-06-2026 Δελτίο Τύπου).

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου σε βάρος τους ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των λοιπών τριών ατόμων θα υποβληθούν με την τακτική διαδικασία.
Επόμενο Προηγούμενο
 
Μετρό Καλαμαριάς: Νέες εικόνες από το εσωτερικό των σταθμών - ''Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί'' (φωτο)

Μετρό Καλαμαριάς: Νέες εικόνες από το εσωτερικό των σταθμών - ''Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί'' (φωτο)

22:49 27/7/2026

ο διευθυντής του μετρό κος Δένης

Μένει εκτός η Καλαμαριά από το Ενιαίο Παραλιακό Μέτωπο - Ηχηρή παρέμβαση της Δημάρχου

Μένει εκτός η Καλαμαριά από το Ενιαίο Παραλιακό Μέτωπο - Ηχηρή παρέμβαση της Δημάρχου

22:25 27/7/2026

Με ξεκάθαρη θέση απέναντι στον αποκλεισμό

Θεσσαλονίκη: Αμέτρητοι αστυνομικοί φυλάνε στόχους αντί να περιπολούν στις γειτονιές!

Θεσσαλονίκη: Αμέτρητοι αστυνομικοί φυλάνε στόχους αντί να περιπολούν στις γειτονιές!

15:03 27/7/2026

οφείλει να είναι δίπλα σε όλους και όχι στους λίγους

Μετρό Καλαμαριάς - Το νέο τοπικό ανέκδοτο

Μετρό Καλαμαριάς - Το νέο τοπικό ανέκδοτο

14:49 27/7/2026

Κυβερνητικό καψώνι

Καλαμαριά: Έκτακτη διακοπή νερού σε εξέλιξη

Καλαμαριά: Έκτακτη διακοπή νερού σε εξέλιξη

10:31 27/7/2026

σύμφωνα με την ΕΥΑΘ

Θεσσαλονίκη: 7 συλλήψεις για ηχορύπανση σε τρεις ημέρες!

Θεσσαλονίκη: 7 συλλήψεις για ηχορύπανση σε τρεις ημέρες!

09:50 27/7/2026

Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν..

Καλαμαριά: ''Όχι στο κόψιμο δέντρων'' Την Τετάρτη νέα δράση ενημέρωσης για το Πάρκο Κατράκη στην Νέα Κρήνη

Καλαμαριά: ''Όχι στο κόψιμο δέντρων'' Την Τετάρτη νέα δράση ενημέρωσης για το Πάρκο Κατράκη στην Νέα Κρήνη

09:33 27/7/2026

Συνεχίζουν τις δράσεις ενημέρωσης

Κλασικά Έπιπλα