Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

16/7/2025 10:58    Τετάρτη 16 Ιούλ 2025
Το Μεσογειακό Μωσαϊκό είναι το σύνολο που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ομώνυμου δίσκου της Μαρίας Κωστράκη πάνω σε ενορχηστρώσεις και μουσική παραγωγή του Αντώνη Σουσάμογλου.

Στην μουσική αυτή βραδιά πρόκειται να ακουστεί ένα μωσαϊκό τραγουδιών της Μεσογείου από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.


Ο πυρήνας του συνόλου είναι το μεσογειακό τραγούδι, σε όλες του τις ενσαρκώσεις, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και μακριά από τις οριοθετήσεις των μουσικών ειδών.

Το ρεπερτόριο του συνόλου κινείται με ευελιξία από τον Μεσαίωνα, την εποχή της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και τον Ρομαντισμό του 19ου αιώνα, στις λαϊκές παραδόσεις της Νότιας Ευρώπης, τα ηχοχρώματα και τους ρυθμούς της κοντινής Ανατολής και της Αφρικής, μέχρι την σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.

Τα μέλη του συνόλου προέρχονται τόσο από τον χώρο της κλασικής μουσικής και της ιστορικά ενημερωμένης προσέγγισης αλλά και από αυτόν της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής γενικότερα.

Η μουσική πρόταση του συνόλου είναι το να εξερευνήσουν με τόλμη και κέφι τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει ο μουσικά πλούσιος χώρος της Μεσογείου.

Η Μαρία Κωστράκη είναι κλασική σοπράνο με πλούσια παρουσία στα λυρικά θέατρα της Ευρώπης, ο Αντώνης Σουσάμογλου είναι εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνθέτης, ο Κώστας Μακρυγιαννάκης σολίστ κιθάρας και διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βίττης είναι ο κορυφαίος τυμπανίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και ο Ντίνος Μάνος από τους διαπρεπέστερους τζαζ μπασίστες της Ελλάδας και μέλος της ΚΟΘ.

Μαζί τους, ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος, κορυφαίος τζαζ πιανίστας και η Μαρία Ανισέγκου, καταξιωμένη τσελίστρια της ΚΟΘ με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα.


Τα τελευταία χρόνια το Mosaico Mediterraneo έχει εμφανιστεί στο Μόναχο, την Λειψία, στο φεστιβάλ Brandenburgische Sommerkonzerte του Βερολίνου, όπως επίσης και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι εμφανίσεις του συνόλου για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2025 περιλαμβάνουν συναυλίες στο Unterschleißheim του Μονάχου και τη Λειψία.

Είσοδος Ελεύθερη

Επόμενο Προηγούμενο
 

Βρεφική Δράση «Κου-κουτί!» από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

Βρεφική Δράση «Κου-κουτί!» από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

20:00 5/3/2025

8 Μαρ - 12 Απρ 2025

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς για την Ημέρα της Γυναίκας

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς για την Ημέρα της Γυναίκας

17:45 5/3/2025

6/03 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Κλειστός σταθμός του Μετρό

Κλειστός σταθμός του Μετρό

14:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Με προπληρωμένες κάρτες θα πληρώνονται τα επιδόματα

Με προπληρωμένες κάρτες θα πληρώνονται τα επιδόματα

10:54 5/3/2025

Από πότε ξεκινά

Διακοπή υδροδότησης στην Καλαμαριά

Διακοπή υδροδότησης στην Καλαμαριά

10:51 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

20:00 4/3/2025

Χρύσας Αράπογλου με την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

17:00 4/3/2025

Τη φύλαξη εξωτερικών και εσωτερικών χώρων σχολικών κτηρίων στο κέντρο της πόλης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

12:00 4/3/2025

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις Πράσινων διαδρομών στον Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 4/3/2025

Τρίτη 4/3

Κλασικά Έπιπλα