Χαλκιδική: Ξεκληρίστηκε οικογένεια – Νεκροί πατέρας, μάνα και παιδί

15/7/2026 22:48    στη Μεταμόρφωση
Μία ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/7) στην επαρχιακή οδό Σιθωνίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, όπου σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με τρεις νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του HalkidikiNews.gr, το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 18:20, όταν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε οικογένεια από τη Μολδαβία με κατεύθυνση προς τη Σιθωνία, συγκρούστηκε, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, με βυτιοφόρο όχημα που κινούταν στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς την Ορμύλια.

Από τη σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους η μητέρα και το βρέφος της οικογένειας, ηλικίας μόλις πέντε μηνών.

Ο πατέρας και το δεύτερο παιδί απεγκλωβίστηκαν έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντών της ομάδας Δασοπροστασίας Μεταμόρφωσης και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, σοβαρά τραυματισμένοι, ωστόσο ο πατέρας δεν άντεξε και κατέληξε

Η γυναίκα και το βρέφος διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Πρώτοι στο σημείο έφτασαν οι διασώστες της βάσης του ΕΚΑΒ Μεταμόρφωσης, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά το δυστύχημα, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες μέχρι να ενισχυθεί η επιχείρηση από επιπλέον δυνάμεις του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας.




Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και της Τροχαίας, οι οποίες επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό των επιβατών, τη διαχείριση του τροχαίου και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Λόγω του δυστυχήματος, η επαρχιακή οδός Σιθωνίας παραμένει κλειστή, ενώ μέχρι και τις 20:00 η κυκλοφορία διεξαγόταν με εκτροπές.

Οι οδηγοί που κινούνται από τη Σιθωνία προς τη Θεσσαλονίκη εκτρέπονται μέσω Μεταγγιτσίου, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και μέσα στον οικισμό της Μεταμόρφωσης, όπου έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές οχημάτων, καθώς πολλοί επιλέγουν τον παραλιακό δρόμο για να βγουν Βατοπέδι.

Για όσους έρχονται από Θεσσαλονίκη προς Σιθωνία, η τροχαία σταματά την κυκλοφορία στο ύψος του Βατοπεδίου. 

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.


Επόμενο Προηγούμενο
 
Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η ΔΕΘ - Το σχέδιο ανάπλασης

Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η ΔΕΘ - Το σχέδιο ανάπλασης

12:40 30/7/2026

μια ιστορική στιγμή για την πόλη

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι ο περιφερειακός το Σάββατο 1 Αυγούστου

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι ο περιφερειακός το Σάββατο 1 Αυγούστου

12:36 30/7/2026

''οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις''

Καλαμαριά: Δύο βραδιές με χορό, μουσική και παράδοση στο Πανηγύρι του Σωτήρος - Δείτε το πρόγραμμα

Καλαμαριά: Δύο βραδιές με χορό, μουσική και παράδοση στο Πανηγύρι του Σωτήρος - Δείτε το πρόγραμμα

12:14 30/7/2026

στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Η ΑΚΤΩΡ θα κατασκευάσει την Πόντου - Οκτάμετρα πεζοδρόμια και νησίδα 10 μέτρων

Καλαμαριά: Η ΑΚΤΩΡ θα κατασκευάσει την Πόντου - Οκτάμετρα πεζοδρόμια και νησίδα 10 μέτρων

11:59 30/7/2026

με απόφαση του Υπουργού Υποδομών

Καλαμαριά: Σάρωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος πρωτιές σε Γενική κατάταξη, Ανδρών, Γυναικών,  Age Group Κοριτσιών!

Καλαμαριά: Σάρωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος πρωτιές σε Γενική κατάταξη, Ανδρών, Γυναικών, Age Group Κοριτσιών!

11:45 30/7/2026

Για πέμπτη χρονιά Πρωταθλητής Ελλάδας

Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκον σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκον σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

14:24 29/7/2026

«Το βιβλίο είναι η παρέα μου, είναι η ζωή μου»

Καλαμαριά: Έρχεται δημοτική συγκοινωνία - Δρομολόγια ανά μία ώρα - Δύο γραμμές, 72 στάσεις!

Καλαμαριά: Έρχεται δημοτική συγκοινωνία - Δρομολόγια ανά μία ώρα - Δύο γραμμές, 72 στάσεις!

10:24 29/7/2026

με ηλεκτρικά λεωφορεία

Κλασικά Έπιπλα