ΣΟΚ - Νεκρή 3χρονη μετά από ακραία παραμέληση -Ψείρες τής προκάλεσαν αναιμία

25/6/2026 18:15    της έδιναν χάπι πίεσης
Ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη καταδικάστηκε για τον θάνατο του 3 ετών παιδιού του, το οποίο, σύμφωνα με τις Αρχές, έχασε τη ζωή του λόγω ακραίας παραμέλησης.

Η μικρή Τζόισελιν Αν Ντιλέφσκι υπέστη σοβαρή προσβολή από ψείρες, η οποία αποδείχθηκε μοιραία. Το παιδί πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου του 2025. Αστυνομικοί είχαν σπεύσει στο σπίτι στην πόλη Κόρινθ, έπειτα από αναφορά ότι το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε.

Οι Αρχές εντόπισαν ψείρες στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής του κοριτσιού. Μάλιστα, όταν έβγαλαν το σκουφάκι από το παιδί, έπεσε από μέσα μια κατσαρίδα, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα δόντια του είχαν σαπίσει.

Το παιδί ζούσε σε ακατάλληλες συνθήκες, ακραία η παραμέλησή του -Τι διαπίστωσαν οι Αρχές
Κατά την έρευνα στο διαμέρισμα των γονιών, του 34χρονου Μάθιου Ντιλέφσκι και της 33χρονης Σαμάνθα Ντιλέφσκι, διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες διαβίωσης ήταν άθλιες. Τα δωμάτια ήταν γεμάτα σκουπίδια σε τέτοιον βαθμό, που το σπίτι κρίθηκε ακατάλληλο.

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Σαρατόγκα, το κορίτσι υπέφερε από σοβαρή προσβολή από ψείρες, η οποία παρέμεινε χωρίς θεραπεία για εβδομάδες, ίσως και μήνες, με αποτέλεσμα να εμφανίσει αναιμία. Παράλληλα, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι το κορίτσι δεν είχε λάβει καμία ιατρική βοήθεια τους 10 μήνες που προηγήθηκαν του θανάτου του και του έδιναν φάρμακο για την αρτηριακή πίεση παρότι δεν του είχε χορηγηθεί με ιατρική συνταγή. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων οδήγησε στον θάνατό του.

«Απέτυχες ως γονέας»

Οι δύο γονείς παραδέχθηκαν, νωρίτερα φέτος, την ενοχή τους για ανθρωποκτονία από εγκληματική αμέλεια. Κατά την επιβολή της ποινής, ο δικαστής επέκρινε έντονα τον πατέρα. «Απέτυχες ως γονέας. Η μόνη σου δουλειά ήταν να την κρατήσεις ασφαλή. Ήταν 3 ετών και απέτυχες με τον πιο φριχτό τρόπο», είπε και τόνισε ότι ο θάνατος του παιδιού θα μπορούσε να έχει αποτραπεί.

Ο Μάθιου Ντιλέφσκι, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης από 16 μήνες έως τέσσερα έτη, δήλωσε ότι εύχεται να είχε πεθάνει εκείνος και όχι η κόρη του.

Ο δικαστής επέβαλε αντίστοιχη ποινή και στη Σαμάνθα Ντιλέφσκι στις αρχές Ιουνίου, τονίζοντας ότι στα χέρια της υπέφεραν λόγω της παραμέλησης όχι μόνο η 3χρονη, αλλά και τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά της. «Ως μητέρα τους, είναι καθήκον μου να τα προστατεύω από κακό και απέτυχα», είπε η 33χρονη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το δικαστήριο απαγόρευσε στους δύο γονείς κάθε επικοινωνία με τα τέσσερα παιδιά τους έως το 2038.


iefimerida

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Στον ανακριτή και η Δήμαρχος ''Έπραξα αυτό που με εξουσιοδότησε το δημοτικό συμβούλιο''

Καλαμαριά: Στον ανακριτή και η Δήμαρχος ''Έπραξα αυτό που με εξουσιοδότησε το δημοτικό συμβούλιο''

19:20 24/7/2026

για τη «μαύρη τρύπα» σε παλιά Κοινωφελή Επιχείρηση

Καλαμαριά: Το οικόπεδο τους είναι δεσμευμένο από το 1972 και δεν έχουν αποζημιωθεί (βιντεο)

Καλαμαριά: Το οικόπεδο τους είναι δεσμευμένο από το 1972 και δεν έχουν αποζημιωθεί (βιντεο)

19:05 24/7/2026

βίντεο από την εκπομπή αταίριαστοι

Καλαμαριά: Σε πλήρη επιφυλακή η Usar Hellas για τις καταιγίδες που αναμένονται

Καλαμαριά: Σε πλήρη επιφυλακή η Usar Hellas για τις καταιγίδες που αναμένονται

15:02 24/7/2026

μετά το έκτακτο δελτίο καιρού

Καλαμαριά: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων - Μέχρι 19 Σεπτεμβρίου!

Καλαμαριά: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων - Μέχρι 19 Σεπτεμβρίου!

14:49 24/7/2026

στο πλαίσιο του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση..

Καλαμαριά - Μεταμόρφωση σχολείων: Υπαίθριοι χώροι διδασκαλίας, γήπεδα, παρτέρια και παιχνίδια αναρρίχησης (φωτο)

Καλαμαριά - Μεταμόρφωση σχολείων: Υπαίθριοι χώροι διδασκαλίας, γήπεδα, παρτέρια και παιχνίδια αναρρίχησης (φωτο)

14:18 24/7/2026

Έργο προϋπολογισμού άνω του 1 εκατ.

Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για ανήλικη - Της έπιασε τα οπίσθια - Σύληψη 49χρονου!

Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για ανήλικη - Της έπιασε τα οπίσθια - Σύληψη 49χρονου!

12:08 24/7/2026

ανακοίνωση της αστυνομίας

Καλαμαριά: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του Απόλλωνα - Δείτε τις τιμές

Καλαμαριά: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του Απόλλωνα - Δείτε τις τιμές

11:55 24/7/2026

''Η ομάδα της καρδιάς μας στα επαγγελματικά σαλόνια!''

Κλασικά Έπιπλα